Barça

El PSG, últim obstacle

Matthijs de Ligt ha d’escollir els propers dies entre les ofertes del Barça i del PSG; la dels francesos, econòmicament, quasi dobla la blaugrana

Al Camp Nou continuen creient que fitxarà pel Barça

Avui acaba la temporada de la consagració de Matthijs de Ligt. El central holandès, de només 19 anys, ha brillat tant amb l’Ajax com amb la seva selecció, amb la qual avui disputa la final de la Nations League. Referent del combinat que dirigeix Ronald Koeman, ho ha estat també de l’equip d’Amsterdan entrenat per Erik Ten Hag. Ha guanyat la lliga i ha fet una Champions espectacular, quedant-se a segons de disputar la final de la màxima competició continental. Avui acaba la temporada per al capità de l’Ajax, que no podrà encara desconnectar del futbol, perquè en els propers dies ha de prendre una decisió més que important. Una vegada va decidir que deixava l’equip d’Amsterdam, De Ligt ha de decidir on continua creixent com a futbolista. Si ho fa en el Barça o en el París Saint-Germain, els dos clubs que sembla que han arribat a la final després que el jugador hagi descartat altres ofertes, principalment de la procedents de la Premier League.

S’esperava que De Ligt pogués anunciar la seva decisió després de la final de la Nations League, però ja ha fet saber als periodistes holandesos desplaçats a Portugal que no ho farà en els propers dies i que des de dilluns s’agafarà uns dies per acabar de decidir-se. El Barça sempre ha estat l’equip més ben situat. De fet, el club blaugrana té pràcticament acordat el preu del traspàs amb l’Ajax, que estaria al voltant dels 70 milions d’euros. Tot està pendent, però, de la decisió del central, amb una oferta econòmica més gran que la del Barça procedent del PSG. El club blaugrana i De Ligt estaven pràcticament d’acord després d’una trobada que es va fer durant el mes d’abril. El jugador volia acompanyar el seu amic De Jong en l’aventura blaugrana i creia que el Barça era l’equip idoni per continuar desenvolupant el seu talent. El contracte seria per cinc temporades amb un sou al voltant dels set o vuit milions. Però De Ligt té un representant particular, el sempre controvertit Mino Raiola. I després de fer una extraordinària Champions, va considerar que el seu futbolista mereixia més diners, així que va demanar més diners i va escoltar altres ofertes.

La situació actual és que el Barça no pensa augmentar la seva oferta perquè considera que no pot trencar l’escala salarial ni De Ligt cobrar més que De Jong, però estan confiats que el central escollirà vestir de blaugrana pel projecte que li han ofert. Saben, però, que no podran competir amb el PSG si De Ligt acaba preferint els diners. El brasiler Leonardo ha arribat al PSG els últims dies com a director esportiu i ha rebut l’encàrrec del propietari de fitxar De Ligt costi el que costi. Des de França apunten a una oferta pel jugador que dobla la del Barça. A més, li ofereixen ser titular indiscutible, mentre que a Barcelona haurà de competir amb Piqué i Lenglet. El desenllaç, aviat.

Se les heurà amb Cristiano Ronaldo

Les seleccions d’Holanda i Portugal disputen avui en l’estadi Do Dragão de Porto la primera final de la Nations League. Portugal, última campiona d’Europa, espera sumar un nou títol al seu palmarès liderada per Cristiano Ronaldo. El jugador del Juventus ja va ser decisiu en la semifinal contra Suïssa, fent els tres gols del combinat que dirigeix Fernando Santos. Ell i João Felix seran dos dels jugadors que mesuraran el bon moment de forma de Matthijs de Ligt i la selecció holandesa, que ha tornat a l’elit del futbol europeu amb Ronald Koeman a la banqueta i amb una nova generació de futbolistes com el mateix De Ligt, el ja jugador del Barça Frenkie de Jong, Van Dijk i Van de Beek. Tots ells ja van ser clau per derrotar Anglaterra en la semifinal (3-1), en un partit que es va resoldre en la pròrroga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)