Barça

“Tenir Segura no és consistent amb la idea de Cruyff”

Clar. Font presenta el llibre ‘Víctor Font, construïm junts el Barça del futur’, on detalla els eixos del seu projecte

Les eleccions a la presidència del FC Barcelona no són fins al 2021 però Víctor Font ja fa temps que treballa per explicar el seu projecte als socis del FC Barcelona. Durant els últims mesos ha fet multitud d’actes arreu de Catalunya perquè entén que és una tasca gairebé titànica i un repte comunicatiu fer entendre al soci que el Barça en aquests moments es troba enmig d’una tempesta perfecta amb l’ocàs de la millor generació de l’història, amb Messi al capdavant, una situació econòmica complicada i uns competidors amb una infinitat de recursos, i que cal girar com un mitjó el model de gestió que s’està fent per no quedar-se enrere.

L’empresari de Granollers es va mostrar preocupat perquè ara es pensa massa “en el curt termini”, i creu que els canvis que calen són “estructurals”, independentment que s’hagués guanyat el Liverpool. Per Font, cal canviar completament el model d’ingressos del club perquè el sistema actual “està optimitzat al màxim”, i va advertir que és un problema greu tenir la despesa tan disparada perquè ha convertit el Barça en un club venedor que necessita fer traspassos per quadrar els comptes.

En matèria esportiva, no té cap dubte. Cal enfortir la idea de Cruyff. Ser “radicals” del model. Per això aposta per donar tot el poder esportiu als que comparteixin les seves tesis. “El millor talent del cruyffisme ha de treballar al Barça i no en altres clubs del món”, va dir. Considera que insistir en aquesta idea és la millor manera per afrontar el futur sense Messi: “És un repte enorme planificar com serà el món sense ell. Haurem de ser molt fidels a la nostra idea de futbol, sabent que Messi és insubstituïble.” Un model que no creu que els actuals dirigents es creguin. “Tenir Pep Segura no és consistent amb la idea de Cruyff. És lícit pensar que el futbol evoluciona i que el joc de posició i pressió ja no val, però s’ha de ser valent i dir-ho.” Font va deixar molt clar que amb ell de president les decisions esportives recaurien únicament en els professionals i que en el cas del vicepresident esportiu aquest seria un exfutbolista. A Xavi el veu de tècnic del primer equip en breu, sigui qui sigui president, i també espera que quan se’n cansi pugui seguir aportant el seu coneixement dins de l’estructura esportiva de l’entitat.

L’empresari de Granollers va admetre que la pròxima junta directiva també haurà de saber gestionar les expectatives i l’autoexigència que s’ha posat el club aquests anys. “El que hem viscut és tan únic que haurem de reajustar expectatives. Ens va tocar la loteria sent hereus de Cruyff”, va dir. Font també va dir que si s’avancen les eleccions estarà preparat.

Fitxaria De Ligt però no Griezmann

Víctor Font es va mostrar partidari que el Barça faci els màxims esforços per fitxar De Ligt. “És un dels talents únics que hi ha al mercat, té una projecció espectacular i és una bona peça per renovar la generació actual. Si al final no ve, serà que des del punt de vista esportiu no s’ha gestionat bé. No crec que sigui per diners, sinó per un tema de projecte esportiu. Però esperem que pugui venir. No portaria Griezmann, pel que va fer l’estiu passat, ni tampoc Neymar, que no veu centrat únicament en el futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)