Barça

Mercat

Take, de la Masia al Madrid

Take Kubo, la promesa japonesa de 18 anys que va estar tres temporades i mitja a la Masia, fitxa pel club blanc

Va haver de deixar el Barça per la sanció de la FIFA, però des del club el seguien i el mimaven

Takefusa Kubo (Kanagawa, Japó, 4 de juny del 2001) ha passat de ser una de les joies del planter del Barça a convertir-se en jugador del Real Madrid. El club blanc va anunciar ahir la seva contractació per a les pròximes cinc temporades, després de convèncer un dels jugadors amb més projecció d’Àsia, amb un sou d’1,2 milions d’euros nets l’any i un projecte que començarà amb el futbolista jugant en el filial a les ordres de Raúl González. El Real Madrid, que no ha hagut de negociar amb el FC Tokyo perquè Take va acabar el contracte l’1 de juny passat, s’imposa així en la pugna per contractar el futbolista japonès més prometedor a diversos clubs europeus, entre altres el Barça, que feia mesos que intentava que tornés al Camp Nou després que complís els 18 anys. La direcció esportiva blaugrana, que en un primer moment va tenir encaminat el fitxatge, va veure que tot es complicava quan Take Kubo demanava un milió d’euros per jugar al filial. No hi van accedir i van reaccionar a última hora quan van saber que estava a punt de fitxar pel Real Madrid, però ja era massa tard per evitar perdre un davanter hàbil, ràpid, que domina les dues cames, amb gol i que només s’ha d’acabar de polir, perquè té grans coneixements tàctics després del seu pas per la Masia. És un futbolista de gran futur i que es pot convertir en els pròxims anys en un reclam publicitari al seu país.

Take Kubo és actualment al Brasil, concentrat amb la selecció del Japó, que disputarà la copa Amèrica. Va debutar en la selecció absoluta el 9 de juny passat contra El Salvador, després d’haver fet quatre gols en 13 partits amb el FC Tokyo. Ha triomfat al seu país i jugarà al Real Madrid gràcies a tot el que va aprendre a la Masia. Descobert per Óscar Hernández quan formava part de la FCB Escola de Fukuoka, el va provar en un torneig a Bèlgica abans d’incorporar-lo a la disciplina blaugrana. Va ser el millor jugador del torneig i el Barça el va incorporar en edat de benjamí, però el va fer jugar en l’aleví. Va vestir la samarreta del Barça tres anys i mig, però va haver de tornar al seu país per culpa de la sanció de la FIFA pel cas del fitxatge de menors. Take, després de la sanció, va estar mesos entrenant-se sense poder competir amb l’infantil de Denis Silva. Ell i la seva família esperaven una solució que no va arribar i van tornar al seu país el març del 2015. El contacte entre el Barça i Take Kubo des de llavors va ser constant. Se li va fer un seguiment i la direcció esportiva estava molt pendent d’ell per si tenia qualitat per tornar quan fes els 18 anys. Quan el Barça ha anat al Japó l’han visitat i ell ha estat diverses vegades a Barcelona, on ha visitat el club i els seus excompanys, amb els quals ha arribat a entrenar-se.

Però de res ha servit. I acabarà jugant al Real Madrid.

1,2
milions
d’euros per temporada cobrarà Take Kubo al Real Madrid. Ha signat un contracte per cinc anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)