Barça

Ni Jules Verne...

Pretemporada. El Barça confirma el Gamper contra l’Arsenal, un parèntesi entre la gira del Japó i la dels Estats Units, i farà un mínim de 38.000 quilòmetres. La volta al món en tres setmanes

No volies gira? Doncs dues tasses. La volta al món en tres setmanes. Tres continents: Àsia, Europa i Amèrica. Estiu agitat. La pretemporada 2019/20 del FC Barcelona deixa en anècdota l’arxiconeguda novel·la de Jules Verne. Amb la confirmació oficial de la data i el rival del trofeu Joan Gamper feta públic ahir, la pretemporada blaugrana queda dibuixada. Quilòmetres i més quilòmetres. Molts de quilòmetres.

El Barça d’Ernesto Valverde començarà els entrenaments el pròxim dia 14 de juliol a la ciutat esportiva i ho farà sense la presència de tots els futbolistes sud-americans que disputen actualment la copa Amèrica. El dia 20 la plantilla volarà cap al Japó. Com ja se sap des de fa dies, allà l’equip jugarà dos partits. 10.407 quilòmetres fins a Tòquio i partit al Saitama Stadium, contra el Chelsea (dia 23). El segon serà a Kobe, contra l’actual equip d’Andrés Iniesta, David Villa i Sergi Samper (dia 27). L’expedició blaugrana s’estarà a territori japonès fins al dia 28 de juliol. El dia 4 d’agost espera el trofeu Joan Gamper a Barcelona. En aquesta 54a edició el convidat serà l’Arsenal d’Unai Emery. Serà la setena presència anglesa en el torneig i l’estrena dels gunners. El primer equip anglès que va disputar el trofeu va ser l’Ipswich Town la temporada 1981/82 i, durant les següents tres edicions, el Manchester City, el Nottingham Forest i l’Aston Villa van ser els equips anglesos convidats. En l’edició de la temporada 86-87 va participar el Tottenham Hotspur i la darrera vegada que un equip britànic va jugar el Gamper va ser la temporada 2009/10, amb el Manchester City repetint.

I del Camp Nou cap a Miami. Aquest estiu el Barça no jugarà la International Champions Cup ni tampoc disputarà la supercopa d’Espanya, jugada a Tànger ara fa un any. Canvia aquest lot per dues gires. Al Japó espera la Rakuten Cup i en la dels Estats Units hi disputarà una competició de nova creació: Laliga Serie A Cup. O el que és el mateix, un doble enfrontament amb el Nàpols d’Ancelotti, el subcampió de la lliga italiana. El primer partit, el dia 7, al Hard Rock Stadium de Miami. I el segon test al Michigan Stadium, amb una capacitat de 107.000 persones, el més gran del país.

Espanta a simple vista. El Barça agafarà un mínim de sis avions. Quatre vols transoceànics i almenys dos vols interns. O el que és el mateix: 38.000 quilòmetres, arrodonint i tirant curt. I això sense encabir-hi la incògnita d’un hipotètic partit a Sant Petersburg contra el Zenit el dia 1 d’agost, encara sense confirmació oficial. Esgotador. Vols, canvis horaris, jet-lag, entrenaments, partits, actes publicitaris i obligacions diverses de protocol. Mana la caixa. Hi perd la preparació esportiva.

A la venda les entrades del Gamper

Un dels atractius del trofeu Joan Gamper d’aquest any serà veure quina és aquest cop la declaració d’intencions de Leo Messi després del missatge atrevit de fa un any i el desencís posterior de Liverpool. El discurs del capità al marge, el club ha preparat durant tot aquell cap de setmana un seguit d’actuacions musicals i d’activitats lúdiques que a l’esplanada de la tribuna de l’estadi. Els socis i els aficionats que ho vulguin poden adquirir ja les entrades. El preu mínim de les localitats és de 25 euros i els canals de venda seran el web del club i les taquilles. El club ofereix un descompte del 30% a tots els socis i del 15% als penyistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)