Barça

El destí final de De Ligt apunta a la Juventus

Mercat. Segons diversos mitjans holandesos i italians, el jove central de l’Ajax d’Amsterdam ja ha après una decisió i apostarà per jugar a Itàlia les cinc pròximes temporades

Després de perdre la final de la Nations League contra Portugal, Matthijs de Ligt, el central més cotitzat del futbol europeu, va explicar que s’agafava uns dies de reflexió per decidir el seu futur, aprofitant també que s’havia aixecat la sanció al seu representant, el sempre controvertit Mino Raiola. De Ligt, que fa mesos va anunciar que deixaria l’Ajax aquest estiu per anar a un gran equip, està a un pas de descobrir de manera definitiva on jugarà la temporada vinent. Ho podria fer en les pròximes hores i tot indica que el Barça, que durant molts mesos va ser l’opció favorita per a l’holandès, no serà el seu destí.

Segons explicaven ahir el diari holandès De Telegraaf i també Sky Sports Itàlia, De Ligt jugarà en la Juventus les cinc pròximes temporades. El central holandès, aconsellat per Raiola, s’hauria decantat per l’oferta italiana refusant les del Barça, el Manchester United i el París Saint-Germain. De Ligt s’hauria vist captivat pel projecte que prepara el conjunt de Torí després de fitxar Maurizio Sarri com a entrenador. El tècnic italià tindrà Cristiano Ronaldo com a líder d’un equip que es reforçaria amb De Ligt, Rabiot i que també aspira al retorn de Paul Pogba, també representat per Raiola i que vol marxar del Manchester United. De Ligt sap que seria indiscutible en la Juventus, mentre que en el Barça tindria més competència. A les raons esportives, s’hi afegeixen també les econòmiques. Segons aquests dos mitjans de comunicació, la Juventus pagarà uns 20 milions d’euros per temporada al central holandès, que es convertiria en el segon jugador més ben pagat de la Serie A, només superat per Cristiano Ronaldo.

Pel que fa al preu del traspàs, estaria al voltant dels 75 milions d’euros, més o menys la mateixa quantitat que té pactada el Barça amb l’Ajax des de fa mesos, quan les dues entitats van arribar a un preacord que quedava supeditat al fet que el club blaugrana arribés a una entesa amb De Ligt que a poc a poc s’ha anat complicant, fins al punt que des de fa uns deu dies en el Barça donen pràcticament per perdut De Ligt.

El Barça, després d’arribar a un acord amb l’Ajax, es va reunir amb el representant de De Ligt a Montecarlo durant el mes d’abril. Se li va fer una proposta per cinc temporades amb un sou d’entre 7 i 8 milions d’euros. La proposta els va semblar bé, tant al jugador com al seu representant, però Raiola és un expert de les subhastes i ha aconseguit ofertes molt més importants tant del PSG com de la Juventus i hauria convençut el jove central holandès perquè acceptés finalment la proposta italiana. En els últims dies, hauria buscat que el Barça augmentés la seva oferta, però el club blaugrana es va plantar, fet que ha provocat que De Ligt, segons els esmentats mitjans, s’hagi decantat per la Juventus.

LES XIFRES

Els italians pagarien 75 milions a l’Ajax i uns 20 a l’any al jugador

EL PROJECTE

A De Ligt, l’hauria convençut el projecte de Sarri amb ell, Cristiano i potser Pogba

Umtiti i Todibo podrien quedar-se

Després de l’adeu de Murillo, que torna al València una vegada acabada la seva cessió, i Vermaelen, que acaba contracte el 30 de juny, el Barça havia de desprendre’s d’un altre central si De Ligt arribava al Camp Nou. Amb Piqué i Lenglet fixos, la intenció del club era traspassar Samuel Umtiti per recaptar un bon nombre de diners que ajudessin en el fitxatge de De Ligt. Si el francès, que ha tingut molts problemes de genoll aquesta última temporada, i ha perdut la titularitat, no acceptava cap proposta, la direcció esportiva es plantejava la cessió del jove Todibo, que va arribar durant el mercat d’hivern procedent del Toulouse per 1 milió d’euros i 2 més possibles en variables, i que és una aposta de futur del club després de les bones sensacions que ha deixat aquests últims mesos. El no fitxatge de De Ligt, però, pot provocar que cap dels dos centrals francesos surtin del Barça i completin l’eix amb Piqué i Lenglet.

Beneficiat per la llei del decret creixement

Tant Matthijs de Ligt com la Juventus tenen al seu favor en aquesta subhasta que s’ha fet pel jove futbolista holandès una nova llei italiana que beneficia els estrangers que van a treballar al país transalpí o els italians que fa més de dos anys que treballen fora del país. I és que segons l’anomenat decret creixement, que entra en funcionament a partir d’aquest mes de juliol, els treballadors italians o estrangers que vagin a treballar al país i hagin residit els dos últims anys fora pagaran només el 30% d’impostos sobre el sou els dos primers anys. Això beneficia la Juventus, que pot pagar més a De Ligt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)