Barça

Pocs partits, gran record

No es va poder fer oficial ahir perquè faltaven alguns detalls per tancar l’operació, però Jasper Cillessen ja va passar el reconeixement mèdic amb el València previ a la signatura del seu nou contracte

Neto, que ha passat la revisió a São Paulo, arribarà al Camp Nou procedent de Mestalla

Jasper Cillessen ja és història en el FC Barcelona. El porter holandès es va convertir ahir en nou jugador del València, tot i que cap dels dos clubs van fer oficial l’acord. Cillessen va interrompre les seves vacances per traslladar-se a la capital del Túria, on va arribar la nit de dilluns, i passar la revisió mèdica ahir pel matí. Va ser en la clínica Eresa on el doctor Pascual Casañ el va sotmetre a una exhaustiva revisió. Cillessen va abandonar el centre passades les tres del migdia i després de dinar i descansar una estona es va dirigir cap a les oficines del club de Mestalla. Allà l’esperaven Mateu Alemany, director general del València, Pablo Longoria, cap de l’àrea tècnica, i l’advocat del club valencià, Javier Solís, per signar el seu nou contracte com a porter del València. L’espera va ser llarga perquè des de Barcelona, a falta d’alguns detalls, no es va voler donar oficialitat a un acord que s’anunciarà avui. Però el club de Mestalla, a través de les xarxes socials ja va informar de la seva nova incorporació. Això sí, sense mostrar la cara del porter ni dir el seu nom.

L’arribada de Cillessen a Mestalla significa la de Neto al Camp Nou, en una operació d’intercanvi de porters entre els dos clubs. València i Barça han valorat als seus dos porters en 30 milions d’euros, en una operació estranya que serveix per quadrar balanços en les dues entitats i també per complir amb el desig dels dos porters, que volien un canvi d’aires. Cillessen perquè volia jugar i Neto perquè havia topat Marcelino García Toral. Neto, que està de vacances, ha passat la revisió mèdica a Sao Paulo i en els propers dies viatjarà a Barcelona per signar el seu contracte, per tres temporades, i ser presentat.

Gran rendiment

Jasper Cillessen deixa el FC Barcelona després de tres temporades en les que ha hagut de viure a l’ombra de Marc-André Ter Stegen, però en les que sempre ha tingut un comportament exemplar i un excel·lent rendiment quan Luis Enrique primer i Ernesto Valverde després l’han utilitzat. Va aterrar al Camp Nou quan acabava el mercat de fitxatges a l’estiu de 2016 per reemplaçar el xilè Claudio Bravo, traspassat al Manchester City. Ho va fer procedent de l’Ajax per 13 milions d’euros més dos en variables.

En les tres temporades que ha defensat la porteria del Barça ha estat el porter de la copa, arribant els tres anys fins a la final. Guanyant les dues primeres, contra l’Alavés i el Sevilla, i perdent la d’aquest últim curs, precisament contra el València. També ha guanyat com a blaugrana dues lligues i dues supercopes. En total, ha disputat 32 partits oficials en tres anys com a porter del Barça, destacant els 24 que ha jugat a la copa. A la lliga de campions n’ha jugat tres, un per temporada i sempre quan el Barça ja tenia assegurada la classificació. A més, ha disputat cinc partits de lliga.

CILLESSEN

Se’n va havent jugat 32 partits en tres anys; 24 els ha disputat a la copa

CILLESSEN

Ha disputat tres finals de copa, n’ha guanyat dues i ha perdut la darrera

VALORACIÓ

Els dos porters han estat valorats en 30 milions i cap club abonarà diners a l’altre

Barça i València negocien per més jugadors

Les bones relacions que hi ha entre el Barça i el València han propiciat l’acord d’intercanvi entre Cillessen i Neto que ajuda a les dues entitats a tancar balanços econòmics. Però les dues entitats continuaran negociant els propers dies per altres futbolistes. Hi ha dos jugadors del Barça, que no compten per Ernesto Valverde, que estan en l’agenda del València. Són Denis Suárez i Rafinha. El gallec és una petició de Marcelino García Toral, que el va dirigir al Vila-real. Denis, que també té una oferta del Celta, està encantat amb la idea d’anar a València, però els 15 milions que demana el València són un obstacle. També perquè des de Mestalla consideren que aquesta posició la tenen coberta amb Kang In Lee.

La direcció esportiva del València prefereix que sigui Rafinha, amb oferta també del Celta qui arribi a Mestalla. El brasiler està encantat amb la idea, però el València no vol pagar els 15 milions que demana el Barça. Rafinha demana facilitats per marxar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)