Barça

L’Everton es converteix en el millor client del Barça

Barça. El club culer ha trobat un bon amic en l’Everton de Marco Silva, que des de l’estiu passat ja ha invertit 78 milions d’euros en jugadors blaugrana

L’operació sortida sempre ha estat difícil a Can Barça. Els blaugrana fa anys que busquen maneres de fer caixa per quadrar els difícils números que suposen fitxatges ja fets com ara els de Dembélé i Coutinho o d’altres que poden arribar, com per exemple els de Griezmann i Neymar. I han trobat a Anglaterra un club que els ha ajudat bastant. En l’últim any, l’Everton, equip de la ciutat de Liverpool, ja s’ha emportat tres jugadors que no comptaven per a Ernesto Valverde, pels quals ha pagat un total de 78 milions d’euros.

El primer va ser Lucas Digne, que va certificar el seu fitxatge per cinc temporades pels toffees l’agost de l’any passat. L’equip entrenat per Marco Silva va pagar 20,2 milions d’euros més 1,5 en variables pel lateral francès, que havia arribat al Camp Nou per 16,5 milions fixos més quatre en variables.

A Digne el va seguir l’internacional colombià Yerry Mina, revalorat després de fer un gran mundial (va fer tres gols), i també va rebre l’interès del Manchester United. Mina va arribar al Barça per 11,8 milions en el mercat d’hivern i va sortir mesos després, sense haver entrat gaire en els plans de Valverde, per 30,2 milions fixos més un 1,5 més en variables. Va deixar més de 18 milions de benefici a la caixa.

Més milions

En la negociació que Barça i Everton van fer l’estiu passat per Yerry Mina també s’hi va incloure André Gomes, tot i que el portuguès ha acabat sent traspassat al club de Goodison Park aquest estiu perquè les directives d’Everton i Barça van optar per una via diferent en aquesta operació. El portuguès va arribar al Camp Nou des de València a canvi de 35 milions d’euros més 20 en variables. 15 més s’haurien d’haver pagat en cas d’haver guanyat la Pilota d’Or. L’estiu passat va ser cedit per 2,5 milions d’euros. Els anglesos també es van fer càrrec de la fitxa de Gomes, que ha participat aquest curs en 27 partits de lliga i ha causat bona sensació a la Premier. Per això l’equip de Marco Silva s’ha volgut quedar en propietat el migcampista, que s’ha convertit en una icona de l’equip. Després de setmanes de negociacions, el traspàs es va concretar fa uns dies per 25 milions, una xifra que converteix l’Everton en el millor client del Barça.

Deulofeu, un cas especial

Gerard Deulofeu va estrenar la connexió entre Everton i Barça l’any 2013 quan els clubs van arribar a un acord per a la cessió de l’extrem. Robert Martínez s’hi va interessar i el de Riudarenes hi va disputar dues temporades, separades per una petita estada al Sevilla, on va guanyar l’Europa League. La segona etapa va ser en forma de traspàs i l’equip toffee va pagar 6 milions al Barça, en un traspàs que serviria a Deulofeu per passar per Milà abans de tornar a l’equip culer per 12 milions. L’estiu passat va ser traspassat per 13 milions al Watford, on ha obtingut regularitat i admiració a Anglaterra. Ha jugat la final de la FA Cup després de fer un doblet en les semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)