Barça

Un juny profitós

Amb la sortida de Denis Suárez, el Barça ha aconseguit vendre quatre jugadors abans del tancament de l’exercici, la qual cosa li ha permès ingressar un mínim de 75,4 milions d’euros

Només s’ha fet un fitxatge, el de Neto, però no s’inclou en el 2018/19 perquè s’amortitzarà a partir d’avui

Avui comença el mes de juliol i des de la direcció esportiva del FC Barcelona estan força satisfets amb les operacions que han pogut tancar en aquestes primeres setmanes de mercat. Ha estat, a grans trets, un juny profitós. Els responsables blaugrana ja tenien molt clar que les operacions més importants i que afecten futbolistes amb més pes dins l’equip no es podran tancar fins més endavant. I això si es tanquen. A més a més, no es pot oblidar que un dels actors clau en aquest mercat per al Barça, Phillipe Coutinho, està disputant la copa Amèrica amb la selecció del Brasil.

Com va explicar el vicepresident de l’àrea social, Jordi Cardoner, durant aquest mes s’han centrat en les sortides per un tema econòmic perquè es necessitaven algunes vendes per poder-les incloure en l’exercici que es va tancar ahir i no patir per quadrar els números. És evident, també, que com més jugadors amb els quals no es compta abandonin abans l’equip sempre és millor a l’hora de començar a treballar. Ernesto Valverde vol tenir tancada la plantilla com més aviat millor, malgrat que és plenament conscient que el 14 de juliol, que és quan torna l’equip a la feina, això serà impossible. Però almenys estarà perfilada.

Aquest juny el Barça ha aconseguit fer quatre operacions que li han permès alleugerir la plantilla i aconseguir una bona quantitat de diners. La primera venda es va tancar el 25 de juny i va ser la de Marc Cardona a l’Osasuna per 2,5 milions d’euros. El davanter ha jugat cedit aquesta última temporada a l’Eibar i ha demostrat qualitats suficients per ser un futbolista vàlid per a la primera divisió. Va signar un contracte per les quatre pròximes temporades. També el dia 25 el Barça va fer oficial el traspàs d’André Gomes a l’Everton, el club on estava cedit. En el cas del migcampista portuguès, el preu va quedar fixat en 25 milions d’euros més 4 en variables. Els blaugrana ja van cobrar 2,5 milions per la seva cessió.

La següent operació que va fer el Barça és la de Cillessen. Una operació que ha portat cua per la manera com ha estat feta amb el València. Es va oficialitzar el 26 de juny. El FC Barcelona traspassava el porter holandès al club de Mestalla per 35 milions d’euros. I l’endemà, el 27, el Barça anunciava el fitxatge del porter Neto per una xifra de 26 milions d’euros fixos més 9 en variables, alguns de fàcil compliment i d’altres de més complicats. La curiositat de l’operació és que el club blaugrana sí que podrà incloure els 35 milions de Cillessen en aquest exercici, però el fitxatge de Neto no s’inclourà en aquest perquè no serà fins a l’1 de juliol quan es començarà a amortitzar.

L’últim traspàs que el FC Barcelona podrà incloure en aquest exercici és el de Denis Suárez al Celta de Vigo. Ahir es va fer oficial la seva sortida després d’unes negociacions que el retornen al club on es va començar a formar com a futbolista abans de marxar cap al Manchester City. El conjunt gallec ha fet un gran esforç per endur-se el jugador, que tindrà una de les fitxes més altes –només superat per Yago Aspas–, malgrat haver acceptat una rebaixa del 30% respecte al que cobrava com a blaugrana. El Barça pràcticament podrà aconseguir la xifra que volia per ell si s’acaben complint tots els variables. El conjunt gallec pagarà al FC Barcelona 12,9 milions d’euros més 3,1 en variables. Denis Suárez firmarà un contracte fins al 2023. En total, ha jugat 71 partits oficials en les tres temporades que ha estat al FC Barcelona. En la seva trajectòria amb el primer equip ha marcat vuit gols i ha pogut aixecar cinc títols: una lliga, dues copes del Rei i dues supercopes d’Espanya

Avui s’obre oficialment el mercat de fitxatges, però una part de la feina el club blaugrana ja l’ha feta el mes que tot just acabem de deixar. Ja ha recaptat 75,4 milions i amb els variables poden ser més.

75

milions

sumats en el juny

OBJECTIU COMPLERT

Amb les sortides, el club ha assolit la xifra que necessitava per quadrar números

ELS PRIMERS

El 25 de juny es van vendre Cardona i André Gomes per 2,5 i 25 milions d’euros

CILLESSEN

Els 35 milions de la seva venda sí que entraran en aquest exercici, no el cost de Neto

DENIS SUÁREZ

El Celta paga 12,9 milions d’euros més 3,1 en variables i firma fins al 2023

Quatre jugadors deixen el club

Al marge dels traspassats, quatre jugadors del primer equip han deixat de formar part de la plantilla. Dos, Jeison Murillo i Kevin Prince Boateng, perquè acaben la cessió i el Barça ha decidit no exercir el dret de compra que tenia, i els altres dos, Vermaelen i Douglas Pereira, perquè ahir va acabar el seu contracte amb el club blaugrana. El defensa belga, que va arribar al Barça el 2014, hi ha disputat molt pocs partits per culpa de les seves múltiples lesions, que no han ajudat a fer que pogués guanyar-se una renovació, i també va estar un any cedit a la Roma. En el cas del lateral brasiler, mai va comptar i ha encadenat cessions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)