Barça

Ara toca Griezmann

Fitxats De Jong i Neto, i després de la rebaixa en la seva clàusula de rescissió, el següent fitxatge que s’anunciarà ha de ser el del francès

L’Atlético vol que sigui ràpid per fitxar João Félix

Ara sí, ja és oficial. El preu de Griezmann ja són 120 milions d’euros. 80 menys que diumenge. Tal com estava estipulat en el seu contracte, a partir de l’1 de juliol es produïa aquesta rebaixa en la seva clàusula de rescissió; un moviment que ja indicava que quan va decidir quedar-se l’estiu passat a l’Atlético de Madrid no les tenia totes i que es reservava un cop amagat per garantir-se una via escapatòria cap a la seva llibertat. El 14 de maig passat el davanter francès va comunicar que deixava l’equip madrileny i d’ençà d’aquell dia que la prudència i l’hermetisme han predominat en totes les notícies que feien referència al seu futur.

Durant tot aquest temps, ni el mateix Griezmann ni el Barça han donat la més mínima pista. El jugador mai va revelar el seu destí i el club blaugrana, més enllà de reconèixer la seva vàlua com a futbolista i que el va voler l’any passat, no ha obert boca. Només el conseller delegat de l’Atlético, Miguel Ángel Gil Marín, va assegurar que acabaria al Camp Nou i que ho sabia des del mes de març. Però simptomàtic ha estat també que el nom del davanter francès no s’associés a cap altre club que no fos el Barça tenint en compte la rebaixa del seu preu i que es tracta d’un futbolista d’una qualitat inqüestionable. Perquè tothom intuïa, o més ben dit sabia, que ja ho tenia tot fet amb el club català. Ara, però, ja ha arribat l’hora de treure’s les caretes i de tancar l’operació que ha d’acabar amb Antoine Griezmann al FC Barcelona.

No té gaire sentit allargar-la encara més. Ja incorporats Frenkie de Jong, al qual presentaran oficialment divendres, i el porter Neto, el següent fitxatge d’anunciar-se ha de ser el de Griezmann. El Barça té previst fer-ho públic aquesta mateixa setmana, però està en espera d’escollir el millor dia, mentre que l’Atlético de Madrid també té ganes de fer-ho de pressa perquè llavors podrà tancar el fitxatge de João Félix, pel qual ha fet una oferta de 126 milions d’euros, sis més que el que li costarà Griezmann al Barça. La perla del Benfica és l’home escollit pels madrilenys per reemplaçar el francès. Una de les dates que s’està estudiant per fer l’anunci és el dijous 4 de juliol.

Si el Barça decideix tirar pel dret i pagar la clàusula, l’operació es desencadenarà molt ràpidament, però també existeix la possibilitat que els dos clubs negociïn, tal com va informar el diari L’Équipe fa unes dies. El club blaugrana voldria fraccionar el pagament d’aquesta quantitat i l’Atlético veuria compensat aquest gest amb un sobrecost d’uns sis milions. Aquest extrem va ser negat pel Barça i també que accedeixi a negociar amb els colchoneros per Nelson Semedo. El lateral portuguès agrada a Simeone i el seu representant ja va comunicar al Barça que estudiés alguna oferta perquè el seu representat volia disposar de més minuts.

Amb Griezmann no hi ha d’haver cap negociació perquè una de les condicions que li va posar el Barça per tornar a intentar el seu fitxatge és que li acceptés els termes econòmics signats la temporada passada i que són inferiors als que ha cobrat a l’Atlético. Aquell acord preveia 17 milions de fitxa i un contracte per les cinc pròximes temporades. Valverde està encantat amb l’arribada del francès perquè valora la seva versatilitat, ja que pot jugar de davanter centre, més endarrerit movent-se en l’habitual zona de Messi o també en alguna de les dues bandes.

Un cop s’hagi tancat el fitxatge de Griezmann, la direcció esportiva ja haurà fet molta feina pel que fa a les entrades. De fet, només quedaria per definir la incorporació d’un lateral esquerre que pugui fer competència a Jordi Alba i afrontar la dura i llarga negociació per intentar el fitxatge de Neymar. En el cas del lateral esquerre, es busca un futbolista contrastat, amb qualitat suficient per disputar la plaça al de l’Hospitalet, que aquest any amb prou feines ha tingut descans tenint en compte que no hi havia cap altre lateral esquerre en la plantilla i que Valverde no ha confiat gens en el jove del planter Miranda. Però Alba ha acabat fos en el tram final i va ser un dels assenyalats en la desfeta de Liverpool i en la final de la copa del Rei. El club vol que tingui competència real en la seva posició, igual que Sergi Roberto i Semedo s’alternen al lateral dret. Sona amb força el nom de Filipe Luis, però n’hi ha d’altres en l’agenda.

Pel que fa a Neymar, cal tenir més paciència, perquè s’ha de convèncer el PSG que es desprengui del futbolista brasiler, un dels seus referents, i després s’han de fer molts números, s’incloguin o no jugadors en l’operació. Avui podria haver-hi novetats perquè el pare de Neymar i el seu advocat es podrien veure les cares amb algun representant del club blaugrana. És important que el Barça i el brasiler tanquin abans un acord –hi ha molts condicionants pel mig, entre els quals retirar la querella– abans d’anar a negociar amb el PSG, que no pensa acceptar gens fàcilment la pèrdua del jugador.

SERÀ EL TERCER

El nou projecte del Barça 2019/20 ja ha incorporat el mig De Jong i el porter Neto

MÉS ARRIBADES

Només quedarà fitxar un lateral esquerre i també acabar d’intentar portar Neymar

RÀPID

L’Atlético té pressa i l’anunci del fitxatge es podria fer aquest dijous mateix

LA CLÀUSULA

120
milions
d’euros ha de pagar Antoine Griezmann des d’ahir per quedar desvinculat de l’Atlético.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)