Barça

L’Audiencia Nacional confirma l’absolució de Sandro Rosell

Judici. La sala d’apel·lacions ha desestimat el recurs de la fiscalia, que demanava que es repetís el judici, i ha confirmat la sentència del 24 d’abril

L’expresident del Barça Sandro Rosell és totalment lliure. La sala d’apel·lacions de l’Audiencia Nacional va confirmar ahir la sentència del 24 d’abril passat, que absol Rosell dels delictes de blanqueig de capitals i organització criminal dels quals se l’acusava i que el van tenir quasi 22 mesos en presó preventiva. També queden absolts definitivament el seu amic i soci, Joan Besolí, que com Rosell va estar en presó preventiva tot aquest temps, i els altres quatre acusats: la dona de l’expresident del Barça –Marta Pineda– Shahe Ohannessian, Josep Colomer i Pedro André Ramos. L’Audiencia Nacional va desestimar el recurs presentat per la fiscalia, que demanava que el judici es repetís per mala valoració de les proves.

Rosell va ser detingut el 23 de maig del 2017 al seu domicili i dos dies després va ingressar a la presó. Ho va fer acusat d’un delicte de blanqueig de capitals i de ser el cap d’una organització criminal formada per blanquejar diners. El capital, segons l’acusació, procedia del cobrament de comissions il·legals pels drets audiovisuals de la Confederació Brasilera de Futbol, així com un contracte entre la mateixa federació i Nike.

En un primer moment, la fiscalia va demanar una pena d’onze anys de presó i una multa de 59 milions d’euros per a Rosell. La petició va ser rebaixada durant el judici –que va començar el 25 de febrer– a sis anys de presó per a l’expresident del Barça, cinc per a Besolí i penes d’un any i onze mesos a un any i sis mesos per a la resta d’acusats. Durant els quasi 22 mesos que Rosell i Besolí van estar en presó preventiva, els seus advocats es van cansar de demanar la seva llibertat sota fiança. Sempre va ser denegada, segons l’Audiencia Nacional perquè existia evident risc de fuga i de destrucció de proves. Dos dies després de l’inici del judici i un cop Rosell i Besolí van haver declarat, van obtenir la llibertat provisional després d’un total de 643 dies en presó preventiva.

El 24 d’abril passat, l’Audiencia Nacional va absoldre Rosell i la resta d’acusats, després de dir que les proves aportades per l’acusació no demostraven res. Els va aplicar el principi de in dubio pro reo, és a dir, que en cas de dubte es resol en favor de l’acusat.

Després de la decisió que va comunicar ahir la sala d’apel·lacions de l’Audiencia Nacional, Rosell, que tenia embargats tots els seus comptes i tot el seu patrimoni, podrà recuperar de manera definitiva la seva vida habitual. Els seus advocats també tenen previst demanar una indemnització a l’Estat pels dies que va haver de passar en presó preventiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)