Barça

Bartomeu assumeix la responsabilitat esportiva

La dimissió irrevocable de Jordi Mestre sacseja la parcel·la esportiva del FC Barcelona, que manté Pep Segura com a mànager general esportiu malgrat que Segura ha posat el càrrec a disposició del president blaugrana

El FC Barcelona viu una sacsejada esportiva just quan comença el mercat estival de fitxatges. El vicepresident esportiu, Jordi Mestre, va presentar dimarts la dimissió irrevocable per diferències amb els seus companys de la junta directiva que formen part de la comissió esportiva. El ja exvicepresident, el quart que plega en aquest mandat, manté moltes discrepàncies amb els seus companys i finalment ha desistit de continuar en el càrrec.

Jordi Mestre era el principal valedor de Pep Segura, una figura controvertida entre la junta directiva i un dels principals responsables de la seva marxa. No és cap secret que alguns membres de la comissió esportiva haurien fet fora el director esportiu ja fa temps però que Jordi Mestre va defensar en tot moment la seva feina. Els contraris a Pep Segura mantenen que el seu ideari futbolístic està molt allunyat del FC Barcelona i que és el gran responsable de l’aturada de l’ascensor entre el filial i el primer equip. Aquests directius, per contra, sí que mantenen la seva confiança en Ernesto Valverde, un tècnic al qual Pep Segura i Jordi Mestre eren partidaris de substituir després dels seus fracassos en la Champions. Ells dos tampoc haurien estat partidaris d’intentar el retorn de Neymar al club.

La sortida de Jordi Mestre ha deixat Pep Segura en una situació controvertida. El ja exvicepresident esportiu era el gran valedor de Pep Segura, un executiu molt discutit entre la resta del consell directiu. No són poques les veus que han demanat la destitució del màxim responsable esportiu en aquests últims temps. La renúncia de Mestre és deguda al fet que es prepara una reestructuració important a l’àrea esportiva del club, que afectarà des del primer equip fins al futbol formatiu, amb la qual ell no estava gaire d’acord. Aquesta ha estat la gota que ha fet vessar el got de la paciència del ja exdirectiu blaugrana.

Malgrat que durant moltes hores es va especular que Pep Segura podria presentar la seva dimissió, el mànager general esportiu, de moment, continua en el càrrec. Després de la dimissió de Jordi Mestre, Segura ahir va mantenir una reunió amb el president, Josep Maria Bartome, i va posar el seu càrrec a la seva disposició. Després d’escoltar-lo, però, de moment Bartomeu el manté en el càrrec. Segura va assegurar al president que se sent amb forces per continuar fent la seva feina, però no va amagar que si considerava que ell era el problema marxaria sense cap problema. Bartomeu ahir no va voler prendre cap decisió dràstica perquè sempre ha estat un ferm defensor de la tasca de Pep Segura. No és descartable, però, que més endavant decideixi prescindir dels seus serveis i que ascendeixi Éric Abidal i Ramon Planes, ara mateix els subordinats de Segura.

De moment, Josep Maria Bartomeu assumirà les responsabilitats de la vicepresidència esportiva i no nomenarà ningú per a aquest càrrec. La funció no serà cap novetat per a l’actual president del Barça perquè ja va assumir aquestes funcions. Bartomeu continua sense delegar i acumula diferents competències. Ja no va delegar les tasques dels vicepresidents que van dimitir –Vilarrubí i Arroyo– i totes les funcions van quedar a l’àrea de presidència.

CALMA

No és descartable que Bartomeu acabi ascendint Abidal i Planes en tota l’estructura

LA POLÈMICA

Es prepara una reestructuració a l’àrea esportiva del club sense l’acord de Mestre

PEP SEGURA

Va posar el càrrec a disposició del president, que no l’hi va acceptar

BARTOMEU

No substituirà Mestre i continua acumulant poder a l’àrea de presidència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)