Barça

Apropa Griezmann i allunya Neymar

Josep Maria Bartomeu exerceix de president i vicepresident esportiu i parla obertament del mercat

Admet negociacions per Griezmann amb l’Atlético, que respon dient que el Barça li ha faltat al respecte

Josep Maria Bartomeu va fer ahir de vicepresident esportiu del Barça. El president va oferir una roda de premsa per donar explicacions sobre la crisi que ha generat en la directiva l’adeu de Jordi Mestre, vicepresident esportiu fins dimecres, en la qual es va mostrar directe quan va haver de parlar de noms propis, com feia abans d’exercir de president i treballava els fitxatges i el mercat amb Sandro Rosell. Així, no va tenir cap problema amb admetre negociacions amb l’Atlético de Madrid per Antoine Griezmann, jugador que serà presentat la setmana vinent com a nou futbolista del Barça. El club blaugrana té un acord amb el jugador, que des de dilluns té una clàusula de rescissió de 120 milions d’euros. “Òscar Grau es va reunir dilluns amb Miguel Ángel Gil Marín i li vam demanar negociar”, va dir Bartomeu. El Barça volia aconseguir que l’operació fos un traspàs, pagar els 120 milions en terminis, però sembla que finalment haurà de pagar la clàusula, després del comunicat que va fer públic ahir l’Atlético de Madrid com a resposta a les paraules de Bartomeu; un comunicat contundent en què confirmava la trobada i en què explicava que es negaven a qualsevol ajornament perquè consideraven que tant el Barça com el francès els havien faltat al respecte, ja que, segons el club madrileny, el Barça i Griezmann tenen un acord des del mes de març passat. L’Atlético de Madrid, a més, diu que ha contactat amb Griezmann perquè s’incorpori als entrenaments demà diumenge. S’haurà de veure si el francès ho fa o espera que el Barça li asseguri que pagarà dilluns la clàusula, perquè Griezmann serà blaugrana. Que digués no al Barça l’estiu passat no és cap problema, pel president. “No és el primer cas. Ja va passar amb Henry, Villa i Cesc. Les situacions d’una temporada a una altra són diferents.”

Acord amb Griezmann, picabaralla amb l’Atlético i futur incert de De Ligt. El central holandès va semblar que estava prop del Barça fa uns mesos, i en els últims dies pràcticament està fitxat pel Juventus, però Bartomeu va voler deixar el cas encara obert. “Fa temps vaig dir que sabia on jugaria De Ligt i ho mantinc. Ho sé, però no ho puc dir perquè qui ho ha de dir és el jugador.” Fonts properes a la negociació, però, mantenen que l’arribada del central és més que difícil perquè la proposta del Juventus és molt superior a la del Barça, afavorida per la fiscalitat italiana.

I l’altre gran nom propi del mercat de fitxatges blaugrana pel que fa a les incorporacions és Neymar. El president, que ara exerceix de vicepresident esportiu, va allunyar el brasiler del Camp Nou. “Sabem que Neymar vol marxar del PSG, però també sabem que el PSG no vol que marxi, així que no hi ha cas Neymar”, va dir el directiu, que no pot reconèixer en públic haver negociat amb l’entorn del brasiler per aconseguir el seu retorn. Bartomeu va desmentir que el retorn de Neymar sigui cosa de Messi. “És una llegenda, això que Messi demana jugadors. Els jugadors volen un bon equip, un equip competitiu per guanyar.” I dins de les intencions de Bartomeu en la roda de premsa d’ahir d’allunyar Neymar del Barça o de pressionar el PSG perquè accepti una negociació, va defensar el paper de Dembélé. “La veritat és que penso que és millor que Neymar. És jove, té talent, és diferent, el considero millor que Neymar. Pot encara créixer i volem que ho faci aquí.” No es va mostrar tan contundent respecte a la continuïtat de Coutinho, futbolista que està en el mercat i que podria entrar en l’operació Neymar si el PSG vol negociar. “Les inversions que vam fer per ell i Dembélé són una aposta, vam fer una inversió molt forta. Coutinho té una final, espero que la guanyi, faci vacances i torni amb força.”

Vicepresident

Noms propis amb resposta de Bartomeu exercint de vicepresident esportiu, càrrec que desenvoluparà després de la renúncia de Mestre. “Li vull agrair la seva amistat, dedicació i treball en l’àrea esportiva. Fa dos dies vam anar a dinar i em va dir que ho volia deixar perquè discrepava de l’àrea esportiva de la junta directiva. Assumeixo personalment la vicepresidència esportiva. Ja vaig agafar l’àrea econòmica del club quan ho va deixar Susana Monje i també la de màrqueting quan va marxar Manel Arroyo. Estic acostumat a assumir responsabilitats, perquè és el que toca. Ara ho vull fer jo perquè ja ho vaig fer cinc anys, conec el mercat i m’agrada moltíssim”, va dir un Bartomeu que va negar cap crisi en la junta directiva: “No hi ha cap crisi. El grup és fort. De cada situació, el grup en surt més fort. Tenim ganes, il·lusió i projecte.”

Una de les coses de les quals discrepava Mestre amb la resta de membres de l’àrea esportiva de la junta era la continuïtat del mànager general esportiu, Pep Segura, un home de la confiança del ja exvicepresident que ara és a la corda fluixa. Bartomeu no el va ratificar en el càrrec. “M’agafo uns dies per reflexionar i conèixer a fons tot el que hi ha en l’àrea esportiva i ja prendré decisions”, deia el president, que argumentava el mateix quan se li va preguntar per la reestructuració que s’està preparant en tota l’àrea esportiva i que afecta també el futbol formatiu. Seran uns deu dies els que Bartomeu s’agafarà per reflexionar, decidir i comunicar els canvis. Entre les novetats, va confirmar el possible retorn de Víctor Valdés. “Vaig parlar amb ell, he seguit el seu èxit com a entrenador; em va dir que potser era hora de tornar a casa. Li vaig dir que sí i que hem de mirar com encaixa. Alguna proposta li farem en els propers dies.”

NEYMAR

“Sabem que vol marxar del PSG i també que el PSG no vol que marxi. No hi ha cas”

DEMBÉLÉ

“Penso que és millor que Neymar. Volem que continuï creixent aquí”

DE LIGT

Bartomeu insisteix que sap on jugarà, però des del club el veuen a Ia Juve
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)