Barça

De Jong: “Sempre he tingut connexió amb la filosofia Cruyff. Volia jugar aquí”

Presentació oficial. Frenkie de Jong

19.850 aficionats culers han volgut seguir en directe la presentació oficial de Frenkie de Jong d’aquesta tarda al Camp Nou. El futbolista holandès ha signat el seu nou contracte i s’ha vestit de curt per primera vegada amb la nova samarreta del Barça davant l’expectació dels milers de seguidors blaugrana presents avui a l’estadi.

Posteriorment, fa només uns instants, ha tingut lloc la seva roda de premsa a l’Auditori 1899. De Jong ha estat acompanyat en tot moment pel president Josep Maria Bartomeu i pel secretari tècnic Éric Abidal. El rostre de De Jong ho deia tot. Radiant. Feliç com un nen.

“Sempre ha estat el meu somni jugar algun dia al Barça. La decisió en aquest sentit ha estat fàcil. Cert que hi han hagut molts clubs europeus interessats en mi, però volia jugar al Camp Nou”. “El Barça va venir i em va convèncer. Tenien un bon pla. El president també va venir personalment a Holanda per parlar amb mi i això em va acabar de fer decidir. Vaig veure clar que apostaven fort per mi. El president em va transmetre la seva confiança”, ha explicat De Jong.

Li agradaria conservar el dorsal 21 que va lluir a l’Ajax. És un número especial per ell, però està obert a un nou número i al rol que tingui pensat per ell Ernesto Valverde. De Jong ha confirmat que encara no ha parlat amb Valverde de forma extensa, però confia adaptar-se bé al club i a l’equip. No l’espanta el repte: “És normal que hi hagi competència en un club com aquest. Això és el Barça. He vingut a treballar dur”. “El Barça és un gran club, amb jugadors com Messi. Serà una sort poder jugar al seu costat. El Barça té una gran plantilla”.

Tradició holandesa al Camp Nou

De Jong serà el vintè futbolista holandès que vestirà aquesta samarreta. Confia triomfar a Barcelona com ho van fer anteriorment molts dels seus compatriotes: “Sempre he tingut una gran connexió amb la filosofia de Cruyff. El Barça i l’Ajax han jugat històricament de forma similar i això serà bo per mi”.

De Ligt

Bartomeu, en la seva intervenció anterior a la presentació de De Jong, havia assegurat que sabia on jugaria De Ligt la temporada vinent, en unes paraules que sembla que l’allunyarien ja definitivament del Camp Nou. També se li ha preguntat a De Jong pel seu company fins ara a l’Ajax: “Sabia que em faríeu aquesta pregunta. De Ligt ha de triar el seu camí. Ell ha de decidir el seu futur. A mi no em toca parlar avui d’això”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)