Barça

Marcat en cada mercat

Estiu rere estiu Ivan Rakitic sona en totes les travesses per abandonar el Barça per fer caixa, però el croat s’ha convertit ja en un expert funambulista. Ni amb Luis Enrique ni amb Valverde ha baixat mai de la barrera dels 50 partits

Cada estiu la mateixa cançó de l’enfadós. Ivan Rakitic està absolutament habituat a llegir i sentir el seu nom a la premsa en cada finestra de mercat. És ja tot un clàssic dels estius. Intransferible per a qualsevol dels entrenadors que ha tingut des que va arribar a Barcelona, però present sempre en les llistes de possibles traspassos. Indiscutible per a Luis Enrique en els tres anys que l’asturià va dirigir el Barça i imprescindible també per a Ernesto Valverde en les seves dues primeres temporades a la banqueta del Camp Nou. També fix en la selecció croata amb Ante Cacic a l’Eurocopa de França 2016 i amb Zlatko Dalic en l’últim mundial de Rússia 2018. Un nom inamovible en totes les pissarres, però la seva condició de titular indiscutible no l’allibera d’aparèixer, any rere any, en el club selecte de candidats a abandonar el Barça.

Aquest 2019 no és cap excepció. Des de començament d’estiu, a Rakitic se l’ha vinculat ja amb el nou projecte d’Antonio Conte en l’Inter de Milà, se l’ha relacionat amb el United de Solskjaer i, naturalment, amb el PSG de Nasser al-Khelaïfi, que ja fa temps que truca a la porta i que la temporada passada ja va presentar una gran oferta pel jugador. Per edat (31 anys) i pel seu bon cartell a Europa, el Barça veu en Rakitic una peça interessant per poder fer caixa aquest estiu i poder afrontar així de retruc altres operacions. Però el club i el cos tècnic tenen visions oposades sobre el tema. Valverde no vol ni sentir a parlar de la possibilitat de deixar escapar un home de les seves característiques. L’estiu passat es va posar dur en aquest sentit i continua enamorat del croat. Tampoc Ivan Rakitic sembla entusiasmat amb la possibilitat de marxar, i ara mateix continua enrocat en la seva idea de complir el seu contracte fins al 2021. A finals de temporada, Rakitic va dir que volia quedar-se a Barcelona, i ara, a només tres dies de començar la pretemporada 2019/20, la seva opinió continua sent la mateixa. Ni tan sols l’arribada de Frenkie de Jong, pel qual el club ha fet un esforç econòmic enorme, i que endureix la competència al mig del camp de forma ferotge de cara a la pròxima temporada, no l’ha fet canviar de pensament. Ja ho veurem. L’estiu és llarg.

Rendiment notable

Després de cinc temporades en el Barça, Rakitic ha demostrat sobradament la seva professionalitat. És un dels fitxatges dels últims anys que millor rendiment han donat. Operació amortitzada de sobres.

Mai ha baixat de la barrera dels 50 partits en els cinc anys que fa que és a can Barça. Incansable. Els seus dos grans pics van ser el 2016 i 2018. En el segon any de Luis Enrique, Rakitic va jugar ni més ni menys que 57 partits oficials amb el Barça (36 en la lliga, 6 en la copa, 2 en la supercopa d’Espanya, 10 en la Champions, 1 en la supercopa d’Europa i 2 en el mundial de clubs) i va marcar 9 gols. Aquella temporada 2015/16 va jugar sis competicions amb el Barça i ho va enllaçar amb la seva participació en l’Eurocopa de França. Un escenari similar al del primer any de Valverde a la banqueta. La temporada 2017/18 Rakitic va acumular 55 partits oficials amb el Barça (35 en la lliga, 8 en la copa, 2 en la supercopa i 10 en la Champions) i aquell estiu seria protagonista també amb Croàcia en el mundial de Rússia, amb 7 partits més, i una derrota amarga en la final contra la França de Dembélé, Umtiti i Griezmann. I a la llista, 3 partits més de la Nations League. Esgotador només de pensar-hi.

No només amb acumulació de partits es fa visible el bon rendiment de Rakitic en el Barça. També ha fet gols importants. El seu gol més cèlebre amb la samarreta blaugrana, el que va marcar el 6 de juny del 2015 en la final de Berlín contra la Juve. El seu millor gol en l’aspecte estètic, però, el va fer la temporada passada. Va ser al nou Wembley, contra el Tottenham, en la fase de grups, amb una canonada ajustada al pal, impossible per a Hugo Lloris. 35 gols suma el croat com a blaugrana.

Osca-Barça (0-4)

Madrid-Barça (0-1)

Madrid-Barça (2-3)

Juve-Barça (1-3)

Tottenham-FCB (2-4)

ELS 5 MILLORS GOLS DE RAKITIC AMB LA SAMARRETA DEL BARÇA

L’Inter, el United i de nou el PSG han mostrat interès aquest 2019, però per ara res ferm

POSICIÓ CLARA

L’arribada de Frenkie de Jong endureix la titularitat, però el croat vol continuar
2 de març del 2019. Picadeta subtil davant de Ramos i Courtois al Bernabéu per liquidar definitivament el Madrid. Dos gols en la història dels clàssics.

PRETENDENTS

2014/15
51 PARTITS (32 a la lliga, 7 a la copa i 12 a la Champions)
8 GOLS
2015/16
57 PARTITS (36 a la lliga, 6 a la copa, 2 a la supercopa d’Espanya, 10 a la Champions, 1 a la supercopa d’Europa i 2 al mundial de clubs)
9 GOLS
2016/17
51 PARTITS (32 a la lliga, 8 a la copa, 2 a la supercopa d’Espanya i 9 a la Champions)
9 GOLS
2017/18
55 PARTITS (35 a la lliga, 8 a la copa, 2 a la supercopa i 10 a la Champions)
4 GOLS
2018/19
54 PARTITS (34 a la lliga, 7 a la copa, 1 a la supercopa d’Espanya i 12 a la Champions)
5 GOLS
2016
4 PARTITS i 1 GOL a l’Eurocopa de França (més 10 partits a la fase de la classificació)
2018
7 PARTITS i 1 GOL en el mundial de Rússia (més 8 en la fase de classificació)
3 PARTITS en la Nations League

ETERNAMENT IMPRESCINDIBLE

6 de juny del 2015. El gol en la final de la Champions de Berlín és el més important en la carrera del croat. Era tot just el segon a Europa amb el Barça.
3 de desembre del 2014. Golàs de falta directa de Rakitic en els setzens de final de la copa del Rei 2014/15. El seu únic gol de falta com a blaugrana.
23 d’abril del 2017. Gran gol amb l’esquerra, la seva cama menys bona, en el dia de la icònica imatge de Messi mostrant la samarreta al Bernabéu.
3 d’octubre del 2018. Golàs a Lloris en un escenari mític com Wembley. Per estètica i per dificultat en l’execució del colpeig, el seu millor gol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)