Barça

Canvi de decisió

El Barça paga la clàusula de Griezmann, que es converteix en el tercer fitxatge del curs, després de De Jong i Neto

Punt final amb suspens a un dels serials de l’estiu en clau Barça. Antoine Griezmann es va convertir ahir en blaugrana després que el seu advocat diposités els 120 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió a la seu de la Lliga. El francès, una vegada deslligat de l’Atlético de Madrid, signa per cinc temporades, fins al 30 de juny del 2024, amb una clàusula de rescissió de 800 milions d’euros. El davanter arribarà avui a Barcelona i demà serà presentat a la llotja del Camp Nou, sense públic, perquè s’està canviant la gespa, i dilluns començarà la pretemporada a les ordres d’Ernesto Valverde.

Havia d’acabar-se així un serial que ha durat pràcticament dos anys i que ha tingut un canvi de decisió en el jugador francès, que arriba al Camp Nou un any després del que ho havia d’haver fet, com va passar abans amb Thierry Henry, David Villa o Cesc Fàbregas. Però encara hi haurà algun capítol més. Perquè l’Atlético de Madrid, en un comunicat, va reclamar 80 milions més a Griezmann, ja que segons el club madrileny, el francès va arribar a un acord amb el Barça quan la seva clàusula era de 200 milions d’euros.

El davanter havia de ser blaugrana l’estiu passat. El Barça, el jugador i la seva representant, la seva germana Maud, ho tenien tot acordat. El francès acceptava un canvi d’aires i el club català pagaria els 100 milions que tenia com a clàusula de rescissió, però una trobada amb Diego Simeone i una xerrada amb Diego Godín, li van fer canviar d’opinió. La final de la Champions era al Wanda Metropolitano, i tots dos el van convèncer perquè es quedés i mirar entre tots d’arribar-hi. La manera com va comunicar el seu canvi d’opinió va provocar una important ferida a Can Barça. Ho va fer en un documental televisat que va produir Gerard Piqué. Sota el títol de La decisió, el programa explicava els dubtes que havia tingut Griezmann durant mesos, per acabar comunicant que es quedava en l’Atlético. Setmanes abans, en el Barça estaven segurs de la seva contractació. El documental es va veure per televisió el 14 de juny de l’any passat. Quatre dies després, l’Atlético anunciava la renovació de Griezmann amb una important millora salarial. El francès ampliava el seu contracte fins al 2023 i passava a cobrar 23 milions d’euros per temporada. La seva clàusula de rescissió augmentava fins als 200 milions, tot i que baixava fins als 120 a partir de l’1 de juliol del 2019. El següent capítol del serial l’escrivia Griezmann, quan durant el mes de març d’aquest any es tornava a oferir al Barça. El francès, decebut per l’eliminació de l’equip de Simeone en els vuitens de final de la Champions contra el Juventus, reconeixia que s’havia equivocat i volia fitxar pel Barça. Poc després, el 6 d’abril, el públic del Camp Nou es mostrava contrari al seu fitxatge i ho mostrava xiulant el jugador cada vegada que tocava la pilota en el partit que l’Atlético va jugar al Camp Nou. La directiva blaugrana i la direcció esportiva, però, ja havien decidit acceptar l’oferiment de Griezmann, que el 14 de maig, després de reunir-se amb Simeone i el director general del club madrileny, Miguel Ángel Marín, anunciava en un vídeo la seva decisió de deixar el Wanda Metropolitano.

Des d’aquell dia, Griezmann s’ha mantingut en silenci pel que fa al seu futur, esperant que el Barça fes oficial el seu fitxatge després que les dues parts acceptessin signar un contracte per cinc temporades amb les mateixes condicions que havien pactat un any abans. Les veus han sortit des del Wanda i des del Camp Nou. Des de l’Atlético fa temps que es diu que el Barça i Griezmann van arribar a un acord durant el mes de març i que està prohibit parlar amb un jugador amb més de sis mesos de contracte sense permís del club que té els seus drets. El Barça, oficialment, no va dir res esperant que arribés el dia 1 de juliol i que la clàusula passés a ser de 120 milions. No es va pronunciar fins que el president, Josep Maria Bartomeu, explicava el passat dia 5 que el CEO del club, Òscar Grau, s’havia reunit amb Gil Marín per negociar el fitxatge de Griezmann. El Barça volia convertir l’operació en un traspàs i pagar els 120 milions a terminis. Els madrilenys, que consideren una falta de respecte el que han fet Griezmann i el Barça, s’hi han negat i el club blaugrana, després que el francès es negués a començar la pretemporada amb l’Atlético, va haver de pagar ahir la clàusula de rescissió, convertint el davanter en el segon jugador més car de la història del Barça, darrere de Coutinho, que va costar 120 milions d’euros més variables. Pel que fa a Griezmann i el seu serial, caldrà veure què passa amb la reclamació de l’Atlético, que demana 80 milions més i diu que emprendrà accions legals.

120

Milions

ha costat Antoine Griezmann

PRESENTACIÓ

El francès arriba avui a Barcelona i demà serà presentat sense públic

L’ATLÉTICO

Reclama 80 milions més perquè diu que l’acord es va signar al març
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)