El Barça cau (1-2) davant el Chelsea en l’estrena de la pretemporada

Barça. Griezmann, De Jong i Neto debuten a Tòquio amb la samarreta blaugrana, en un partit en què els jugadors de Valverde s’han vist superats per un equip molt més rodat

El Barça 2019/20 s’ha estrenat aquest matí a Tòquio, amb un amistós contra el Chelsea que ha perdut (1-2) i que ha suposat els debuts de Griezmann, De Jong i Neto. Els anglesos s’han avançat a la primera part, amb un gol d’Abraham, i han eixamplat la diferència a deu minuts del final, gràcies a l’encert de Barkley. El gol del Barça l’ha fet Ivan Rakitic en el temps afegit.

Valverde ha provat, d’inici, de donar la banda dreta a Dembélé i l’esquerra, a Jordi Alba, en un dibuix assimètric. Així, ha proposat un 4-3-3, amb Sergi Roberto i Riqui Puig acompanyant Sergio al mig del camp i una davantera amb Dembélé i Collado als costats i Griezmann al mig. La sortida ha estat prometedora, amb un cop de cap d’Oriol Busquets després d’un córner que ha marxat alt per molt poc. La ubicació inicial del jove migcampista ha sorprès especialment, ja que s’ha situat a la banda dreta de la defensa, al costat de Piqué, Umtiti i Alba, sense projectar-se en atac i ajudant en la sortida de la pilota.

El Chelsea, amb més dies de pretemporada, ha imposat el seu físic, sobre tot en les accions de velocitat, però ha patit quan el Barça ha trobat el camí de la combinació. Epecialment quan Riqui Puig ha aparegut: el menut migcampista blaugrana ha regalat un toc d’asperó magistral, en el minut 14, que per ben poc no deixa tot sol Dembélé davant Kepa. Els anglesos, en tot cas, han disposat d’una clara oportunitat en el minut 23, quan Ter Stegen ha refusat un xut de Kovacic i Mont ha rematat alt, amb tota la porteria per ell, i han acabat marcant, poc després de la mitja hora de joc, aprofitant una errada en la sortida de la pilota de la defensa blaugrana. La pressió de l’equip de Lampard ha tingut recompensa i Abraham no ha perdonat, sol davant el porter del Barça.

Dembélé, en un contracop a cinc minuts del descans, ha tingut l’empat molt a prop, però el seu xut ha mort a les mans de Kepa. També Griezmann, en el temps afegit, ha pogut marcar, però la seva primera rematada com a jugador blaugrana ha sortit alta. El francès, que ja no ha sortit a la segona part, podrà recordar que va debutar en el Barça com a davanter centre.

La resta de l’onze inicial també s’ha quedat en el vestidor i en el seu lloc han sortit Neto; Semedo, Todibo, Lenglet, Guillem Jaime; De Jong, Rakitic, Aleñà; Malcom, Rafinha i Carles Pérez. Més vertical i punyent en atac, l’equip de Valverde ha fet una bona arrencada, amb clares ocasions per a Rafinha, Carles Pérez i Aleñà en el primer quart d’hora de la represa. Neto ha hagut d’intervenir per primera vegada per desviar un xut enverinat per un mal refús de Todibo i el Chelsea, que ha anat introduïnt canvis en tongades de tres jugadors, ha tornat a demostrar que està més rodat. De fet, els homes de refresc de Lampard han acabat imposant-se a l’onze balugrana de la segona part i, tot i que no han disposat de moltes oportunitats clares, han acabat marcant quan faltaven deu minuts per al 90: Barkley, amb l’esquerra i des de fora de l’àrea, ha superat Neto amb un llençament ajustat al pal.

El ritme del partit ha anat decaient i els marcatges han afluixat a poc a poc. Així ha estat com Rakitic ha trobat el camí per marcar en gol blaugrana, amb un gran xut des de fora de l’àrea, a passada de Malcom, que ha pogut preparar sense l’oposició de cap rival. No hi ha hagut temps per a més.