Derrota mínima

El Barça perd a Tòquio en el primer partit de la pretemporada 2019/20 contra el Chelsea, que, més rodat, imposa la seva millor forma física

Griezmann, en la primera part, i De Jong i Neto, en la segona, s’estrenen

BARÇA 1 CHELSEA 2

CHELSEA:Kepa; Azpilicueta (Bakayoko, 71’), Christensen, David Luiz (Zouma, 46’), Emerson (Marcos, 46’), Jorginho (Drinkwater, 71’), Kovacic (Zappacosta, 70’), Pedro (Batshuayi, 70’), Mount (Barkley, 60’), Pulisic (Giroud, 60’) i Abraham (Kenedy, 60’). BARÇA:1a part: Ter Stegen; Oriol Busquets, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Sergi Roberto, Sergio, Riqui Puig; Collado, Griezmann i Dembélé. 2a part: Neto; Semedo, Todibo, Lenglet, Guillem Jaime; De Jong, Rakitic, Aleñà; Malcom, Rafinha i Carles Pérez. GOLS:0-1 (34’) Abraham. 0-2 (80’) Barkley. 1-2 (90+1’) Rakitic.ÀRBITRE:Masaaki Iemoto (japonès).PÚBLIC:51.126 espectadors al Saitama Stadium.

Vestit de blaugrana arlequinat, el Barça 2019/20 va viure la seva estrena ahir al matí, hora d’aquí, al Saitama Stadium de Tòquio, amb un amistós contra el Chelsea que va perdre per la mínima (1-2) i que va suposar els debuts de Griezmann, De Jong i Neto. Els anglesos es van avançar en la primera part, amb un gol d’Abraham, i van eixamplar la diferència a deu minuts del final, gràcies a l’encert de Barkley. El gol blaugrana el va signar Ivan Rakitic en el temps afegit.

Valverde va provar, d’inici, una alineació asimètrica, deixant la banda dreta per a Dembélé i l’esquerra per a Jordi Alba. Així, va proposar un 4-3-3, amb Sergi Roberto i Riqui Puig acompanyant Sergio al mig del camp i una davantera amb Dembélé i Àlex Collado als costats i Griezmann al mig. La sortida va ser prometedora, amb un cop de cap d’Oriol Busquets que va sortir alt per molt poc. El jove migcampista es va situar a la banda dreta de la defensa, al costat de Piqué, Umtiti i Alba, en una posició inesperada, sense projectar-se en atac i ajudant en la sortida de la pilota.

El Chelsea, amb més dies de pretemporada i tres partits de rodatge, va acabar imposant el seu físic, sobretot en les accions de velocitat. Això sí, va patir cada cop que el Barça va combinar. Especialment en la primera part, en les aparicions de Riqui Puig: el menut migcampista va oferir un toc d’esperó magistral, en el minut 14, que per poc no deixa tot sol Dembélé davant Kepa. Els anglesos, en tot cas, van disposar de la primera oportunitat clara en el minut 23, quan Abraham va rematar alt, amb tota la porteria per a ell, després d’un refús curt de Ter Stegen; i van acabar marcant, poc després de la mitja hora, aprofitant una errada en la sortida de la pilota de la defensa blaugrana. La pressió de l’equip de Lampard va tenir recompensa i Abraham, aquest cop, no va perdonar, sol davant el porter del Barça.

Dembélé, en un contraatac a cinc minuts del descans, va tenir l’empat a prop, però el seu xut va morir a les mans de Kepa. També Griezmann, en el temps afegit, hauria pogut marcar, però la seva primera rematada com a jugador blaugrana va sortir alta. El francès, que no va sortir en la segona part, podrà recordar que va debutar al Barça com a davanter centre. La resta de l’onze inicial també es va quedar al vestidor i en el seu lloc van sortir Neto; Semedo, Todibo, Lenglet, Guillem Jaime; De Jong, Rakitic, Aleñá; Malcom, Rafinha i Carles Pérez. L’únic que no va jugar va ser el japonès Hiroki Abe, per culpa d’un cop al maluc dret.

Barkley i Rakitic

Els ulls dels aficionats culers es van posar especialment en Frenkie de Jong, que, situat en la posició de mig centre, va insinuar bones maneres en unes quantes accions. En tot cas, l’equip de Valverde va fer una bona arrencada, més vertical i punyent en atac, i Rafinha, Carles Pérez i Aleñá van disposar de bones oportunitats en el primer quart d’hora. Neto, però, no va trigar a intervenir, per primera vegada sota els pals de la porteria blaugrana, per desviar un xut enverinat per culpa d’un mal refús de Todibo. I és que el Chelsea, que va anar introduint canvis en tongades de tres jugadors, va tornar a imposar la seva millor forma física. De mica en mica, els homes de refresc de Lampard van menjar el terreny a l’onze blaugrana de la segona part i, tot i que no van disposar de gaires oportunitats clares, van acabar marcant quan faltaven deu minuts per al 90: Barkley, amb l’esquerra i des de fora de l’àrea, va superar Neto amb un llançament ajustat al pal.

El ritme del partit va decaure i els marcatges van afluixar a poc a poc. Així va ser com Ivan Rakitic va trobar el camí per marcar l’únic gol del Barça, amb un gran xut des de fora de l’àrea, gràcies a una passada de Malcom, que va poder preparar sense l’oposició de cap rival. No hi va haver temps per a res més. El bateig del Barça 2019/20 es va saldar amb una derrota poc significativa contra un rival més rodat i amb els debuts de Griezmann, De Jong i Neto.