Barça

Kluivert agafa el timó

El Barça anuncia Patrick Kluivert com a nou director del planter

L’holandès, fidel a la filosofia cruyffista mamada a l’Ajax, serà el màxim responsable des tots els equips del club des dels prebenjamins fins als juvenils

2021

Kluivert

signa per dues temporades

Oficial. Patrick Kluivert torna a casa. Com ja vam explicar dies enrere en aquest diari, Kluivert serà el director del futbol formatiu del Barça, almenys fins al 2021. L’holandès assumeix la direcció de la Masia. Signa per a les dues pròximes temporades. Era un secret de domini públic i ahir al migdia es va produir finalment la signatura del contracte, en un acte institucional celebrat a les oficines del club, amb la presència dels directius del futbol formatiu Silvio Elías i Xavi Vilajoana. No hi va poder ser present, lògicament, el president Josep Maria Bartomeu, desplaçat aquests dies a Kobe, acompanyant l’equip en la seva gira asiàtica per territori japonès.

“Estic molt feliç de tornar a casa i amb moltes ganes d’iniciar aquesta nova etapa en què afrontem el repte de seguir fent del futbol del Barça un dels millors del món. Jo m’he format a l’escola de l’Ajax, que és similar a la de la Masia, i crec que puc aportar moltes coses a la formació dels joves jugadors blaugrana”, assegurava ahir Kluivert en les seves primeres valoracions als mitjans oficials del club. L’holandès torna al club quinze anys després de tancar la seva etapa com a futbolista blaugrana (1998-2004). Amb 308 partits i 145 gols amb la samarreta del Barça, Kluivert torna amb les idees clares. Màxima fidelitat a Johan. “La meva tasca principal serà protegir la filosofia Cruyff. No crec que resulti difícil. L’Ajax i el Barça comparteixen un model similar en aquest sentit”, ha confessat també en una entrevista concedida a De Telegraaf. “Ara, amb l’arribada de Frenkie de Jong els llaços encara són més forts”, afegia.

Als seus 43 anys, Kluivert arriba a Barcelona després de tancar el seu cicle com a adjunt de Clarence Seedorf a la banqueta del Camerun, una de les seleccions participants en l’última edició de la copa d’Àfrica, guanyada per Algèria. No ha estat la seva única aventura des que va penjar les botes l’any 2008 al Lilla. Des d’aleshores, Patrick Kluivert ha estat preparador de davanters a l’AZ Alkmaar, assistent de Brisbane Roar a Austràlia, segon entrenador del Nec Nimega a l’Eredivisie i també entrenador del Twente sub-21. Entre el 2012 i el 2014 va formar part del cos tècnic de la selecció holandesa, al costat de Louis van Gaal, i posteriorment va agafar les regnes de la selecció de Curaçao. Abans d’entrar a l’equip tècnic del Camerun, l’holandès va assumir durant un any el càrrec de director esportiu del PSG, ocupat en l’actualitat per Leonardo.

“No és una feina de quaranta hores a la setmana. És molt més que això. Vull veure tots els jugadors per poder formar-me una opinió pròpia. Lògicament els observadors i els entrenadors també em transmetran la seva informació, però vull tenir una idea global de tot. Al cap i a la fi, seré partícip de les decisions sobre qui es queda i qui no la temporada següent”, explica també en la seva entrevista a De Telegraaf.

RETORN A ‘CASA’

Kluivert torna al club quinze anys després (145 gols i 308 partits entre el 1998 i el 2004)

NOVA ETAPA

Als seus 43 anys, arriba després de tancar l’etapa al Camerun com a adjunt de Seedorf

IL·LUSIONAT

“Estic molt feliç i amb ganes de començar. Crec que puc aportar moltes coses”

Aterra Patrick i salta Pep Segura

Patrick Kluivert serà el màxim responsable del planter del Juvenil A de Víctor Valdés en avall, passant per l’Infantil B, on juga el seu fill Shane. José Mari Bakero finalment es queda al club. L’exmembre del dream team farà de secretari del Barça B i Xavi Roca ajudarà Kluivert en les seves noves funcions. Quant a la figura de Pep Segura, com ja explicàvem dimecres, deixarà el seu càrrec de mànager general. Després de la recent dimissió de Jordi Mestre com a vicepresident esportiu, la figura de Pep Segura quedava afeblida i serà el següent a saltar del vaixell. S’havia parlat de la possibilitat d’allargar el seu vincle amb el Barça fins al tancament del mercat, però l’anunci de l’adeu pot ser avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)