Barça

La força del planter

Un doblet de Carles Pérez permet al Barça superar el Vissel Kobe i aconseguir el primer triomf en la pretemporada

Iniesta s’enfronta al seu exequip per primer cop i és un dels millors sobre la gespa

vissel kobe 0 barça 2

BARÇA:Ter Stegen, Semedo, Lenglet, Araujo, Alba, Rakitic, Busquets, Riqui Puig, Rafinha, Griezmann i Collado.Segona part:Neto, Monchu, Todibo, Umtiti, Guillem Jaime, De Jong, Sergi Roberto, Aleñá, Dembélé, Malcom i Carles Pérez. VISSEL KOBE:Maekawa, Fujitani, Dankler, Miya, Hatsuse, Yamaguchi, Samper, Iniesta, Goke, Ogawa i Villa.Segona part:Maekawa (Yoshimaru, 82’), Nishi, Watanabe, Osaki, Hashimoto, Masuyama, Samper (Kabayashi, 82’), Yasui, Tanaka, Nskasaka i Wellington. GOLS:0-1, Carles Pérez (59’). 0-2, Carles Pérez (85’).ÀRBITRE:Yudai Yamamoto.PÚBLIC:27.720 espectadors.

Els partits de pretemporada no serveixen per treure gaires conclusions perquè aquestes acostumen a ser precipitades. Ni calia fer un drama per la derrota contra el Chelsea ni ara cal entusiasmar-se pel triomf contra el Vissel Kobe en el segon i últim partit de la gira pel Japó. Això sí, sí que han de servir per no cometre errades durant la temporada com per exemple portant jugadors com Boateng en el mercat d’hivern quan en el filial tens futbolistes com Carles Pérez, protagonista del duel amb dos gols en la segona meitat. El primer després de combinar amb Malcom i definir per sota les cames del porter del Vissel, i el segon, amb un xut molt ben ajustat al pal ja a les acaballes.

El partit entre amics –al Vissel hi juguen Iniesta, Villa i Samper– no va millorar en excés respecte al del Chelsea i el Barça va tornar a demostrar que encara està força lluny del millor to físic. Valverde no va amagar que costarà posar-se a to però els gairebé 30.000 espectadors que hi havia al camp haurien agraït una mica més de ritme en el partit. El millor en el primer temps per part blaugrana van ser dos xuts de Rakitic des de fora de l’àrea, una ocasió claríssima de Riqui Puig, que va repetir titularitat, després d’una bona pressió i alguna jugada al primer toc de Griezmann, que va tornar a actuar com a fals nou però que només va poder rematar un cop a porteria, i ho va fer alt.

Però si un futbolista va fer disfrutar el públic va ser Andrés Iniesta, el millor dels vint-i-dos sobre la gespa en el primer temps. Va dirigir el seu equip, va fer grans passades i fins i tot va intentar el xut en dues ocasions. En la segona meitat es va quedar a la banqueta. Dels exblaugrana, Samper també va estar força bé, i Villa va ser el que menys va participar. El duel va servir a Valverde per continuar fent proves. La més significativa va ser situar De Jong com a interior en el segon temps i deixar Sergi Roberto com a migcentre. L’holandès es va entendre força bé amb Dembélé per la dreta. El francès va estar molt actiu però li va faltar finalitzar les jugades. El Barça va tenir més el domini i al marge dels dos gols de Carles Pérez també va estavellar una pilota al pal en un xut de Malcom, i Carles Aleñá hauria pogut fer el gol del vespre en un intent de vaselina.

L’equip marxa del Japó per continuar la seva posada al punt a Barcelona. El proper partit no serà fins al 4 d’agost contra l’Arsenal al Camp Nou en el trofeu Joan Gamper. S’espera que aquell dia ja hi haurà hagut una progressió. Un dia després, i segons va revelar el president, Josep Maria Bartomeu, la plantilla al complet –incloent-hi Messi, Coutinho, Arthur, Luis Suárez i Arturo Vidal– marxarà cap als Estats Units.

DE JONG

Valverde el torna a provar d’interior per la banda dreta, amb Sergi Roberto de pivot

TOTS CAP ALS EUA

Bartomeu revela que la plantilla al complet viatjarà cap als Estats Units el dia 5

El Barça firma un acord amb el Vissel Kobe

Abans de la disputa del partit amistós, el FC Barcelona i el Vissel Kobe van signar un acord de col·laboració per a la temporada 2019/20. El club blaugrana i l’equip japonès, que milita a la primera divisió de la J. League japonesa, volen aprofitar sinergies per compartir coneixement en l’aspecte tècnic, tant pel que fa a la formació del cos tècnic, com als sistemes de treball; i en altres àrees dels dos clubs, com, per exemple, la comercial i la de màrqueting. Es volen explorar també acords conjunts en l’àmbit empresarial. L’acord també preveu la possibilitat de fer intercanvis de jugadors en categories formatives i compartir informes i anàlisis sobre jugadors i equips. El Barça posa així un peu i mig en el mercat asiàtic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)