Barça

Seduïts per De Jong

Tècnics i companys han tornat de la gira asiàtica admirant el joc de l’holandès, que ha fet que el joc del Barça sigui molt fluid amb ell sobre el camp

“Sabíem que era un jugador del nostre estil, però supera les expectatives. Els tècnics diuen que sembla que porti dos o tres anys al Barça”, diuen en la zona noble

El Barça ja ha tornat del Japó, on ha fet la primera de les dues gires que farà aquesta pretemporada. A partir de demà treballarà en la Ciutat Esportiva Joan Gamper, diumenge disputarà contra l’Arsenal el Gamper i hores després marxarà cap als Estats Units per jugar dos amistosos contra el Napoli. Leo Messi ja serà la gran atracció de la gira americana. De l’asiàtica, especialment, ho han estat Antoine Griezmann i Frenkie de Jong, dos dels reforços d’aquest estiu. Del migcampista holandès ha tornat tothom enamorat.

“Sabíem que era un jugador estil Barça. Ho havia demostrat jugant amb l’Ajax, equip amb unes característiques pràcticament iguals a les nostres, però és que supera les expectatives. Els tècnics diuen que és com si portés tres o quatre temporades jugant amb nosaltres”, diuen des de l’entorn de la junta directiva, orgullosos per haver aconseguit el fitxatge d’un futbolista que volien els millors equips del continent. La veritat és que les dues estones que De Jong ha jugat amb el Barça ha mostrat del que és capaç. Amb ell sobre el camp, el joc d’atac ha fluït. Sempre està ben col·locat, ben posicionat per donar continuïtat al joc quan li arriba la pilota i no falla ni una passada, o quasi ni una. Els números així ho demostren. Va jugar 45 minuts contra el Chelsea. Va fer 42 passades i les 42 van arribar a destí. Dissabte, contra el Vissel Kobe, va jugar la segona part. Va fer 35 passades i només en va fallar dues. En total, un 97% d’encert en la passada. L’holandès, a més, va mostrar que és capaç de jugar amb la mateixa efectivitat com a mig centre o com a interior. Va jugar més centrat contra el Chelsea i ho va fer més escorat a la banda dreta contra el Vissel Kobe. Es va associar a la perfecció amb Dembélé, dibuixant el pot donar aquesta parella en els partits oficials. I més important encara, el que poden donar Messi i De Jong quan es busquin i es trobin. “Té una sortida neta, al davant es mou bé i fins i tot té arribada. Pot alternar dues posicions i això és una sort. És un jugador que ho fa tot molt fàcil”, deia Ernesto Valverde sobre l’holandès després del segon partit de la gira. El tècnic està tan satisfet amb aquesta incorporació, a qui veu indiscutible en l’onze titular, que fins i tot s’ha atrevit a obrir la porta de sortida a Ivan Rakitic, un dels jugadors amb qui més ha confiat en els dos últims anys.

Elogis dels companys

L’holandès pot actuar com a interior, allà on Rakitic ha estat indiscutible, o com a mig centre. El croat, de fet, va dir abans de concloure la passada temporada que De Jong no arribava per jugar en la seva posició. L’amenaçat si ha d’actuar com a mig centre és Sergio Busquets. El de Badia, durant la gira, també ha elogiat la qualitat de l’holandès. “És un grandíssim jugador. Ja sabem el que va fer a l’Ajax la temporada passada. Pot jugar com a mig centre o com a interior. La competència sempre és bona per a l’equip”, va dir Busquets, que sap que la polivalència de l’holandès farà que pugui descansar molt més que en cursos passats, quan el migcampista del planter no ha tingut recanvi. A partir d’ara el tindrà. I dels bons. Un jugador que havia seduït al barcelonisme exhibint-se amb l’Ajax en la passada edició de la Champions League i que ho ha continuat fent en aquesta pretemporada. Ja avisava sobre De Jong un dels altres grans fitxatges del Barça d’aquest estiu, Antoine Griezmann. “De Jong és el jugador més dur contra el que he jugat. Havia d’anar a pressionar-lo i no arribava mai”, explicava el francès quan se li va preguntar pel seu nou company.

LES FRASES

És un jugador que ho fa tot molt fàcil. Té una sortida neta i té arribada. Pot jugar en dues posicions del mig del camp
Ernesto Valverde

LA DADA

Ja sabem el que va fer a l’Ajax. Pot jugar com a mig centre o com a interior. La competència sempre és bona
Sergio Busquets
És el jugador més dur contra el que he jugat. Havia d’anar a pressionar-lo i no arribava mai
A. Griezmann
77
passades
va intentar De Jong en dues mitges parts a la gira asiàtica. Només en va fallar dues
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)