Barça

Setmana de despatxos

Després de tornar del Japó i ja sense Pep Segura, la direcció esportiva se centra a agilitzar la sortida d’algun jugador que no compta per a Valverde i l’arribada d’un lateral esquerre, petició de l’entrenador

Després d’un petit respir tornant de la gira pel Japó, el Barça torna avui als entrenaments a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Ernesto Valverde recupera aquesta setmana els jugadors que van disputar la copa Amèrica: Messi, Arthur, Coutinho, Luis Suárez i Arturo Vidal. L’entrenador extremeny, però, no tindrà encara la plantilla tancada. Lògic si tenim en compte que falta més d’un mes fins al tancament del mercat i que, com sempre diuen en el Barça, el club sempre està atent a qualsevol possible moviment.

Sí ha demanat Valverde que comencin a agilitzar-se alguns moviments, tant d’entrada com de sortida. I en això treballa ja la direcció esportiva. Ja sense Pep Segura, però amb Josep Maria Bartomeu, Eric Abidal i Ramon Planes al capdavant. No hi ha pressa, però al tècnic li agradaria que hi hagués alguna cosa resolta abans que comenci la segona gira de pretemporada, la que el Barça farà pels Estats Units entre el 5 i el 10 d’agost, amb la disputa de dos partits amistosos contra el Napoli. En el capítol de baixes, es vol agilitzar la sortida de dos futbolistes: Malcom i Rafinha.

Malcom no va tenir la confiança de Valverde la temporada passada i té el cartell de transferible. L’últim equip que s’ha interessat pel brasiler és el Zenit de Sant Petersburg, líder de la lliga russa que té com a director esportiu el català Javier Ribalta. Aquest diari ha pogut confirmar que l’interès és real, però que el club rus encara no ha fet cap oferta oficial pel jugador i que els contactes s’han fet a través dels representants de Malcom. El davanter va arribar al Camp Nou l’estiu passat en una operació estranya per 41 milions d’euros. Quan el jugador estava a punt d’agafar un avió cap a Itàlia per unir-se a la Roma, el Barça va fer una oferta superior al Girondins de Bordeus i va aconseguir el brasiler. És per això que el preu de sortida de Malcom és de 40 milions d’euros, una xifra que troben excessiva a Sant Petersburg. El president del club rus, Alexander Medvedev, reconeixia ahir a diferents mitjans de comunicació russos l’interès pel blaugrana, però també deia que els 40 milions d’euros que demana el Barça “estan allunyats de la realitat”. Caldrà veure com evoluciona el cas en les properes hores, però el Zenit és un dels clubs amb diners que poden apropar-se a la quantitat que vol el Barça pel brasiler.

Les sortides es volen agilitzar per alleugerir d’efectius la plantilla i també per fer caixa. A banda de Malcom, també està en la rampa de sortida Rafinha. El del planter va estar prop del València fa unes setmanes, quan els de Mestalla es van interessar també per Denis Suárez, finalment traspassat al Celta. Després de tancar-se les operacions de Cillessen i Neto amb pressa per quadrar números abans del 30 de juny, l’interès per Rafinha s’ha refredat. També perquè a Mestalla hi ha un enfrontament entre Peter Lim, el propietari del club, i Mateu Alemany, el director general i principal valedor de l’arribada de Rafinha, que podria acabar amb l’adeu del balear. Pel brasiler, el Barça espera ingressar 15 milions d’euros i hi ha mostrat també interès algun equip italià, com la Fiorentina.

El lateral esquerre

Fer caixa amb algun d’aquests futbolistes amb el cartell de transferibles serviria per poder fitxar el lateral esquerre que Valverde reclama des de l’estiu passat. El tècnic extremeny vol un jugador que competeixi amb Jordi Alba, partint el català com a titular. La marxa de Digne la va cobrir el club amb Miranda, però a Valverde no el va convèncer el nou campió d’Europa sub-19, que segueix en el filial. Qui més agrada és el jugador del Betis Junior Firpo. Hi ha hagut negociacions entre els dos clubs, però un acord sembla encara llunyà. Els andalusos en demanen 25 milions d’euros i el Barça n’ofereix molts menys. Una opció seria abaratir l’operació, precisament, amb Miranda, que va arribar al planter del Barça des del planter del Betis. La secretaria tècnica blaugrana, per si de cas, té altres opcions, com la de Philipp Max, futbolista de l’Augsburg.

Per més endavant

Són aquestes tres les operacions que més pressa corren i que es voldrien resoldre com més aviat millor, però no vol dir que siguin les últimes a fer en aquest mercat d’estiu. Ho podrien ser, però en el Barça també es treballa en altres operacions, això sí, de més volada i complexitat, operacions que se sap que aniran per llarg si és que s’acaben fent. Són la possible arribada de Neymar i la possible sortida de Coutinho i altres jugadors com Rakitic per poder suportar el dispendi que significaria el retorn del jugador del París Saint Germain.

MALCOM

Hi ha negociacions amb el Zenit pel brasiler, taxat en 40 milions

RAFINHA

Refredat l’interès del València per ell, s’obren altres portes des del futbol italià

JUNIOR FIRPO

Continua sent el favorit per al lateral esquerre, però hi ha altres noms

PER MÉS ENDAVANT

Més llarg serà el que pot passar amb altres homes com Neymar, Coutinho i Rakitic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)