Barça

El futbol torna al Camp Nou

El tercer projecte del Barça de Valverde es presenta avui davant els seus seguidors en el seu trofeu en un partit contra l’Arsenal

Veure per primer cop els fitxatges, De Jong, Griezmann i Neto, jugar en el que serà el seu estadi i també escoltar el discurs de Messi

L’equip es presenta davant l’afició en la 54a edició del Trofeu Joan Gamper. Això vol dir que torna el futbol al Camp Nou i és una magnífica notícia. No hi ha millor manera de disfrutar de l’estadi barcelonista quan les seves grades estan plenes i a la gespa hi ha futbolistes amb ganes d’intentar que els seus seguidors s’ho passin bé. El rival, a més, també és atractiu. L’Arsenal d’Unai Emery és un bon equip, amb potencial, replet de bons futbolistes i malgrat la condició d’amistós del partit segur que voldrà ser competitiu i deixar una bona imatge.

Ja s’ha dit en més d’una ocasió que el Joan Gamper ja no és el que era. Que fa molts anys servia perquè els socis del Barça poguessin veure jugar els nous fitxatges per il·lusionar-se i repetir allò tan clàssic d’“aquest any sí”. Fa cert temps, però, que l’equip se’n va de gira i abans de disputar el seu trofeu ja ha disputat un munt de partits abans. Vaja, que tothom ja els ha vist jugant enfundats amb la nova samarreta. Però tant se val. La capacitat dels seguidors per il·lusionar-se any rere any es manté intacta i possiblement avui el Camp Nou presentarà una gran entrada per veure en acció el seu equip, i en especial, els nous fitxatges. Hi ha moltíssimes ganes de veure en acció Frenkie de Jong, una de les incorporacions que més alegria ha desfermat entre la massa social del Barça. El dia de la seva presentació van anar al Camp Nou 20.000 persones.

Lògicament, també hi ha moltíssimes ganes de veure en acció Griezmann, un nou astre que s’afegeix a Messi i Luis Suárez. Hi ha un especial interès per veure com el rebrà l’afició blaugrana. Serà el seu primer contacte amb els seguidors perquè durant la seva presentació oficial s’estava canviant la gespa i no es va fer a l’estadi. No s’ha d’oblidar que la passada temporada el Camp Nou el va estar xiulant cada cop que tocava la pilota i fins i tot es van improvisar alguns càntics contra ell. No perdonaven al francès que hagués refusat venir al Barça i que, a sobre, decidís documentar el seu no amb aquell reportatge tan polèmic anomenat La decision. Griezmann va deixar molt clar en la seva presentació que si s’ha de guanyar el perdó ho farà sobre la gespa, amb bones actuacions, fent gols, donant assistències. Avui és la primera ocasió que tindrà per posar-se els seus nous seguidors a la butxaca.

Com ha fet en els primers amistosos de la pretemporada al Japó, Valverde donarà minuts a tots els jugadors disponibles i també als joves del planter. Miranda Carles Pérez, Riqui Puig, Abel Ruiz i Collado. Un d’ells, Riqui Puig, és un dels jugadors que més il·lusió desperta entre el barcelonisme i també Carles Pérez, que amb dos gols, ara mateix, és el màxim golejador de la pretemporada, que després del Gamper continuarà als Estats Units amb dos partits contra el Nàpols.

Abans del partit contra l’Arsenal, es farà la tradicional presentació oficial, quan l’speaker anirà cridant un per un els jugadors i aquests aniran saltant a la gespa. Posteriorment, Ernesto Valverde i el capità, Leo Messi, agafaran el micròfon i dedicaran unes paraules a l’afició. El tècnic inicia el seu tercer projecte a la banqueta del Barça i després d’aconseguir un doblet en la seva primera temporada i la lliga en la segona no és estrany pensar que el gran repte aquest any és la Champions. La copa “tan linda i deseada” de la qual va parlar Messi en la presentació de l’any passat. Potser l’argentí no repetirà discurs perquè d’aquelles paraules es va interpretar que el seu gran objectiu, per no dir l’únic, era la lliga de campions, quan en realitat el que vol tornar a fer l’equip és lluitar per tots els títols. Segurament els discursos aniran en aquesta línia: deixar-se la pell sobre la gespa, intentar guanyar-ho tot... Perquè el Barça, any rere any, té sempre els mateixos objectius. Aspira i ho vol tot. També el Joan Gamper.

GRIEZMANN

Serà interessant veure com el rep l’afició blaugrana en el seu primer contacte

DE JONG

En la presentació va reunir 20.000 persones i la gent té moltes ganes de veure’l

MESSI

La temporada passada va fixar com a objectiu la Champions i ara caldrà escoltar-lo

VALVERDE

Inicia el seu tercer projecte i té un equipàs per aspirar a tots els títols

La festa del trofeu Joan Gamper a l’esplanada

Durant la jornada hi haurà un munt d’activitats per a tota la família. Hi haurà quatre zones amb l’Àrea Festival amb activacions i música en directe, l’Àrea Food Market amb serveis de restauració i chill-out, l’Àrea d’Activitats Familiars i l’Àrea Estadi amb música i actuacions per dinamitzar els aficionats abans de la presentació. Les activitats van començaran ahir i van dirigides a qualsevol seguidor sense la necessitat de tenir entrada. Tothom en podrà gaudir fins avui a les 15 hores. A partir d’aquest moment, l’accés a les instal·lacions i a les diverses activitats serà només amb l’entrada per al partit i a partir de les 16.00 hores s’obrirà la Zona Festival, amb una sessió de DJ i els concerts de Suu, Javiera Mena, Arnau Griso i Doctor Prats. Després vindrà la presentació.

Messi, sancionat tres mesos

El tribunal de disciplina de la Conmebol va anunciar una suspensió de tres mesos a Leo Messi per als partits oficials i amistosos de la selecció argentina i una multa de 50.000 dòlars. Aquesta és la sanció imposada per haver fet unes declaracions en la passada copa Amèrica després de ser expulsat en el partit pel tercer lloc contra Xile. Messi va denunciar que hi havia hagut corrupció en la copa i que existia una campanya perquè l’Argentina no arribés la final. “No ens hi han deixat arribar. No hem de formar part d’aquesta corrupció. El que ens han fet en aquest torneig és una falta de respecte. Contra el Brasil i contra Xile hem fet els nostres dos millors partits”, va afirmar Messi, que va ser expulsat contra Xile per una picabaralla amb Medel per la qual també va ser multat. La sanció que li han imposat no evitarà que participi en els partits de classificació per al mundial de Qatar, ja que aquests comencen el març del 2020.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)