Barça

L’exigència de De Jong, un estímul i un toc d’atenció

Contundent. L’holandès destaca per la seva personalitat al camp i també per ser autocrític individualment i col·lectivament, un fet que ajudarà a millorar

El de Frenkie De Jong ha estat un dels fitxatges que més consens han generat entre el barcelonisme. Costaria trobar algun seguidor que no el volgués veure vestit amb la samarreta del Barça. Tothom tenia clar que el migcampista holandès no es podia deixar escapar perquè la seva qualitat és inqüestionable, i que, per perfil i estil de joc, encaixa perfectament a l’equip blaugrana. Vint mil persones el van anar a aclamar en la seva presentació oficial, i en la de l’equip durant el trofeu Joan Gamper també va ser un dels més aplaudits.

De Jong també ha demostrat en aquests primers partits amistosos que, malgrat la seva joventut, té una personalitat extraordinària. Sobre la gespa i també fora. És un futbolista exigent amb ell mateix però també col·lectivament. Les seves paraules després del partit contra l’Arsenal en són el millor exemple: “No hem fet un bon partit i crec que hem de tenir un ritme de circulació de pilota més alt amb una pressió més gran després de perdre les pilotes.” Una crítica col·lectiva com feia temps que no se sentia d’un membre del primer equip i que concorda a la perfecció amb el que fa temps que diversos analistes i mitjans recriminaven a l’equip blaugrana. Les paraules de De Jong han de servir d’estímul perquè l’equip es posi les piles i recuperi les seves senyes d’identitat. És un magnífic toc d’atenció per a tot el grup i també per a Ernesto Valverde, que dies enrere deia precisament a De Jong que encara podia ajudar a donar més ritme a la circulació de la pilota. Precisament, l’holandès no té problemes en aquesta faceta. Fa poc temps que és al Barça però ja ha tingut temps de detectar un dels problemes que té l’equip en els últims temps. Que si bé no es nota tant en la lliga, sí que es nota en la Champions. I estrepitosament.

També va ser elogiable quan va reconèixer que no mereixia ser el guanyador del premi Estrella Damm al millor jugador del trofeu Joan Gamper. Sap que pot oferir molt més, jugui de mig centre o d’interior. Repassant les seves dades contra l’Arsenal –de Carles Domènech, de La transmissió d’en Torquemada–, queda clar que sí que té un marge de millora notable, tot i que no són estadístiques ni de bon tros dolentes. Va intervenir en 46 ocasions i el 72% d’aquestes en camp contrari. Un 63% va ser en un o dos tocs, un fet important per donar ritme al joc. Va recuperar cinc pilotes i no en va perdre cap. Va fer dues passades de mèrit bones i en va intentar dues més que no va encertar. Tot això en 45 minuts i en un amistós. No està malament.

ALGUNES DADES DEL GAMPER

72
per cent
de les 46 intervencions de De Jong contra l’Arsenal van ser a camp contrari
5
pilotes recuperades.
El migcampista holandès tampoc en va perdre cap durant el Gamper.

MVP del trofeu Joan Gamper

Frenkie de Jong, malgrat que va afirmar que altres companys havien jugat millor que ell, va ser escollit pels seguidors com el millor i es va endur el premi Estrella Damm. En la votació va superar Griezmann i Riqui Puig. El guardó l’entrega l’empresa Damm, una de les grans patrocinadores del Barça i encarregada d’entregar l’MVP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)