Barça

Encallats en les sortides

El Barça té dificultats per acabar de tancar la carpeta dels jugadors transferibles i ja s’ha perdut la possibilitat del mercat anglès

Es busca una sortida per a Coutinho –imprescindible per poder mantenir viva l’opció de portar Neymar–, Rakitic o Arturo Vidal, per qui esperen ofertes concretes, i també Rafinha

El mercat de fitxatges de la Premier League va tancar dijous al vespre. Aquest fet complica, i força, la situació a la direcció esportiva del FC Barcelona. Es confiava moltíssim en la capacitat econòmica de la majoria de clubs anglesos per tenir una porta oberta a qualsevol possibilitat per col·locar els jugadors amb els quals no es compta i als quals encara no s’ha trobat una sortida. Evidentment, que la principal operació que es volia fer era enviar Coutinho al Tottenham en forma de cessió remunerada i que després d’unes negociacions complicades es va acabar trencant per la negativa del brasiler a marxar cedit al club londinenc i que aquest no complís algun dels punts que ja s’havien acordat prèviament. El brasiler no estava gaire convençut del seu retorn a Anglaterra, encara que continua sent transferible i el Barça encara confia a trobar-li una sortida abans del tancament del mercat el 2 de setembre.

El problema és que sense la Premier, les opcions són menors i les dificultats augmenten. No és cap secret que el Barça mantindrà oberta fins l’últim instant l’opció d’enviar-lo a París dins l’operació Neymar perquè per a ells és l’alternativa més fàcil i més factible perquè no implica posar diners sobre la taula. El PSG, però, segueix tancant-se en banda a aquesta opció perquè no vol jugadors. Pel gran cost del seu possible traspàs –mínim 100 milions d’euros– i per la seva gran fitxa, hi ha molt pocs clubs al món amb la capacitat d’afrontar el fitxatge de Coutinho. L’altre que hi podria estar interessat és el Bayern de Munic, que volia Leroy Sané perquè necessita jugadors de banda, però el del City s’ha lesionat. És una via oberta però també complicada.

El Barça confiava que tant el brasiler com Rakitic, un altre dels jugadors que té com a transferibles, els podria col·locar al PSG i així treure’s un doble problema del damunt. La situació de Rakitic és força estranya. Sempre ha estat un jugador imprescindible per a Valverde però el club ha fet veure al tècnic que la zona del mig del camp està més que poblada i que caldria trobar una sortida a algun d’aquests jugadors. Per això Valverde públicament va afirmar que el croat ho tindria més difícil per ser titular en aquesta temporada. La realitat, però, el desmenteix. Rakitic ha disposat de molts minuts durant la pretemporada, i amb dos gols és el màxim golejador de l’estiu juntament amb Carles Pérez. Ell es vol quedar i lluitar per tenir minuts, perquè sap que si fa bé la seva feina serà difícil que l’entrenador no hi confiï. També és cert que a les oficines del club blaugrana no ha arribat cap proposta concreta per ell. Al marge del PSG, que ja el volia la temporada passada, l’Inter de Milà és un altre dels clubs que el voldrien tenir a les seves files, però el Barça té molt clar que no el regalarà. Ni ll ni cap jugador amb els quals no compta. Mentre no es resol el seu futur, Rakitic, a qui no li han acabat d’agradar tants rumors sobre la seva possible sortida, continua treballant en silenci, i molt probablement serà un dels migcampistes titulars en el debut de la lliga, divendres vinent, dia 16, a San Mamés.

Si no surt ell, l’altre migcampista que també està en el mercat és Arturo Vidal. El seu nom no ha aparegut tant en els mitjans, però pel xilè s’escoltarien propostes. El problema és que de concretes encara no n’han arribat. Vidal, que es va quedar sense debutar en el primer partit contra el Nàpols perquè feia pocs dies que s’entrenava, té bon cartell a Itàlia, i l’Inter de Milà fa temps que li va al darrere. Això sí, són només intencions i no han traslladat cap oferta al Barça, encara. El seu cas és diferent del de Rakitic, perquè amb ell el Barça, si el vengués, no faria gaire caixa perquè ja el va pagar a un preu raonable i als seus 32 anys és complicat que algun club posi gaires diners sobre la taula. La seva marxa seria, sobretot, per alleugerir el mig del camp, on encara sobren jugadors.

Precisament, el tercer home a qui es busca una sortida és Rafinha. El València està molt interessat a fitxar-lo, però les disputes que es viuen en el club entre el propietari, Peter Lim, i el director general, Mateu Alemany, van deixar en stand-by les negociacions que es mantenien per al traspàs de Rafinha. Alemany el vol fitxar però Lim no ho veu clar. Com que finalment sí que es quedarà el director general, l’operació hauria d’arribar a bon port. El Barça espera treure uns 15 milions d’euros pel jugador, que té molt clar que vol continuar la seva carrera i veu amb molt bons ulls anar al València.

El mercat de la lliga no es tanca fins al 2 de setembre però hi ha un cert neguit en el Barça perquè en aquests moments estan encallats en aquestes tres sortides. Tant la direcció esportiva com Ernesto Valverde voldrien tenir ja ben definida la plantilla que haurà d’afrontar els reptes d’aquesta temporada, perquè és la millor manera de treballar amb tranquil·litat. Els responsables esportius blaugrana ja tenien molt clar que les operacions més importants i que afecten els futbolistes amb més pes dins l’equip no es podrien tancar aviat. Per aquest motiu es van afanyar a fer bones vendes al mes de juny, abans del tancament de l’exercici. De fet, era un objectiu prioritari perquè calia entrar algunes vendes en el passat exercici, que es va tancar amb un benefici de 4,5 milions d’euros gràcies a aquestes vendes de primera hora.

Abans del mes de juliol, el Barça va fer quatre operacions que li van servir per alleugerir la plantilla i aconseguir una bona quantitat de diners. La primera venda es va tancar el 25 de juny i va ser la de Marc Cardona a l’Osasuna per 2,5 milions d’euros. Aquell mateix dia el Barça va fer oficial el traspàs d’André Gomes a l’Everton, el club al qual estava cedit. En el cas del migcampista portuguès, el preu va quedar fixat en 25 milions d’euros més 4 en variables. Els blaugrana ja havien cobrat 2,5 milions per la seva cessió. La següent operació que va fer el Barça va ser la de Cillessen i l’últim traspàs que el FC Barcelona va incloure en aquest exercici és el de Denis Suárez al Celta de Vigo. Per totes aquestes operacions, el Barça va ingressar uns 75,4 milions d’euros, que poden ser encara més en funció d’alguns variables. Durant el mes de juliol, el club blaugrana va tancar la cessió de Cucurella al Getafe i en els primers dies d’agost la venda de Malcom al Zenit per 40 milions d’euros més 5 en variables.

Les sortides que poden deixar més diners a la caixa, però, encara no s’han produït i no sembla que el Barça les pugui tancar aviat perquè totes estan encallades per diferents motius. Després de l’amistós contra el Nàpols, l’equip torna a Barcelona per preparar la primera jornada de lliga. Dijous Valverde farà la seva primera convocatòria i haurà de descartar noms.

3

sortides

per tancar el grup

COUTINHO

El seu no al Tottenham deixa poques opcions; la del PSG és la que voldria el Barça

RAKITIC

El club també l’inclouria en l’operació de Neymar per si no arriben ofertes

RAFINHA

Ell vol fitxar pel València i ells el volen, però la situació allà ho ha endarrerit tot

ARTURO VIDAL

Hi ha un excés de migcampistes i si arriba alguna oferta concreta se’l podria vendre

MERCAT

Els responsables esportius van fer la majoria de vendes durant el mes de juny

AL RALENTÍ

En el mes de juliol només va marxar Cucurella i en els pocs dies d’agost ho ha fet Malcom

Klopp, molt enigmàtic sobre si van voler Cou

Durant aquests últims dies, s’havia especulat que el Liverpool podia ser un dels clubs de la lliga anglesa als quals el Barça hauria ofert Coutinho. El seu tècnic, Jürgen Klopp, es va mostrar força enigmàtic quan li van preguntar si realment van intentar el seu retorn durant aquest mercat. “No contestaré si li vam oferir o no l’oportunitat de venir, a Coutinho. No m’agrada comentar aquests temes. El nostre període de traspassos consistia a mirar opcions, valorar-les i prendre decisions. Això és el que sempre fem. Si no va passar res, és que no era la millor opció per a nosaltres. No fitxem per fitxar”, va assenyalar el tècnic alemany. En to de broma, va afegir: “Crec que en l’Everton estan una mica més ocupats”, fent referència al fet que el seu rival ciutadà s’ha mostrat més actiu en el mercat que no pas ells. Un dels jugadors, precisament, que ha fitxat l’Everton és l’exblaugrana André Gomes. El portuguès ja havia jugat cedit en el conjunt anglès la temporada passada. L’Everton és un bon client del FC Barcelona en els últims anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)