Barça

Situació insostenible

L’operació Neymar està estancada perquè el PSG es resisteix a acceptar l’oferta del Barça i el jugador manté el silenci

L’afició parisenca l’insulta en el debut de la lliga i Tuchel ja el veu fora

El PSG ahir retirava de la seva botiga oficial de París les peces de roba o productes de marxandatge amb la cara de Neymar. Un símptoma evident que la situació del brasiler s’està convertint en insostenible i que cal trobar ben aviat una solució per desencallar una operació que s’està allargant massa en el temps i que ja comença a esgotar algun dels seus protagonistes. En aquest sentit, de tots plegats, és el FC Barcelona el que s’ho mira amb més calma i que més tranquil està. Com ja va quedar clar des del primer dia, Neymar no és un objectiu prioritari, i més després del fitxatge de Griezmann, i si el club blaugrana s’està mostrant actiu és perquè ha estat el jugador qui s’ha posat en el mercat. En cap cas, ha estat el Barça qui ha trucat a la porta del PSG per interessar-se pel jugador. Josep Maria Bartomeu sempre ha dit que fins que els francesos no diguessin que negociarien per Neymar ells no mourien ni un dit, i s’ha mantingut ferm en aquesta actitud.

Ara mateix ja tothom té clar que la continuïtat del brasiler en el PSG és pràcticament impossible. Ell no vol continuar-hi, i així ho ha comunicat als màxims responsables esportius del club francès, que després d’uns primers dies en què esperaven poder redreçar aquesta posició, ara ja s’han adonat que és molt difícil de recompondre la relació. Alguns, com l’entrenador, Thomas Tuchel, ja se n’han fet a la idea. “La realitat és que hem de trobar solucions sense Neymar. No és possible perdre Neymar i trobar un altre noi que faci el mateix que ell. No tinc notícies [sobre el seu futur], i això pot ser una bona notícia. És possible que es quedi. Però no s’ha acabat, hem de ser realistes”, va assenyalar. “Les coses estan entre el PSG, Neymar i l’altre club”, va afegir, resignat. Els companys, per contra, volen que segueixi, però tots ells van comprovar com la problemàtica ja s’ha fet tan gran que l’afició està indignada i totalment en contra de Neymar. “Fot el camp”, es podia llegir en una pancarta, i crits de “fill de puta” es van sentir des de la grada del Parc dels Prínceps en l’estrena de la lliga contra el Nimes. Tot això només accelera l’adeu del jugador. Això ho tenen clar també les altes instàncies del PSG.

El problema és que el PSG preferiria no vendre’l al Barça perquè el club blaugrana només ofereix jugadors a canvi (Coutinho i Rakitic) i ells volen diners. En les últimes hores han aparegut a la premsa francesa algunes propostes que no són reals perquè s’inclou Semedo en l’operació, i ja ha quedat clar que per al Barça el portuguès és intransferible perquè té la plaça de lateral dret titular reservada. El PSG optaria per vendre’l al Real Madrid, que després de no poder fitxar Pogba, sí que té més diners i també pot oferir algun altre futbolista que interessi més als parisencs. Amb el pas dels dies, el PSG ha anat virant, i si en un primer moment es va tancar en banda en el tema de Coutinho, ara ja ho veu amb més bons ulls. El Barça està oferint moltes opcions, entre les quals la cessió amb opció de compra obligatòria, però aquesta temporada no posarà una milionada sobre la taula. El PSG es continua resistint a aquestes propostes a l’espera del que pugui fer el Real Madrid. I mentrestant, qui podria desencallar tota l’operació es manté en silenci. Si Neymar sortís a dir públicament que només vol anar al Barça tot seria més fàcil. És el que li va reclamar fa uns dies Gerard Piqué. Encara hi ha temps, però el Barça tampoc està disposat a esperar gaire més que el futbolista o el PSG mateix es defineixin i parlin clar. En aquests moments, la pressa la tenen ells. Perquè si finalment Neymar no pot sortir de París, la seva situació allà serà un infern.

EL GRAN PROBLEMA

El PSG es resisteix a acceptar el que li ofereix el Barça perquè espera el Real Madrid

TUCHEL

Està mentalitzat que molt possiblement perdrà el jugador brasiler

El Bayern es mou per Coutinho

El FC Barcelona estaria encantat que Coutinho entrés en l’operació pel retorn de Neymar, però mentrestant segueix mantenint obertes les altres opcions per trobar una sortida al jugador brasiler. Tancat el mercat de la Premier, hi ha pocs equips als quals podria anar, per potencial econòmic. Un d’aquests és el Bayern de Munic, que està temptejant la possibilitat d’incorporar Coutinho. Com en el cas del Tottenham, el Barça també estaria disposat a acceptar que el jugador marxés mitjançant una cessió remunerada i amb opció de compra al final de la temporada i, per descomptat, que els alemanys es fessin càrrec de tota la fitxa de Coutinho. És una condició imprescindible per poder incorporar Neymar. Lògicament, també estudien un traspàs, però aquest hauria de ser per 100 milions d’euros. El mercat alemany tanca el mateix dia que l’espanyol i que el francès, el 2 de setembre, així que encara hi ha marge de temps per explorar aquesta alternativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)