Barça

Allargar l’hegemonia

El Barça alça el teló de la lliga a San Mamés contra l’Athletic sense Messi i un dia abans de l’inici de la Setmana Gran de Bilbao, amb l’objectiu de mantenir el seu domini

Valverde apostarà per una davantera amb Dembélé, Luis Suárez i Griezmann

N’hi haurà a totes les línies i al mig del camp és on hi ha més incògnites

Per fi ja s’han acabat les gires estiuenques i els partits amistosos per tot el món. Arriba l’hora de la veritat, la competició, la lluita aferrissada per assolir un objectiu. El FC Barcelona i l’Athletic Club, dos clàssics, alcen el teló de la lliga avui a San Mamés (21.00 h), un dia abans de l’inici de la Setmana Gran de Bilbao, en el que s’espera que sigui un dels millors partits de la jornada inaugural. El conjunt blaugrana, no cal ni dir-ho, perseguirà el triomf perquè és la seva obligació i perquè el seu gran repte és firmar la seva tercera lliga consecutiva, que també seria la tercera d’Ernesto Valverde dirigint l’equip, un fet que permetria igualar-se a Pep Guardiola, almenys pel que fa a títols estatals i quedar-se a només una de les quatre aconseguides per Johan Cruyff. Allargar aquesta hegemonia –si la guanyés seria la seva novena lliga en els últims dotze anys– és el que perseguirà l’equip des d’avui mateix a Bilbao.

El Barça encara continua lluny del seu millor estat de forma, però ha fet una pretemporada de menys a més. La preparació ha estat atípica, primer amb una gira pel Japó amb la disputa de dos amistosos –Chelsea i Vissel Kobe– per continuar amb el trofeu Joan Gamper –Arsenal– i acabar disputant un parell de partits més contra el Nàpols als Estats Units. L’últim amistós va ser el partit en què l’equip va oferir la seva millor cara i va demostrar que, malgrat les deficiències de la pretemporada, arriba a aquesta primera cita en bones condicions per afrontar-la amb confiança.

Sobre la gespa de San Mamés no hi serà Leo Messi, que es va perdre la gira pels Estats Units per una lesió al soli de la cama dreta. Seria absurd arriscar-se amb la presència de l’argentí ja en la primera jornada. Valverde, a més a més, té prou recursos per suplir-lo, i podrà posar a prova el trident que tan bona impressió va deixar contra el Nàpols. Per la banda dreta jugarà Dembélé, a qui se l’ha vist amb ganes de consagrar-se ja en la seva tercera temporada en el Barça; Luis Suárez, el màxim golejador de la pretemporada, actuarà com a davanter de referència, i Antoine Griezmann, un talent més per a l’equip, ho farà escorat a l’esquerra. El francès debutarà contra un equip que li va força bé –li ha fet 8 gols en 18 enfrontaments de lliga– i que sempre és especial per a ell pel seu passat com a jugador de la Real Sociedad. A la defensa, s’espera que Semedo ocupi el lateral dret, perquè és una de les apostes per aquesta temporada, i que Piqué i Lenglet es mantinguin com la parella de centrals. A l’esquerra es manté Jordi Alba. Al mig del camp és on hi ha més incògnites, perquè Valverde té múltiples opcions. El més probable, però, és que surtin com a titulars els jugadors que més entrenaments han fet, així que segurament actuaran Sergio Busquets de mig centre, amb Frenkie de Jong i Rakitic als interiors. El croat continua tenint la confiança del tècnic mentre es mantingui en la plantilla del primer equip. En aquesta primera convocatòria, Ernesto Valverde va deixar fora de la llista, al marge de Leo Messi, Arthur, Arturo Vidal, Wagué i Todibo. Per contra, va entrar Carles Pérez, un dels protagonistes de la pretemporada i també Iñaki Peña, per substituir el lesionat Neto.

CONVOCATÒRIA

Queden fora Messi, Arthur, Arturo Vidal, Wagué i també Todibo

DE JONG

Debutarà al mig del camp molt possiblement al costat de Busquets i Rakitic

GRIEZMANN

Amb la Real i l’Atlético s’ha enfrontat 18 cops a l’Athletic i li ha marcat 8 gols

Tot victòries en els deu últims debuts de lliga

Ens hem de remuntar a la primera temporada de Pep Guardiola a la banqueta del FC Barcelona per trobar l’última derrota del Barça en una estrena de lliga. L’última vegada que no es van aconseguir els tres punts al començament de la lliga va ser la temporada 2008/09, quan el Barça va perdre per 1-0 contra el Numància. La temporada passada l’equip blaugrana va debutar golejant l’Alavés per 3 a 0, amb dos gols de Messi i un altre de Coutinho. L’argentí és el màxim golejador de les primeres jornades de lliga, amb 14 gols en els últims deu anys, però avui no podrà estar sobre la gespa de San Mamés. Avui serà la desena vegada que el Barça s’enfronta amb l’Athletic en l’inici de la competició estatal, amb un balanç de sis victòries a favor, dos empats i una única derrota (la temporada 1949/50).

Messi, entre els nominats al millor de l’any de la UEFA

Leo Messi està entre els nominats a millor jugador de l’any de la UEFA. Competirà amb Crisitano Ronaldo i Virigl van Dijk pel guardó, el guanyador del qual se sabrà durant el sorteig de la fase de grups de la Champions el proper dia 29 d’agost. Entre els mèrits d’uns i altres, l’argentí va ser el màxim golejador de la Champions, amb 12 gols, i va guanyar la lliga i la Bota d’Or, amb 36 gols. El portuguès va ser el màxim golejador de la fase final de la Nations League amb Portugal, que va guanyar, i va aconseguir la lliga amb el Juventus. I Van Dijk va ser escollit el millor jugador de la final de la Champions, que va guanyar amb el Liverpool. Entre els top 10 de la classificació també hi apareix el nom de Frenkie de Jong, fitxatge del Barça aquesta temporada, que apareix en la vuitena posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)