Barça

El Barça ensopega en el debut a San Mamés

1a divisió. Un golàs d’Aduriz (1-0) acaba amb les aspiracions d’un Barça tebi que ha anat de menys a més i que ha picat dues vegades amb els pals de la porteria de l’Athletic

El Barça ha topat amb l’Athletic en l’estrena de la lliga a San Mamés. El conjunt blaugrana, que ha anat de menys a més i que havia tancat l’Athletic a la seva àrea a les acaballes del duel tot i fer un partit gris, només ha pogut aplaudir una genialitat d’Aduriz que ha decidit el duel. El davanter de 38 anys s’ha aixecat dins l’àrea i ha rematat amb una mitja tisora una centrada lateral. El gol, plàsticament perfecte, ha claudicat amb les opcions d’un Barça que no ha ofert una bona versió en l’estrena de la lliga.

L’onze de Valverde, el mateix que va brillar al Michigan Stadium en el darrer partit de pretemporada, feia presagiar un duel de domini blaugrana en la zona ampla. El tècnic navarrès ha reunit De Jong, Aleñá i Sergi Roberto a la medul·lar però mai s’han trobat còmodes ni han sotmès l’Athletic a base de possessió. Tot el contrari. Els locals, més rodats físicament i amb els fonaments del joc que vol Garitano més interioritzats, han dominat gairebé tot el duel.

I Ter Stegen ha estat el primer blaugrana en lluir en la lliga 2019/20: Iñaki Williams ho ha provat des de la distància amb un xut sec que ha refusat l’alemany amb una estirada felina. El porter blaugrana també ha hagut d’aparèixer en la segona gran ocasió del duel, també obra de Williams, que ha arribat just de forces per la banda esquerra de l’atac i ha rematat molt centrat al cos de l’alemany. El Barça es veia incòmode i li faltava llum ens els últims metres.

Només un error de l’Athletic ha donat aire al Barça, que ha tingut la més clara a la mitja hora de joc. Unai López li ha regalat una pilota a Luis Suárez, que havia quedat sol dins l’àrea, i l’uruguaià ha estavellat la seva rematada de primeres a la fusta. Abans, l’ariet blaugrana s’havia fet mal i ha hagut de marxar lesionat. Rafinha, que ha entrat per l’uruguaià, ha tingut la segona gran ocasió del Barça. El petit dels Alcàntara, en un xut de rosca marca de la casa, ha estavellat la segona pilota a les fustes basques. Unai Simón, amb un lleuger cop de dits, ha evitat el 0-1 a les acaballes del primer temps.

Valverde no ha vist gens clar els primers 45 minuts i ha recorregut al seu home de confiança en la medul·lar. Ha castigat Aleñá , que no ha fet un mal primer temps, i ha donat entrada a Rakitic. El partit ha seguit travat, amb el Barça imprecís, molt previsible i matusser en les combinacions. Només alguna ocasió aïllada fruit de l’empenta i el cor blaugrana ha creat algun esglai a l’afició de l’Athletic. I llavors, ha arribat Aduriz, que ha sortit des de la banqueta i ha decidit el duel en el 89. Quan més malament ho passava l’Athletic, el davanter ha fet una rematada espectacular per marcar l’1-0 i donar els primers tres punts del curs al seu equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)