Barça

La cessió, única opció

La marxa de Coutinho al Bayern de Munic dificulta moltíssim l’arribada de Neymar via traspàs i amb intercanvi de jugadors, així que el que el Barça intentarà és aconseguir una cessió si el brasiler manté la seva negativa a quedar-se en el PSG

El fluix partit de Dembélé a San Mamés fa que les veus que voldrien enviar-lo a París creixin, però ell no vol sortir de Barcelona

La cessió per una temporada de Coutinho al Bayern de Munic ha reduït moltíssim les opcions del Barcelona en la negociació amb el PSG per intentar el retorn de Neymar. La marxa del brasiler era imprescindible perquè el club blaugrana pogués obrir-li la porta al seu compatriota perquè era vital alliberar-se d’una de les fitxes més altes de la plantilla. El problema, però, és que Coutinho era clau en la negociació amb el PSG perquè se’l volia incloure en un hipotètic traspàs amb jugadors pel mig. El Barça, des d’un principi, va intentar aquesta opció malgrat que les circumstàncies el van obligar a valorar altres alternatives com la del Tottenham o finalment la que ha acabat tancant del Bayern.

La carpeta de Neymar no està tancada del tot. Però ara sí que tot plegat s’ha complicat moltíssim. Tant, que ara mateix l’única opció viable és fer-ho mitjançant una cessió. Seria fer el mateix que ha fet el Bayern de Munic amb Coutinho amb el Barça adoptant la posició del club bavarès. El club blaugrana ja havia estudiat aquesta opció si finalment no podia incloure el jugador brasiler. Amb l’adeu de Coutinho, el Barça ha perdut força negociadora, però també s’ha tret un problema del damunt, perquè s’ha alliberat d’una fitxa elevada i d’un futbolista que hauria estat el cinquè davanter de l’equip. Una situació inassumible per a ell tenint en compte la seva qualitat.

La pilota, sobretot, ara és a la teulada del PSG, que haurà de decidir què vol fer amb Neymar. Ahir tampoc va jugar, però Thomas Tuchel, el tècnic del conjunt parisenc, ha assegurat que el seu equip és més fort amb ell. Si es quedés, estaria encantat d’intentar redreçar la situació amb el brasiler perquè segueixi sent una peça important per a l’equip. El que passa és que el PSG dubta de quin serà el comportament de Neymar si finalment no pot sortir de París. Ha dit de totes les maneres possibles que no vol continuar, i que la seva preferència és tornar al Barça. El diari L’Équipe no ha acabat d’entendre el moviment blaugrana amb Coutinho i es pregunta si el Barcelona està jugant amb el PSG en tot l’afer de Neymar. No és que hi jugui, però representants del Barça asseguren que no tenen cap necessitat de tornar-se bojos amb el retorn del brasiler i que actuaran segons les seves necessitats.

Una opció que en el Barça alguns també tenen en compte però que és difícil que acabi passant és reobrir l’opció de l’intercanvi de jugadors tornant a posar el nom de Dembélé sobre la taula. El fluix partit del francès a San Mamés ha donat arguments als que el voldrien fora del Barça per fer un lloc a Neymar. Dembélé, però, ara mateix no es vol moure de Barcelona.

COMPLICAT

Sense la carta de Coutinho, es descarta el traspàs amb intercanvi de jugadors

PSG

Li toca moure fitxa i a França es pregunten si el Barça està jugant amb ells

DEBAT INTERN

Alguns en el Barça enviarien Dembélé a París

Jordi Cruyff és partidari del retorn de Neymar

El barcelonisme està dividit sobre el retorn de Neymar. Hi ha debat entre la directiva i també en l’entorn. Alguns seguidors el portarien demà mateix i d’altres no el volen veure ni en pintura. També entre l’equip hi ha futbolistes que el volen de retorn, com Messi, o d’altres que no ho veuen tan clar. Un dels barcelonistes que s’ha significat públicament a favor del retorn del brasiler és Jordi Cruyff. En un article al diari El País titulat “Apuesto por Neymar”, assegura que és un ferm defensor de les segones oportunitats, i també que sempre està a favor de les incorporacions de jugadors “amb una qualitat excepcional o diferencials” i que Neymar, sens dubte, ho és. De fet afirma que n’hi ha molts amb talent, però que el brasiler està entre “els cinc més especials”. Això sí, també es posa en la pell dels que no el volen i entén la seva reacció, perquè el futbol són també sentiments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)