Barça

Canvi d’estratègia i nova proposta

La cúpula blaugrana, amb el president Josep Maria Bartomeu al capdavant, es reuneix i decideix, després que Coutinho hagi marxat a Munic, canviar de plans en el serial Neymar. S’oblida de l’intercanvi i proposarà una cessió

Tot i que encara quedin dues setmanes perquè es tanqui el mercat de fitxatges en la majoria de lligues europees, el Barça continua accelerant per resoldre, per bé o per mal, el cas Neymar, que continua jugant-se a quatre bandes, amb el jugador, el club blaugrana, el París Saint- Germain i el Real Madrid com a protagonistes. Després que el directiu de l’àrea esportiva Javier Bordas i el director esportiu, Éric Abidal, viatgessin a París la setmana passada per iniciar converses amb el director esportiu del club francès, Leonardo de Araujo, ahir la cúpula blaugrana es va reunir per fer un pas més en l’intent de retorn de Neymar a Barcelona. Segons va explicar RAC1, el president, Josep Maria Bartomeu, i el director general, Òscar Grau, es van trobar amb Bordas, Abidal i Ramon Planes, membre de la secretaria tècnica. També va participar en la reunió André Cury, que ha fet de contacte entre el Barça i Neymar i el seu entorn. D’aquesta trobada, segons ha pogut saber aquest diari, va sortir un canvi d’estratègia. Fins ara, el Barça havia proposat al PSG un intercanvi de jugadors, a més d’una quantitat de diners que anava entre els 40 i els 50 milions d’euros. El club blaugrana havia posat sobre la taula diferents noms, entre ells Umtiti i, especialment, Coutinho i Rakitic. La decisió del brasiler d’acceptar la proposta que tenia per sortir del Barça del Bayern de Munic és una de les raons que han provocat aquest canvi d’estratègia, ja que el club blaugrana s’ha quedat sense el seu principal actiu per aconseguir que l’operació de retorn de Neymar al Camp Nou es fes via intercanvi. L’altra raó és que el club parisenc demana futbolistes que el Barça no vol perdre, com Dembélé i Semedo.

La cúpula directiva del club català, conscient que no té diners per poder fer un fitxatge com el de Neymar després d’haver pagat ja, entre d’altres, la clàusula de rescissió de Griezmann, va decidir ahir presentar una nova proposta per escrit al PSG. Consistirà a demanar la cessió del davanter brasiler, amb una opció de compra per a l’estiu vinent. A més, el Barça proposarà al club francès pagar una quantitat de diners per la cessió, com farà el Bayern amb el club blaugrana per Coutinho. Aquesta quantitat, però, serà més elevada que els 8,5 milions que abonaran els alemanys.

Els responsables del Barça esperen que la proposta pugui prosperar, tot i saber que el PSG voldria veure Neymar en qualsevol club menys en el català i que el president del club francès, Nasser Al-Khelaifi, ha negociat ja amb el seu amic Florentino Pérez, president del Real Madrid. La cúpula blaugrana sap que la seva millor arma en la negociació és el desig de Neymar, que només té al cap tornar al Camp Nou. Al Barça li agradaria que el brasiler, que continua sense jugar amb l’equip de Thomas Tuchel, es pronunciés públicament perquè entén que així forçaria més la situació, però ara per ara Neymar no té previst fer-ho. Entre altres coses perquè sap que si finalment no acaba tornant a Barcelona, acabarà havent de sortir de París, i podria ser que fos per anar al Real Madrid. També perquè el seu entorn comença a creure que el Barça no està fent tot el possible per aconseguir el seu retorn i no s’ha negat a escoltar els cants de sirena de Florentino Pérez. Neymar sempre ha estat objectiu del president blanc, que veu ara una oportunitat immillorable d’aconseguir aquell somni que li va treure Sandro Rosell l’any 2013. Abans, però, hauria de desfer-se de Gareth Bale per fer lloc al brasiler, tant en l’equip com en la massa salarial de la plantilla.

Amb la nova proposta blaugrana, la pilota tornarà a la teulada del PSG, que comença a tenir pressa per resoldre el greu problema que té amb Neymar, i més després de perdre diumenge en la lliga contra el Rennes. El seu entrenador ja ha dit que vol una ràpida solució perquè el serial està afectant el rendiment del seu equip, i que si el brasiler vol sortir, abans vol un substitut. Aquest, de fet, podria ser l’argentí Paulo Dybala, i provocar que un nou actor entrés en la pel·lícula, ja que el Juventus sembla que ha tret el nom de Neymar en les converses entre tots dos clubs.

DIFÍCIL

És complicat que ho accepti el PSG, que vol diners i prefereix veure Neymar a Madrid

CONFIANÇA

En el Barça encara són optimistes perquè el brasiler només vol tornar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)