Barça

A força de creure-hi

La Masia es reivindica. Després d’un profund debat provocat per la fuga de talents, el debut d’Ansu Fati, amb 16 anys, i el gol de Carles Pérez revaloren el planter blaugrana

Les temptacions a les quals són sotmeses durant l’adolescència les estrelles del futbol de base i les seves famílies són difícils d’assimilar. Promeses en forma de diners o d’un futur millor desfilen pels ulls de nois gens acostumats a estímuls de tanta magnitud. Per això, de vegades, és difícil dir no. “Pare, jo em vull quedar.” Ansu Fati va ser rotund després dels cants de sirena de tot arreu i d’una reunió amb la seva família i la cúpula del futbol de base blaugrana en una època de constant fuga de talents de la Masia. Va dir que casa seva era el Barça. I en poc temps la seva voluntat ha tingut premi i s’ha convertit en el segon debutant més incipient de la història blaugrana en el mateix partit en què Carles Pérez, un altre noi del planter que també ha cregut en el projecte, s’estrenava com a golejador.

La victòria del Barça contra el Betis va ser doble. D’una banda, els blaugrana es van espolsar els fantasmes de la jornada inicial; d’una altra, la presència de Pérez i Ansu Fati debilita l’argumentari, creixent a partir de la presència de Riqui Puig al filial i no al primer equip, que sosté que la Masia és ignorada. Des del cos tècnic afirmen que la productivitat marca el camí dels jugadors, també els arribats del planter. “De la mateixa manera que no mirem el DNI dels jugadors veterans, tampoc ho fem amb els joves”, va afirmar Valverde. “Ha demostrat una maduresa increïble”, hi va afegir Jordi Alba. La seva presència al Camp Nou, cinc dies després que l’adolescent guineà comencés a entrenar-se amb el primer equip, i la de Carles Pérez s’emmarquen en un context amb diverses baixes a la part davantera del conjunt dirigit pel Txingurri. De la mateixa manera que l’overbooking en les posicions del mig del camp tanca la porta a Riqui Puig.

“Només tinc paraules d’agraïment al club i a l’entrenador, que m’han ajudat tant”, afirmava Ansu després de l’enfrontament. El club s’ha esforçat per ajudar l’atacant, tant en el seu reclutament procedent de l’escola de futbol Peloteros Sierra Sur de Sevilla, passant al davant del Madrid, com en la greu lesió de tíbia i peroné que va tenir als tretze anys. “És un jugador que s’encara al rival, té un contra un, va bé a l’espai... Té coses que ens poden ajudar”, va dir Valverde. “És el més jove que he fet debutar però ens pot donar rendiment.”

Ben valorat

El gol de Carles Pérez també és una gran notícia per al planter blaugrana, àvid de jugadors que exploten de seguida i recelós dels late bloomers com ell. “Ens dona molt xut i un contra un. És important que gent de la casa tingui un rendiment així”, va dir Jordi Alba sobre l’atacant vallesà arribat al Barça, a cadet, des de l’Espanyol.

Alama Martínez 41/42
16 anys, 9 mesos i 5 dies
Anssumane Fati 19/20
16 anys, 9 mesos i 25 dies
Ramon Parera 28/29
16 anys, 11 mesos i 9 dies
Bojan Krkic 07/08
17 anys i 19 dies
Marc Muniesa 08/09
17 anys, 1 mes i 27 dies
Lionel Messi 04/05
17 anys, 3 mesos i 26 dies
Nano Macedo 99/00
17 anys, 4 mesos i 4 dies

Les noves botes d’Ansu Fati

L’entrenador del juvenil A, Víctor Valdés, amb prou feines ha pogut gaudir d’Ansu Fati uns quants dies, però el tècnic ha quedat marcat per ell. “L’he tingut molt poc però és un jugador amb el qual m’he identificat de seguida. Hi ha una estima personal, també per la història que té al darrere”, va dir Valdés sobre Fati, crescut en el si d’una família d’immigrants guineans. Fati va trucar ahir al matí a Valdés responent al missatge de l’exporter blaugrana previ al seu debut. El tècnic manté una estreta relació amb el jove jugador basada en els amistosos que van disputar a Sant Petersburg aquest estiu, on Fati va fer un doblet en un dels partits. “No el vaig posar en el primer partit perquè tenia molèsties al peu. Aleshores li vaig mirar les botes i eren un desastre, de manera que vam anar a comprar-ne de noves i posteriorment va poder jugar”, va explicar Valdés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)