Barça

Messi i De Jong, premiats

Guardons. L’argentí va ser escollit millor davanter de la Champions del curs passat i l’holandès, millor migcampista. El premi al millor jugador del curs va ser per a Virgil van Dijk

El Fòrum Grimaldi de Mònaco no només va ser escenari ahir del sorteig de la primera fase de la lliga de campions d’aquesta temporada. El sorteig es va aprofitar perquè la UEFA entregués els seus premis als millors futbolistes de la temporada passada. Com és tradició, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo formaven part de la terna de finalistes, però aquesta vegada cap dels dos va obtenir el trofeu. Va ser el central holandès Virgil van Dijk, una de les estrelles del Liverpool, del campió d’Europa, el guanyador del guardó atorgat per la UEFA. Van Dijk, per qui el Liverpool va pagar 85 milions d’euros al Southampton fa un parell d’estius, ha destacat per la seva jerarquia des que va arribar a Anfield, i ha estat clau en la classificació dels reds per a les dues últimes finals de la Champions, en què van perdre la del 2018 contra el Real Madrid i van guanyar la del curs passat contra el Tottenham. Van Dijk és el primer defensa que és escollit millor jugador de la temporada per la UEFA, guardó que s’atorga des del 2011. El central, que va perdre amb Holanda la final de la Nations League contra Portugal, va ser clau també en l’excel·lent Premier League feta pel Liverpool, que va ser l’equip menys golejat de les grans lligues europees, amb només 22 gols encaixats. El Liverpool va lluitar fins al final amb el City pel títol.

Messi i De Jong

A més d’aquest premi, es van donar també ahir a Mònaco altres títols individuals, amb jugadors del Liverpool, el campió de la Champions League, i del Barcelona com a protagonistes. Van ser escollits millor porter i millor defensa dos futbolistes del Liverpool, i dos blaugrana, millors migcampista i davanter. El brasiler Alisson Becker es va imposar al blaugrana Marc André Ter Stegen i al francès del Tottenham, Hugo Lloris, en la votació com a millor porter. El seu company d’equip Virgil van Dijk va ser escollit millor defensa després de ser també el millor futbolista de la temporada. Van Dijk es va imposar en la votació al seu company d’equip Trent Alexander-Arnold i a l’actual central del Juventus, la temporada passada de l’Ajax, Matthijs de Ligt.

Pel que fa al premi al millor migcampista, el guanyador va ser el jugador del Barça, Frenkie de Jong, que el curs passat va ser una de les estrelles de l’Ajax, equip revelació de la Champions que va arribar fins a les semifinals, on va caure en l’últim minut de l’eliminatòria contra el Tottenham. De Jong es va imposar als altres dos finalistes: el futbolista del Liverpool Jordan Henderson i el migcampista danès del Tottenham Christian Erikssen.

El premi al millor davanter va ser per a Leo Messi, que es va imposar a Cristiano Ronaldo i al futbolista del Liverpool Sadio Mané. “L’objectiu d’aquesta temporada és superar-me en l’aspecte individual i de grup”, va dir el blaugrana, que, assegut al costat de Cristiano Ronaldo, va reconèixer que la rivalitat que han mantingut durant quinze anys els ha ajudat a créixer.

Lucy Bronze, millor jugadora de la temporada

Tres jugadores del mateix equip, l’Olympique de Lió, el conjunt que va ser proclamat campió d’Europa golejant en la final el Barça, lluitaven pel guardó de millor jugadora europea de la temporada passada, després d’haver-se adjudicat també la lliga i la copa franceses. Eren Lucy Bronze, Ada Hegerberg i Amandine Henry. La guanyadora va ser l’anglesa Lucy Bronze, que a més del títol europeu va fer un gran mundial actuant com a lateral dreta amb la selecció que dirigia Philippe Neville i que va arribar fins a les semifinals, on va caure contra la campiona, el combinat dels Estats Units. Lucy Bronze no va poder ser present en la gala perquè tenia partit amb la seva selecció.

Entre les deu millors classificades hi ha dues futbolistes del Barça. Vuitena va ser la noruega Caroline Graham Hansen, que la temporada passada militava en el Wolfsburg i ha fitxat pel conjunt blaugrana, i novena va ser l’holandesa Lieke Martens, que va disputar la final del mundial amb la selecció holandesa contra la dels EUA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)