Barça

Tornem-hi, Antoine

Enmig d’una actualitat marcada per la possible incorporació de Neymar, el Barça visita aquesta tarda l’Osasuna obligat a sumar els tres punts per no perdre de vista el cap de la classificació

Griezmann torna a ser la principal referència ofensiva de l’equip, amb Messi, Luis Suárez i Dembélé encara lesionats

El Sadar posarà a prova, aquesta tarda (a partir de les 17 hores), el Barça de Griezmann. Sense Messi, Suárez i Dembélé, que segueixen lesionats, el campió de lliga s’encomanarà, igual que diumenge passat, al davanter francès per aconseguir tres importants punts en un escenari sempre difícil, com és l’estadi de l’Osasuna. El precedent de fa sis dies, contra el Betis, al Camp Nou, convida a pensar que l’equip d’Ernesto Valverde disposa d’arguments de sobres per sortir-se’n i sumar la primera victòria fora de casa del curs, però Pamplona no ha estat mai un indret fàcil de conquerir. De fet, l’Osasuna no perd com a local a la lliga des de l’1 d’abril de 2018, quan va caure contra el Tenerife (0-1). Els navarresos acumulen una ratxa d’imbatibilitat de 26 partits –25 a segona divisió i un a primera– i, a més, han arrencat aquest campionat sumant quatre dels sis punts en joc i sense encaixar cap gol en dues jornades. Poca broma.

La consigna, en el rival del Barça, per al partit d’aquesta tarda, és mirar de frenar la ràpida circulació de la pilota dels blaugrana i mantenir el bon nivell defensiu de les dues primeres jornades. Tot fa pensar que Jagoba Arrasate apostarà un altre cop per Rubén Martínez a la porteria i per una línia de quatre defenses, amb Nacho Vidal, Aridane, David García i Estupiñán. Al mig del camp, el capità Oier Sanjurjo, recuperat del cop que no li va permetre jugar diumenge passat, portarà la batuta. Al seu costat podrien actuar el serbi Darko Brasanac, el jove Jon Moncayola i, fins i tot, el català Fran Mèrida, més ofensiu que els altres dos. Les bandes seran, de ben segur, per a Roberto Torres i Rober Ibáñez, i en punta hi haurà l’argentí Chimy Ávila, l’autor del gol que va donar la primera victòria a l’Osasuna, contra el Leganés, en el seu retorn a primera.

Els bons resultats dels últims temps han provocat que la comunió entre la graderia d’El Sadar i els seus futbolistes sigui total. Avui, de ben segur, el Barça tastarà una afició que empeny el seu equip com poques ho fan i que ha rebut l’encàrrec des del vestidor de ser, com mai, el jugador número 12. Valverde n’és conscient i, per això, ho va deixar anar en la roda de premsa d’ahir. Enmig d’un entorn on els moviments del mercat al voltant de Neymar ocupen més portades que l’actualitat purament esportiva, el tècnic blaugrana disposarà dels mateixos efectius que diumenge passat. No s’espera, doncs, una alineació gaire diferent de la que va sortir contra el Betis. Si no hi ha ensurts d’última hora, Ter Stegen estarà sota els pals i tindrà al davant una defensa formada per Nelson Semedo, Gerard Piqué, Clément Lenglet i Jordi Alba. Al davant, tot apunta que l’aposta serà també la mateixa: Rafinha Alcántara, el jove Carles Pérez i Antoine Griezmann. És al mig del camp on hi podria haver novetats: Sergio Busquets, Frenkie de Jong i Sergi Roberto van ser els titulars contra el Betis, però en el lloc de qualsevol d’ells hi podrien aparèixer Arturo Vidal, Arthur i, sobretot, Rakitic, que va ser suplent a San Mamés i no va jugar contra el Betis.

Minut de dol

Abans d’iniciar l’entrenament d’ahir a la tarda, la plantilla i el cos tècnic del FC Barcelona es van aplegar en una rotllana al centre del camp Tito Vilanova de la ciutat esportiva per homenatjar, amb un sentit minut de silenci, Xana, la filla de Luis Enrique morta dijous, a l’edat de nou anys. La tràgica notícia va colpejar el club i, especialment, el vestidor. Prova d’això són els missatges de suport, a qui va ser jugador i tècnic del Barça, que van publicar a les xarxes els futbolistes que van estar a les seves ordres. Més tard, després de la sessió de treball, es va fer pública la llista de convocats de Valverde, en la qual la principal novetat va ser l’absència per lesió de Junior Firpo. El brasiler té una distensió en el lligament lateral intern del genoll esquerre i, segons el comunicat del Barça, “la seva evolució en marcarà la disponibilitat.” Hi van tornar a entrar el juvenil Ansu Fati i els jugadors del Barça B Carles Pérez i Iñaki Peña.

INVICTES

L’Osasuna acumula una ratxa de 26 partits sense perdre a El Sadar

LA GRADA

La comunió entre l’afició navarresa i el seu equip és total i s’espera que avui es noti

LESIONAT

Junior Firpo, amb una distensió en el lligament del genoll esquerre, no viatjarà

Jagoba Arrasate demana valentia i convicció

Jagoba Arrasate està convençut de poder competir avui contra el Barça i demana valentia als seus jugadors. Així es va expressar, si més no, en la roda de premsa que va oferir ahir al migdia. El tècnic basc va reconèixer que l’Osasuna ha de vorejar la perfecció per imposar-se al conjunt d’Ernesto Valverde, però demana als seus homes convicció. En la mateixa línia, Arrasate va considerar que els seus futbolistes perdran el partit si surten acomplexats. “Si som valents, potser perdrem. O potser no”, va sentenciar. Quant a l’afició d’El Sadar, el tècnic de Berriatua va destacar que pot jugar un paper molt important: “La diferència es pot reduir per la confiança i l’ànim del públic.” I sobre les importants baixes al Barça, no hi va donar importància: “Entenem que Messi no vindrà. Ens hem de centrar més en l’onze de demà que en els jugadors que no vindran.” En qualsevol cas, espera enfrontar-se al Barça que va golejar fa sis dies el Betis al Camp Nou. “Espero aquest Barça. Si després no s’acosten a aquest nivell, millor”, va subratllar abans de concloure que “és un error pensar que poden venir despistats”. Per altra banda, Arrasate va explicar que ha preparat el partit pensant a pressionar i alternar la pressió amb el replegament. “Més que el percentatge de possessió, cal donar qualitat a la possessió i no equivocar-se en zones de risc”, hi va afegir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)