Barça

“Jo vaig apostar de seguida perquè Neymar tornés”

Assegura que només van anar pel brasiler quan el PSG es va obrir a negociar i que la petició va venir de l’àrea esportiva i no dels pesos pesants de la plantilla

Confirma que pot marxar de franc però està molt tranquil

Amb el tancament del mercat estival de fitxatges i ja amb tres jornades de lliga disputades i enmig d’una aturada de seleccions, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va decidir fer un repàs de l’actualitat del club a Barça TV en una entrevista amb els directors dels tres diaris esportius que s’editen a Catalunya, Mundo Deportivo, Sport i L’Esportiu. Com no podia ser d’una altra manera, el tema que més minuts es va endur va ser el referent a l’intent de fitxatge de Neymar i com s’havia forjat aquesta possibilitat.

El primer que va voler deixar molt clar el president blaugrana és que en cap cas la seva arribada formava part de la planificació esportiva, i que si es va anar per ell va ser només quan el PSG va obrir-se a negociar: “No estava planificat. Era un extra. Hi ha cas Neymar quan Leonardo obre les portes i vam anar a negociar amb ells. L’operació no va arribar a bon port perquè les demandes del PSG el Barça no les pot assumir.” Bartomeu va aprofitar per negar que la petició del retorn fos una exigència dels pesos pesants de la plantilla, en especial de Leo Messi: “Messi no m’ha demanat que portés Neymar.” Com també va desmentir que la plantilla volgués vetar la incorporació de Griezmann precisament per prioritzar el retorn del brasiler: “El vestidor no opina sobre els fitxatges. Qui decideix és el director esportiu, l’entrenador i l’àrea tècnica. I ells van dir que si Neymar estava en el mercat havíem de ser allà.” Va voler deixar molt clar aquest assumpte i també que el Barça no havia estat qui havia posat els noms d’alguns jugadors sobre la taula, com és el cas de Dembélé, Rakitic o Todibo. “És el PSG qui posa els noms sobre la taula”, va afirmar.

Bartomeu va assegurar que el club havia fet el màxim possible per intentar el fitxatge, tot i reconèixer que era una incorporació que despertava cert recel en alguns sectors del barcelonisme: “No era un fitxatge fàcil, ni des del punt de vista econòmic ni social. Alguns socis s’haurien enfadat i d’altres no.” No va amagar que ell era un dels que desitjaven que tornés: “Jo vaig apostar de seguida perquè Neymar tornés.” El president blaugrana va descartar que Neymar pugui arribar al gener, però no en canvi la temporada que ve, i va dir que tenia constància que hi havia dos clubs més, sense esmentar el Madrid, que també volien el brasiler. “Neymar va comunicar al PSG que només negociessin amb el Barça.”

L’altre gran tema va ser el que feia referència a la clàusula del contracte que permet a Messi abandonar el Barça de franc a qualsevol altre equip a l’inici de la temporada que ve. Bartomeu va confirmar que això era així, però va insistir que els socis poden estar molt tranquils: “Messi s’ha guanyat la llibertat de decidir el seu futur. Aquesta clàusula en el contracte també la tenien Xavi, que se’n va anar a jugar a Qatar; Iniesta, que va anar al Vissel Kobe, o Puyol, que va decidir plegar. No pateixo amb Messi.” El president blaugrana va tornar a repetir que espera que Messi pugui tornar a renovar més enllà del 2021, i va defensar que sempre havien intentat envoltar-lo d’un gran equip quan se li va preguntar si considerava que el bagatge europeu –l’última Champions es va aixecar el 2015– era massa pobre tenint el millor jugador del món a la plantilla. “Ho fem tot i més per millorar l’equip. Cada any hem tingut plantilles millors que en els anys anteriors. Hem guanyat vuit de les últimes onze lligues. Sí que és cert que l’equip no ha rendit com esperàvem en moments puntuals com ara a Roma o Liverpool.” Segons va assegurar, per a aquesta temporada l’objectiu número u és revalidar el títol de lliga i intentar arribar com més lluny millor en les competicions amb eliminatòries.

El retorn de Carles Puyol

Bartomeu va revelar que està en negociacions amb Carles Puyol perquè assumeixi el càrrec que va deixar vacant Pep Segura i que en les pròximes setmanes es podria arribar a un acord: “Estem parlant amb Carles Puyol, no és cap secret. Té molt per aportar al Barça. Té molt clar el concepte de futbol i l’organitzatiu. És una figura important. No és una emergència, però sí que és necessari que la posició del mànager general estigui coberta.” El retorn del capità és un moviment més dels canvis que s’han produït a l’estructura esportiva aquest estiu: “Vam decidir fer canvis en l’àrea de futbol. Treballar al Barça és estressant i perds energia; portar gent nova ajuda. No estàvem conformes amb com s’estaven fent les coses en el futbol base. Per això també hem canviat alguns entrenadors.” Bartomeu va explicar que vol potenciar l’àrea de metodologia, que dirigeix Paco Seirul·lo: “Volem reforçar encara més la nostra idea de joc i el nostre estil”. I va desitjar que en el futur pugui haver-hi més jugadors formats a casa en el primer equip. “Ara n’hi ha un 43%. És satisfactori però volem que sigui major.” Finalment, es va mostrar satisfet amb com ha quedat definida la plantilla perquè considera que és més competitiva que la de la temporada passada, i que és curta –21 jugadors– pensant també perquè ajudin els del planter.

SOBRE NEYMAR

No estava planificat, era un extra. No es va arribar a un acord perquè les condicions del PSG eren inassumibles

SOBRE MESSI

S’ha guanyat la llibertat de decidir el seu futur, com Xavi, Iniesta o Puyol. No pateixo gens per Messi, espero que continuï més anys

SOBRE PUYOL

És una figura important. No és una emergència, però sí que és necessari que la posició del mànager general estigui coberta

MÉS DE NEYMAR

Ara mateix Neymar no pot venir al gener, està descartat. Més endavant ja veurem què diu l’àrea esportiva

ELS CANVIS

Vam decidir fer alguns canvis perquè no estàvem conformes amb com s’estaven fent les coses en el futbol de base
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)