Barça

El retorn del rei

El Barça prepararà des d’avui el partit de dissabte que ve, contra el València, comptant amb Messi

El capità es va lesionar al soli de la cama dreta fa més d’un mes, en el primer entrenament de la pretemporada, i s’ha perdut els tres primers duels de lliga

El barcelonisme ensuma una bona notícia després de l’aturada pels partits de seleccions: el retorn de Leo Messi. Avui, sis setmanes després de la lesió de grau 1 al soli de la cama dreta que es va fer el primer dia de la pretemporada, el millor futbolista del món es tornarà a entrenar al costat dels seus companys, amb la idea de tornar a competir amb la samarreta del FC Barcelona en el partit del cap de setmana vinent. L’última vegada que ho va fer vestit de blaugrana va ser el 25 de maig passat, en la final de copa, que, tot i el gol que va marcar, el Barça va perdre contra el València, al Benito Villamarín. Precisament l’equip de Mestalla serà el rival que visitarà el Camp Nou dissabte que ve, a les 21 hores, un conjunt contra el qual presenta una estadística demolidora de 28 gols en 33 partits. De fet, l’equip que entrena Marcelino García Toral és la tercera víctima favorita del capità blaugrana, darrere del Sevilla i l’Atlético de Madrid.

Messi ha gaudit d’uns dies de descans, com la resta de jugadors blaugrana no convocats per les seves seleccions, i avui reprendrà l’activitat. El Barça ha previst una setmana d’entrenaments sense cap dia de descans. Els internacionals s’incorporaran progressivament i la plantilla treballarà avui i divendres en sessió de tarda, a les 18 hores, i dimarts, dimecres i dijous, a les onze del matí. En tot cas, s’espera que Messi rebi l’alta mèdica durant la setmana i que, com va deixar anar el seu entrenador, Ernesto Valverde, en la roda de premsa prèvia a la visita a l’Osasuna de fa deu dies, pugui jugar contra el València. De fet, semblava que, després de superar els primers pronòstics de recuperació, l’argentí reapareixeria a El Sadar, en la tercera jornada de lliga, però finalment no va ser així. Pel que sembla, les lesions al soli, la zona on el 10 blaugrana va prendre mal fa un mes i mig, són difícils de curar per les característiques d’aquest múscul, ample i gruixut, que es troba darrere dels bessons. En moltes ocasions, i en el cas de Messi ha estat així, quan sembla que les molèsties remeten, es produeix una recaiguda.

Més ganes que ningú

Aquesta és la lesió número 25 en la carrera de Leo Messi, la setzena muscular, i si rep l’alta mèdica abans del Barça-València, haurà superat amb escreix el temps de baixa previst en un principi, que era de dues setmanes. “Tenia ganes d’arrencar i, lamentablement, he tingut un contratemps en el primer entrenament que em deixarà fora per poc temps”, va escriure el de Rosario en el seu compte d’Instagram el 5 d’agost, el dia que va prendre mal. Ben segur que no s’imaginava que hauria d’esperar tant de temps abans de tornar a competir. A més, fa més de dos mesos que Messi no competeix: l’últim partit en què va participar va ser el de la final de consolació de la copa Amèrica, que la selecció argentina va guanyar (2-1) contra Xile, el 6 de juliol. Per si no n’hi hagués prou, aquell dia va haver de marxar als vestidors en el minut 37 de la primera part, en veure la segona targeta vermella de la seva carrera. No ens equivocarem, doncs, si assegurem que el rei té més ganes que ningú de tornar.

28

gols

ha fet al València

PRETEMPORADA

Messi es va fer una lesió de grau 1 al soli de la cama dreta el 5 d’agost en l’entrenament

DIFÍCIL DE CURAR

En les lesions al soli, hi pot haver recaigudes quan sembla que ja han remès les molèsties

EL 25 DE MAIG

L’últim cop que va competir vestit de blaugrana va ser en la final de copa, contra el València

EL 6 DE JULIOL

L’últim duel en què va participar va ser amb la selecció, i va ser expulsat en el minut 37

Amb el València entre cella i cella

Després d’una setmana en què s’ha parlat, sobretot, de la seva continuïtat al FC Barcelona, per la clàusula del seu contracte que li permet marxar quan vulgui, Messi té el cap posat en el pròxim partit. En 16 de les 33 vegades que s’ha enfrontat amb el València, ha marcat. Tres cops ha fet hat-trick contra el conjunt valencianista i en una ocasió li va clavar quatre gols: el 19 de febrer del 2012, a l’Estadi, en la lliga. El capità blaugrana s’ha enfrontat 20 vegades al Camp Nou amb el rival contra el qual espera reaparèixer, amb un balanç de dotze victòries, cinc empats i tres derrotes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)