Barça

El retorn fa pujada

El Barça jugarà, després de l’aturada, set partits en 23 dies. Els d’Ernesto Valverde no poden fallar en els partits de lliga i tenen un inici molt complicat en la lliga de campions contra el Dortmund i l’Inter

Després de la primera aturada de seleccions de la temporada, el Barça tornarà a competir dissabte vinent contra el València. Serà l’inici d’una exigent marató que espera als d’Ernesto Valverde fins que les competicions de clubs es tornin a aturar per tornar a donar pas a les seleccions, el cap de setmana del 6 i 7 d’octubre. En tres setmanes, el Barça jugarà set partits, un calendari exigent amb poc marge d’errada. Perquè després de deixar-se cinc punts en els tres primers partits de lliga i tenir a cinc punts l’Atlético de Madrid, els blaugrana estan obligats a sumar de tres en tres. Pel mig, dos partits europeus complicats: la visita a Dortmund i el partit al Camp Nou contra l’Inter de Milà. Com a mínim, Valverde espera recuperar efectius aquesta setmana. Leo Messi encara no ha jugat ni un minut aquest curs i Luis Suárez i Ousmane Dembélé només van poder participar en el partit jugat i perdut a San Mamés. Tres baixes molt importants a la línia d’atac. S’espera que Messi i Suárez rebin l’alta mèdica aquesta setmana i puguin tenir minuts contra el València. A Dortmund, haurien de ser ja titulars. Dembélé encara haurà d’esperar fins a final d’aquest mes de setembre.

La lliga

Són cinc els partits de lliga que haurà de jugar el Barça en tres setmanes, un contra el Vila-real, en la primera jornada intersetmanal del curs. El primer, però, tindrà com a rival el València de Marcelino, en un partit que podria ser la revenja de la final de copa guanyada pels de Mestalla (2-1). Els valencians tampoc han començat gaire bé la lliga, amb un punt en els dos primers partits, però ja van guanyar abans de l’aturada contra el Mallorca (2-0), gràcies a dos penals transformats per Parejo. La temporada passada, el València de Marcelino va ser un rival dur per al Barça. A banda de la derrota en la final de copa, no el va poder guanyar en cap partit de lliga. Amb empat a Mestalla (1-1) i també al Camp Nou (2-2).

Set dies després, el Barça tindrà, a priori, el partit més accessible d’aquesta sèrie de set. A Granada, contra un equip acabat de pujar, hauria de sumar la primera victòria del curs com a visitant en la lliga, després d’haver perdut a Bilbao (1-0) i empatat a Pamplona (2-2). L’equip andalús, dirigit per Diego Martínez, ha fet un més que acceptable inici de temporada. Va perdre com a local contra el Sevilla (0-1), però ha sumat en les seves dues sortides. Empat a Vila-real (4-4) i victòria a Cornellà-el Prat (0-3).

El dia de la Mercè, patrona de Barcelona, tres dies més tard del partit a Granada, els de Valverde s’enfrontaran al Camp Nou amb un Vila-real que ha començat la lliga amb dubtes, però que va empatar contra el Real Madrid (2-2) abans de l’aturada. Els de Javi Calleja només tenen dos punts en el campionat, i han vist com els rivals els han remuntat tots els partits. El Granada va igualar el primer partit amb dos gols en els minuts finals i el Llevant el va derrotar després de capgirar el resultat. Gerard Moreno és el seu home més en forma, i ha marcat en els tres partits de lliga que s’han disputat.

Després del partit contra el Vila-real, tocarà una visita complicada per al Barça, la de Getafe. Els de Valverde han guanyat les dues últimes temporades al Coliseum Alfonso Pérez (1-2), però cap de les dues visites va ser fàcil. Especialment difícil va ser la de fa dues temporades, quan Gaku Shibasaki va donar avantatge als madrilenys. Dos jugadors sortits des de la banqueta, Denis Suárez i Paulinho, van donar el triomf als blaugrana. des de començament de temporada, el Getafe europeu de Pepe Bordalás només ha obtingut dos punts: dos empats, contra l’Alavés i l’Athletic. La derrota, contra el líder, Atlético de Madrid, per la mínima.

La sèrie de set partits la tancarà el Barça el 6 d’octubre, el dia de l’assemblea de compromissaris, amb un altre partit al Camp Nou contra un rival de pes, el Sevilla de Julen Lopetegui. Amb un equip amb moltíssims fitxatges després del retorn de Monchi als despatxos, els andalusos no coneixen la derrota en els tres primers partits de lliga; han guanyat, de moment, els seus dos partits a domicili, contra l’Espanyol (0-2) i el Granada (0-1). El curs passat, el Barça va derrotar el Sevilla (4-2).

La Champions

En aquestes tres setmanes, els de Valverde també jugaran dos partits molt importants de lliga de campions. El Barça va quedar enquadrat en el grup més difícil d’aquesta primera fase i s’enfronta abans de la propera aturada amb els dos rivals amb qui s’ha de jugar la classificació. S’estrenarà en la competició contra el Borussia Dortmund, dimarts dia 17, al temible Signal Iduna Park. Els alemanys van perdre el partit que van jugar abans de l’aturada contra la Unió de Berlín (3-1), però havien iniciat el curs amb dues victòries en la lliga i guanyant la supercopa contra el Bayern de Munic (2-0). L’exblaugrana Paco Alcácer ha marcat en els cinc partits oficials que ha jugat l’equip de Lucien Favre.

El Barça també jugarà contra l’Inter de Milà el 2 d’octubre. Dirigits per Antonio Conte, els italians són un rival molt més perillós que la temporada passada. Han incorporat futbolistes com Alexis Sánchez, Godín i Romelu Lukaku. És líder de la Serie A, amb dues victòries en dos partits, contra el Lecce (4-0) i el Càller (1-2).

ALTES

S’espera que Messi i Suárez puguin tenir minuts ja contra el València

LA LLIGA

València, Vila-real i Sevilla, rivals complicats en els partits del Camp Nou
Barça - València (lliga)
14 setembre. 21.00 h
Dortmund - Barça (Champions)
17 setembre. 21.00 h
Granada - Barça (lliga)
21 setembre. 21.00 h
Barça - Vila-real (lliga)
24 setembre. 21.00 h
Getafe - Barça (lliga)
28 setembre. 16.00 h
Barça - Inter (Champions)
2 octubre. 21.00 h
Barça - Sevilla (lliga)
6 octubre. 21.00 h

LA CHAMPIONS

Un bon resultat a Dortmund seria cabdal per encaminar la classificació

Umtiti només té una contusió al peu dret

Samuel Umtiti va tornar abans d’hora de la concentració de la selecció francesa. Se li van fer proves ahir i els serveis mèdics del Barça van explicar en un comunicat que el central només té una contusió al peu dret. La seva evolució marcarà la seva disponibilitat, però s’espera que no tingui cap problema per formar part de la llista de convocats dissabte contra el València. Umtiti es va lesionar en un entrenament i no va poder jugar amb el combinat de Didier Deschamps contra Albània.

Sense Umtiti i els internacionals, van tornar ahir als entrenaments els jugadors disponibles. No es van entrenar encara amb el grup ni Messi, ni Luis Suárez, però s’espera que tots dos davanters rebin l’alta aquesta setmana. Sí que es va entrenar ja sense problemes el lateral esquerre Junior Firpo, que va ser baixa a Pamplona en l’últim partit de lliga abans de l’aturada de seleccions. El juvenil Ansu Fati continua en dinàmica del primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)