Barça

Lenglet i Umtiti, amunt i avall

Mentre que Umtiti ha anat perdent protagonisme per culpa de la lesió al genoll, Lenglet ha crescut i s’ha consolidat com a titular a l’eix de la defensa del FC Barcelona

L’exjugador del Sevilla també ha passat davant del seu compatriota en la selecció francesa

Tots dos són francesos, tenen una edat similar, són futbolistes i membres de la primera plantilla del FC Barcelona. Actuen en la mateixa posició, a l’eix de la defensa, i són esquerrans. El present de cadascun d’ells, però, és ben diferent. Gairebé antagònic. Mentre que Clément Lenglet es troba en el millor moment de la seva carrera, Samuel Umtiti toca fons. De fet, l’ostracisme del segon és, en bona part, degut a la irrupció del primer: Umtiti ha perdut la titularitat al Barça i en la selecció francesa i qui ocupa el seu lloc és Lenglet. El dorsal 23 blaugrana està pagant molt cara la decisió que va prendre l’any passat, quan no va fer net amb la lesió que té al genoll esquerre per tal de jugar el mundial. I, encara més, quan no va fer cas dels metges del seu club i es va negar a operar-se. “Vaig haver de forçar el genoll durant el mundial, però ara soc campió”, sentenciava, defugint el penediment, en una entrevista al seu país. Però la realitat és que des de la final del mundial de Rússia, i d’això ja fa catorze mesos, només ha disputat 21 partits, cinc amb la seva selecció i quinze amb el Barça, i ha regalat una oportunitat a Clément Lenglet, que no l’ha desaprofitat.

Lenglet va arribar a Barcelona l’estiu del 2018, procedent del Sevilla, on havia rendit notablement durant un parell de temporades. Era una aposta de futur, un futbolista que, d’entrada, no havia de tenir protagonisme. De fet, va començar la lliga a la banqueta. De seguida, però, en la tercera jornada, a Osca, Ernesto Valverde el va fer debutar en substitució, precisament, d’Umtiti. Durant el mes de setembre encara va tenir un paper secundari, fins que el genoll del seu company, i compatriota, va dir prou. Umtiti va haver de parar i, sense escoltar el que li aconsellaven els metges del Barça, va optar per fer una teràpia de cèl·lules mare, per tal de regenerar el cartílag, que va durar gairebé dos mesos i que, malauradament, no va tenir l’èxit esperat. Tot seguit, ja al desembre, l’exjugador del Lió va continuar anant a la seva i va viatjar a Doha per sotmetre’s a un pla complet de prevenció al centre especialitzat en medicina esportiva Aspetar.

Samuel Umtiti va reaparèixer el 23 de febrer passat i, durant els tres mesos que quedaven de temporada, el seu paper va ser intermitent i irregular. Mentrestant, Lenglet creixia i enfortia el seu protagonisme. De mica en mica, amb la confiança de Valverde i al costat Gerard Piqué, el francès ha trobat el seu lloc i s’ha consolidat en l’equip titular del Barça. Els 45 partits que va jugar el curs passat vestit de blaugrana en són la prova més evident. Enguany va pel mateix camí: no s’ha perdut cap dels 270 minuts dels tres partits que ha disputat el seu equip.

Gol de Lenglet a Andorra

“Ja el vaig convocar al juny, després d’una gran temporada al Barça. És molt serè i segur, té una gran facilitat tècnica i no el molesta la pilota. Sense gaire envergadura, és efectiu en els duels directes i se sap anticipar. Continua progressant”, manifestava dilluns passat Didier Deschamps, el seleccionador de França, que es desfeia en elogis cap a Lenglet. I és que, de la mateixa manera que al FC Barcelona, l’exsevillista ha passat davant d’Umtiti en l’equip nacional francès. “Ens hem entès fàcilment”, comentava dissabte el madridista Raphaël Varane, amb qui Lenglet va fer parella a l’eix de la defensa de la selecció campiona del món en el partit contra Albània. “Està molt atent, no perd la posició i ens hem comunicat molt bé. Ha esta molt positiu”, deia també. Ahir, Lenglet va continuar la seva progressió en el França-Andorra, marcant el segon gol dels bleus. Mentrestant, Umtiti s’ho mirava des de Barcelona amb una contusió al peu dret que es va fer divendres, justament entrenant-se amb la selecció, i que, pel que sembla, li impedirà estar disponible per al partit contra el València. Amunt i avall.

UMTITI

Paga la decisió de no fer net amb la lesió que té al genoll per poder jugar el mundial

LENGLET

Ha aprofitat l’oportunitat que se li ha presentat i viu el seu millor moment

Lenglet, tres vegades més que Umtiti

Els números que van acreditar Clément Lenglet i Samuel Umtiti el curs passat al FC Barcelona parlen molt clar del que, encara ara, s’observa entre ells dos. Mentre que Lenglet va disputar un total de 45 partits (23 en la lliga, 12 en la Champions League i 9 en la copa) en la seva temporada de debut a l’equip blaugrana, Umtiti es va quedar en 15 (14 en la lliga i un en la Champions League). L’exjugador del Sevilla va jugar, doncs, tres vegades més que el seu compatriota. A més, Umtiti va quedar molt lluny del nombre de partits que va disputar durant les seves dues primeres temporades al FC Barcelona. En el curs 2016/17 va jugar 43 partits i en el 2017/18, 40.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)