Barça

El porter de la copa torna al Camp Nou en partit de lliga

Jasper Cillessen. L’holandès tornarà avui a l’estadi, defensant la samarreta del València, l’equip on busca els minuts de joc i el protagonisme que no va tenir com a blaugrana

Fins aquest estiu, l’últim porter que havia deixat el Barça per anar al València era Andoni Zubizarreta. Va ser en la temporada 1994/95, quan el llegendari dorsal 1 del dream team estava a punt de fer 33 anys i, després del desastre de la final d’Atenes, va haver de buscar-se equip. Zubi va oferir molt bon rendiment durant les quatre temporades que va jugar a Mestalla i es va retirar, amb 37 anys, sense haver tastat a penes la banqueta. Vint-i-cinc anys més tard, precisament la banqueta és el que ha portat Jasper Cillessen des de Barcelona a València. Cansat de ser suplent, de viure a l’ombra colossal de Marc-André ter Stegen, l’internacional holandès va decidir deixar el Barça per trobar una porteria que pogués fer seva. “Per a mi el més important és jugar. És l’única raó per la qual soc a València. No és un pas enrere. M’estimo més jugar al València que seure a la banqueta del Barça”, manifestava, contundent, al diari Marca aquest mes de juliol. “Quan vaig arribar al Barça, Ter Stegen tenia un nivell diferent del d’ara, que és un dels millors porters del món. Tots dos hem millorat, però per a mi era el moment de sortir”, reconeixia també.

I, certament, els 32 partits que, en total, ha disputat Cillessen en les tres temporades que ha vestit de blaugrana semblen menys dels que un porter de la seva qualitat hauria d’haver jugat entre els 27 i els 29 anys. A més, només cinc d’aquests 32 partits han estat en la lliga –al València ja n’ha jugat tres–, 24 en la copa –la seva competició, sens dubte– i els tres restants en la Champions League. Per molt que hagi estat el porter titular de les dues últimes copes guanyades pel FC Barcelona, és normal que l’holandès busqui més protagonisme.

Durant la temporada passada la direcció esportiva del Barça va ser assabentada del desig de Cillessen de sortir per poder tenir minuts de joc i de les converses que els seus representants tenien amb altres clubs. Semblava que el Benfica seria el destí de l’holandès, però finalment se li va presentar l’opció d’anar a Mestalla i no s’ho va pensar. La seva sortida, a més, va servir perquè el Barça i el València tanquessin una operació d’intercanvi de cromos a la porteria, amb ell i Neto com a protagonistes, xifrada en 35 milions d’euros, de la qual les comptabilitats de tots dos clubs van sortir beneficiades. Així, mentre Neto prenia la direcció contrària, ell signava un contracte fins al 2023 amb el València, amb una clàusula de rescissió de 80 milions d’euros.

Casualitat i nostàlgia

I aquesta nit, a partir de les nou, Jasper Cillessen tornarà a trepitjar la gespa del Camp Nou per jugar un partit de lliga. Ho farà, però, amb la samarreta del rival del FC Barcelona i defensant els colors del mateix equip contra el qual –casualitats del destí– es va enfrontar en el seu darrer partit com a jugador blaugrana (la final de copa del 25 de maig passat). No serà la primera vegada que jugarà com a visitant al Camp Nou: ho va fer el 21 d’octubre del 2014, amb l’Ajax, en la Champions, en un partit que el Barça va guanyar per 3-1. Aquest cop, però, probablement ho farà amb una certa nostàlgia.

FA 25 ANYS

L’últim porter que va canviar el Barça pel València va ser Zubizarreta

A LA CHAMPIONS

Ja va jugar al Camp Nou amb l’Ajax, l’octubre del 2014, i el Barça va guanyar per 3-1

VA JUGAR POC

32
partits
va jugar Cillessen en tres temporades al Barça. Cinc de lliga, 24 de copa i tres de Champions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)