Barça

El protagonista

Ansu Fati

Un noi amb estrella

El Barça té un tresor en Ansu Fati. És un nen –té 16 anys– amb estrella. És un diamant encara per acabar de polir però que ara mateix ja té un valor impressionant. Ja no només per la seva qualitat futbolística, que en té, i molta, sinó perquè la seva presència en el primer equip en aquestes primeres jornades ha servit per insuflar il·lusió en la gent blaugrana, que ja l’adora, i vitalisme i atreviment al joc de l’equip, a vegades excessivament pla i de ritme tediós. Fati està cremant etapes a una velocitat vertiginosa i ahir ja va ser titular al Camp Nou contra tot un València. Amb Luis Suárez encara no del tot preparat per sortir d’inici, Valverde no va dubtar i es va deixar d’experiments i canvis de sistema i va confiar la banda esquerra de l’atac a Ansu Fati. És el segon jugador més jove en la història del FC Barcelona a ser titular. El primer va ser Vicenç Martínez (1941), que ho va fer amb 16 anys i 280 dies.

Guillermo Amor, abans del partit, ja havia advertit que el jove del planter estava preparat per ser titular i als dos minuts Ansu Fati ja ho demostrava. Jugada cuinada amb paciència entre Carles Pérez i De Jong, passada de l’holandès cap a l’àrea, Griezmann no hi arriba però entrant com un coet des del darrere sí que ho va fer Ansu Fati per fer aixecar els aficionats del seu seient. Dos gols en tres partits de lliga i aquest sí que el va celebrar més estona que el de Pamplona. Es va quedar palplantat uns segons amb els braços oberts encarat a una afició que es delia per abraçar-lo. I cinc minuts després la tornaria a fer grossa insistint per la banda esquerra, deixant retratat un central amb l’experiència de Garay i esperant amb tranquil·litat l’arribada de Frenkie De Jong per assistir-lo i que l’holandès fes el segon.

Els minuts que va estar sobre el camp van ser espectaculars. Tret d’alguna pèrdua de pilota, no es va cansar d’encarar Wass, que avui segur que deu haver tingut malsons amb ell, demostrant una personalitat sobre la gespa que ja indica que ens trobem davant d’un escollit. Va tornar a tenir el gol a tocar en dues rematades de rosca que van sortir fora de ben poc i per a l’hemeroteca va deixar un barret deliciós dins de l’àrea valencianista. Valverde li va donar quinze minuts més de la segona part i va ser reemplaçat per Luis Suárez, que va fer dos gols.

Amb Messi i Dembélé encara lesionats, Ansu Fati continuarà vivint el somni de sentir-se jugador del primer equip uns dies més. Ha sabut aprofitar com pocs tots i cada un dels minuts que li ha donat Valverde. Segur que al llarg de la temporada, sobretot en els primers partits de copa, l’anirà convocant. Està predestinat a arribar a dalt de tot i a continuar fent història.

50
intervencions
1
passades de mèrit bones
2
pilotes recuperades
8
pilotes perdudes
1
assistència
0
faltes rebudes
3
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)