Barça

El protagonista

Ter Stegen

Profeta a casa seva

Marc André ter Stegen mai ha sabut portar bé la suplència. Li va passar en el Barça quan Claudio Bravo jugava la lliga fins al punt que va plantar-se davant del club perquè es definissin sobre quin era el porter en què confiaven més de cara al futur. Lògicament, l’entitat blaugrana se’l va quedar a ell i va traspassar el xilè al Manchester City. Amb la seva selecció, si fa o no fa, li passa més o menys el mateix. Li costa molt haver de viure a l’ombra de Neuer, que a més a més en els últims anys ha deixat de ser aquell porter tan indiscutible per culpa d’algunes lesions i baixades en el rendiment. I Ter Stegen entén que ell està per sobre però continua ocupant un lloc a la banqueta de l’equip nacional. Torna a Alemanya el blaugrana en plena polèmica per unes declaracions seves on reclamava ser titular. Unes paraules que no van agradar gens Neuer, que es va queixar públicament. Ter Stegen, però, no es va quedar callat i en la prèvia contra el Borussia va qualificar d’injustes les paraules que li havia dedicat el seu company i competidor a la porteria i va insistir que aquest era el seu sentiment. Durant aquests dies, els mitjans de comunicació alemanys han estat parlant d’aquesta polèmica i veuen complicat que puguin conviure plegats en la pròxima Eurocopa. “La gent sap el que soc capaç de fer. Vull estar sempre al cent per cent”, va dir sobre la seva situació a la selecció després del duel.

Doncs ben segur que si Neuer ahir va veure el partit ho va fer mossegant-se les ungles perquè el debat als mitjans alemanys continuarà existint. Perquè Ter Stegen va tenir una actuació portentosa que va salvar el Barça d’una desfeta en la seva estrena en la Champions aquesta temporada. En el primer temps va ser clau en aturar la millor ocasió del Borussia Dortmund, de Reus, en un un contra un en què va reduir a la perfecció els espais per acabar desviant amb la cama la rematada del capità dels alemanys. Però va ser en el segon temps quan la seva figura es va fer gegantina per aturar els múltiples atacs del conjunt entrenat per Lucien Favre, el seu entrenador a l’altre Borussia i que tan bé va parlar d’ell abans de l’enfrontament.

Una de les jugades decisives va ser en el minut 54 del partit quan Semedo va fer un penal absurd i infantil que posava en safata de plata el gol al Dortmund. Sota pals, Ter Stegen i al seu davant, Marco Reus, company de selecció i amic. El porter blaugrana li va endevinar la direcció i amb una estirada felina va aturar el penal. A més a més, va estar afortunat i també va poder atrapar el refús abans que el capità del Borussia Dortmund pogués marcar. “És difícil estudiar-lo perquè sempre canvia”, va afirmar després del partit. En el minut 77 de partit, Ter Stegen va tornar a fer una doble aturada a Reus, que ben segur que ahir se’n va anar a dormir pensant en el seu compatriota.

La notícia més positiva del partit d’ahir a Alemanya és que per fi el porter del Barça va poder marxar sense encaixar cap gol –va ser gràcies a ell– per primer cop aquesta temporada. En la lliga n’ha rebut un total de set en quatre jornades.

4
intervencions
1
penal aturat
12
rematades rebudes
0
gols encaixats Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)