Barça

Messi espera endur-se el seu primer premi The Best

Gala FIFA. L’argentí aspira avui a guanyar el guardó al millor jugador de l’any, amb Van Dijk i Cristiano Ronaldo, i també el Puskas al millor gol

Enmig de la tristor per la situació de l’equip en la lliga, el FC Barcelona podria avui rebre una bona notícia si Leo Messi s’endú el seu primer premi The Best en la gala de la FIFA que se celebra al Teatre La Scala de Milà. El davanter argentí competirà per ser el millor futbolista de la temporada 2018/2019 contra Van Dijk, del Liverpool, i Cristiano Ronaldo, del Juventus. No és clar que Messi parteixi com a favorit, perquè el central holandès ja es va endur el guardó al millor de l’any segons la UEFA, i contra els mateixos finalistes.

Van Dijk va ser un dels protagonistes de la temporada passada, gràcies a la Champions aconseguida en la final de Madrid contra el Tottenham. Les seves actuacions van ser claus perquè el Liverpool aconseguís la seva sisena copa d’Europa de la història. Seria el primer defensa a guanyar aquest premi, que només s’ha entregat tres vegades. En les dues primeres, 2016 i 2017, se’l va endur Cristiano Ronaldo, i l’any passat va ser per a Modric. Cristiano Ronaldo, per la seva banda, va guanyar la lliga italiana, competició en què va fer 28 gols, i la supercopa.

Els mèrits de Messi per guanyar el The Best són indiscutibles. No només perquè continua sent el millor futbolista del món, sinó perquè la temporada passada va guanyar la lliga i va fer uns números excepcionals. Va marcar 51 gols en 50 partits i va ser imprescindible perquè el Barça guanyés la lliga. També va ser el màxim golejador de la Champions, competició en què va arribar a les semifinals. I en la copa del Rei, a la final. L’argentí també aspira al premi Puskas, atorgat al millor gol de la temporada, categoria en què competeix contra el colombià Juan Fernando Quintero i l’hongarès Daniel Zsóri. El gol és el que va fer al Betis amb una vaselina espectacular.

El millor onze de l’any

També se sabrà, en la gala d’avui a Milà, l’onze ideal de la temporada. D’entre els 55 futbolistes que poden formar-ne part hi ha onze jugadors del Barça: Messi, Ter Stegen, Piqué, Jordi Alba, Sergio, Rakitic, Arturo Vidal, Arthur, Luis Suárez i també De Jong i Griezmann, que van jugar la temporada passada en l’Ajax i l’Atlético de Madrid, respectivament.

MÈRITS DE MESSI

La lliga, arribar a semifinals de la Champions, la final de copa i 51 gols en 50 partits

PREMI PUSKAS

L’argentí també aspira al millor gol gràcies a la genial vaselina contra el Betis

Ter Stegen aspira a millor porter

Ter Stegen aspira al premi The Best al Millor Porter i competirà amb els porters brasilers de la Premier League Alisson Becker (Liverpool) i Ederson (Manchester City). L’alemany està molt satisfet amb la nominació. “Estic content perquè parla molt bé de com vaig fer-ho la temporada passada.” Ter Stegen va definir les seves qualitats com a porter. “Tinc una bona distribució de joc amb els peus per jugar des del darrere. Intento treballar cada dia per ser un bon porter. Aquest és el meu estil.” Considera que un porter pot guanyar algun dia el The Best al millor jugador i que desitja que el guanyi Messi malgrat que admet que els seus rivals també se’l mereixen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)