Barça

Es fa justícia

Leo Messi guanya el seu primer The Best després de superar Van Dijk i Cristiano Ronaldo en les votacions

L’argentí es va emocionar amb la presència de la seva dona i els seus dos fills grans

En la passada edició del The Best, la del 2018, una de les coses que més va sorprendre és que Leo Messi quedés en el cinquè lloc d’un guardó que s’acabaria enduent el madridista Modric. Davant del blaugrana van quedar Cristiano Ronaldo, segon; Mohamed Salah, tercer, i Kylian Mbappé, quart, relegant el millor futbolista del món a una posició inaudita sempre que s’han entregat premis individuals en aquests últims anys. Va ser, sens dubte, una decisió que va generar certa polèmica per incomprensible tenint en compte els mèrits fets pel 10 del Barça. Enguany, però, aquella errada ha quedat esmenada.

Messi, amb 46 punts, es va endur el seu primer The Best de la FIFA contra pronòstic perquè no era el favorit després que en la gala de la UEFA l’equivalent se l’endugués Van Dijk, del Liverpool, que a favor seu tenia el triomf en la Champions i ser un dels millors defenses del moment. L’holandès havia superat Messi i Cristiano Ronaldo, els seus rivals també en la gala d’ahir. Que el portuguès no seria vencedor ja es podia intuir perquè no va viatjar fins a Milà per fer acte de presència en la gala al teatre La Scala.

Messi, per contra, ho va fer acompanyat de la seva dona, Antonella, i els seus dos fills més grans, Thiago i Mateo. Precisament, aquest fet va emocionar Messi. “Per a mi és un dia especial perquè asseguts tinc la meva dona i dos dels meus fills. Thiago va estar en una però era molt petit. Per a mi és únic, no té preu”, va afirmar. Després de la gala l’argentí va parlar de l’actualitat de l’equip i va admetre que estan passant per un mal moment però que esperen millorar: “Quan s’aconsegueixen premis col·lectius arriben els individuals. Esperem guanyar coses importants aquest any. Soc conscient que ens costa molt crear ocasions i ens les creen amb facilitat. Segur que millorarem. Amb el pas dels partits espero estar a poc a poc millor.” També va tenir paraules d’elogi per a Ansu Fati, que qui sap si algun dia estarà en una gala com la d’ahir: “Em va impressionar el primer dia que vam entrenar junts. Té una condicions impressionants, però cal anar amb calma perquè és molt jove.”

Aquest premi és el primer que guanya Messi en aquest nou format. Abans ho havien fet Modric i Cristiano Ronaldo en les dues primeres edicions. L’últim gran premi que s’havia endut el blaugrana va ser la Pilota d’Or del 2015 quan encara estava fusionat amb el premi que entrega la FIFA. El palmarès individual de Leo Messi fa feredat. Ha estat 12 anys seguits en el FIFA/FIFPro World 11, és el futbolista que més vegades (7) ha estat nominat al premi Puskas, el màxim guanyador de la Bota d’Or (6) i el primer futbolista que va guanyar cinc Pilotes d’Or. Votaven els capitans de seleccions, seleccionadors, periodistes i aficionats, que van valorar els mèrits fets per Messi el 2019. Va guanyar la lliga, la Bota d’Or i va ser el màxim golejador de la Champions. I va fer 50 gols en 51 partits. Xifres espectaculars més enllà de l’espectacle futbolístic que ofereix partit rere partit. En la classificació final, Messi va obtenir 46 punts; Van Dijk, 38; Cristiano Ronaldo, 36; Salah, 26; Mané, 23; Mbappé, 17; De Jong, 16; Hazard, 16; De Ligt, 9, i Kane, 5.

PUNTUACIONS

Messi va obtenir 46 punts, mentre que Van Dijk en va rebre un total de 38 i Cristiano, 36

LES REACCIONS DEL MILLOR DEL MÓN

Ansu Fati em va impressionar el primer dia. Té unes condicions impressionants, però cal calma perquè és molt jove
Esperem guanyar coses importants. Soc conscient que ens costa molt crear ocasions i ens les creen amb facilitat. Millorarem

El millor gol, per Daniel Zsori

Leo Messi també competia per endur-se el premi Puskas al millor gol de l’any gràcies a la fantàstica rematada de vaselina que va fer al camp del Betis i que va deixar el porter del club andalús petrificat i va provocar que l’afició andalusa esclatés a aplaudir-lo per la seva genialitat. Doncs bé, el jugador del Barça no va poder endur-se aquest premi perquè el va superar el gol de Daniel Zsori, del Debrecen. Va marcar un fantàstic gol de xilena el dia del seu debut contra el Ferencvaros amb només 18 anys. L’altre finalista era Quintero, del River Plate. El premi, el van entregar Michael Essien i Anouk Hoogedeig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)