Barça

El Barça acomiada el Mini en un acte emotiu i ple de records

Acte institucional. El FC Barcelona reuneix a ex jugadors, ex tècnics i ex treballadors que han tingut alguna vinculació amb el Miniestadi i el planter al llarg dels seus 37 anys d’història

El Miniestadi es va inaugurar el 23 de setembre del 1982. Però el Mini ja és història perquè les obres del seu enderrocament començaran el mes d’octubre. Els equips filials ja tenen nova casa, l’estadi Johan Cruyff, inaugurat el passat27 d’agost. Per això, ahir que feia 37 anys de la inauguració d’aquest mític estadi, el FC Barcelona avui ha volgut fer un acte institucional per acomiadar el Mini.

Hi han estat presents des de directius, ex jugadors, ex entrenadors i treballadors que d’alguna manera o altre han tingut relació amb un camp que en sis mesos deixarà d’existir per complet. En un acte emotiu, Rojo, Vicky Losada, Amor i García Pimienta han estat els encarregats d’explicar algunes de les seves vivències i records. “El Mini va ser una eclosió gran i semblava l’últim pas per arribar al futbol professional. Tenir el Mini va ser espectacular pel futbol base. Molts equips de primera l’haurien volgut.”, ha dit Rojo, que ha recordat com de diferent era el camp de Fabra i Coats. “Era molt vell i tenia molta humitat. Al anar al Mini ja podíem dir que teníem un estadi. Amb gimnàs, sala de premsa. Vam disfrutar.”.

Una de les grans imatges en la història del FC Barcelona es quan Guillermo Amor va substituir Diego Armando Maradona en la inauguració del Miniestadi. “Va ser un dia màgic per mi. . Arribar al Mini era l’últim pas, pujar al primer equip era molt complicat. Sóc un privilegiat perquè em van donar l’oportunitat però molta gent es va quedar pel camí.”, ha recordat. Vicly Losada, la capitana del femení, ha explicat que va debutar al Miniestadi en un partit de champions contra l’Arsenal i que poder jugar al Miniestadi “era disfrutar”. Ara que omplen l’estadi Johan Cruyff “va ser un somni el que vam viure l’altre dia”, ha dit, ha afirmat que el millor record que s’endú del Mini és la classificació per la final de la champions. García-Pimienta ha explicat que les sensacions com a jugador i entrenador són molt diferents i ha explicat que encara recorda que l’estadi segueix fent la mateixa olor que quan ell jugava.

Finalment, el vicepresident primer, Jordi Cardoner, que ha tancat l’acte perquè Josep Maria Bartomeu no ha pogut assistir per estar en un estat gripal, ha volgut insistir en que el Miniestadi ja és història però que aquesta continua al Johan Cruyff. “Associat al Mini hi ha tot aquest esperit que ens diferencia de la resta d’equips del món. Un és La Masia i l’altre és la propietat del club. Com a club ens fa diferents. Continuació del Mini és estadi Johan Cruyff.”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)