Barça

El Barça acomiada el Mini després de 37 anys de vida

‘Gràcies, Mini’. Guillermo Amor, Juan Carlos Pérez Rojo, Francesc Xavier Garcia Pimienta i Vicky Losada van explicar el que ha significat per a ells

L’endemà que es complissin 37 anys de la seva inauguració i dies abans que comencin les tasques de demolició, el Barça va retre ahir homenatge al Mini en un acte multitudinari que es va fer a l’Auditori 1899, amb presència de molts dels jugadors, entrenadors i treballadors que hi han passat en els últims 37 anys. Sense el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, a casa amb grip, quatre dels protagonistes van recordar anècdotes.

“El Mini va suposar una gran eclosió. Érem al Fabra, un camp ja antic, i vam arribar a un camp nou i modern. Va ser una aposta ferma del club pel futbol de base. Hi havia molts equips de primera en aquella època que no tenien un camp com el Mini. Passàvem del Fabra, amb uns vestidors antics, amb humitat i fred, a un camp modern, amb vestidors nous, sala de premsa, comoditats...”, diu Juan Carlos Pérez Rojo, recordant què va significar per a ell la inauguració del Mini.

El gran protagonista d’aquella inauguració va ser un infantil que avui és el portaveu del club i que va estar més d’una dècada en el primer equip, Guillermo Amor, un dels grans símbols de la Masia. “Aquell va ser un dia màgic. Per a nosaltres, arribar al Mini era quasi l’objectiu final. Era el penúltim pas. Era molt difícil arribar-hi. Molta gent es conformava a arribar al filial, al Mini i, després, a quedar-se en un equip de segona o un altre de primera”, explicava Amor.

Garcia Pimienta és avui l’entrenador del filial, però va arribar amb 12 anys al planter blaugrana, i va passar per tots els equips fins a arribar al filial. “Al Mini hi havia un vestidor per a cada equip. Anaves passant i, si tenies sort, arribaves a l’últim del passadís, que era el del filial”, deia el tècnic, que explicava que ha viscut de manera diferent la seva etapa al Mini com a entrenador que com a jugador, i va confessar que, després de l’últim partit de la lliga passada, contra l’Hèrcules, va sortir al camp amb nostàlgia.

També ha estat protagonista del Mini l’equip femení. La seva capitana, Vicky Losada, fa 13 anys que és al club i el seu millor record del Mini és la semifinal de la Champions del curs passat contra el Bayern. “He pogut viure un somni estratosfèric. Estem omplint el Johan Cruyff i ja ho vam fer al Mini contra el PSG i el Bayern. Ara estem en una nova era. Jo vaig jugar per primera vegada al Mini un partit de Champions contra l’Arsenal, amb un global crec que de 12-0 per a les angleses. Nosaltres desitjàvem que arribés la Champions perquè podíem jugar al Mini. El pas a la final de Champions contra el Bayern és el millor record que en tinc.”

Precisament de l’assistència al Mini van parlar tant Guillermo Amor com Juan Carlos Pérez Rojo, que recorden les grans entrades que hi havia fa anys. “Sempre hi havia molta gent, amb el filial i en juvenils, en partits de copa. Va anar a menys. Esperem que ara vinguin a Sant Joan Despí”, deia Amor. “Vaig estar cinc anys al filial i la veritat és que enganxava més la gent, que s’identificava amb un equip. Ara els nois hi estan un any i volen marxar. També ara hi ha més oferta d’oci”, deia Rojo.

Cardoner demana més públic

En absència de Bartomeu, el vicepresident primer, Jordi Cardoner, va acomiadar el Mini. Ho va fer recordant l’expresident Núñez, amb qui es va construir, i Josep Mussons, en aquell moment directiu del futbol de base. “Es va fer una aposta per la formació i pel planter. El Mini ha contribuït que el Barça sigui diferent. Ens veuen diferents per dues coses, per la Masia i perquè el club és propietat de 150.000 persones”, va dir Cardoner, que va demanar més suport del públic per al futbol formatiu: “Potser no hem estat justos amb el Mini. Hi ha hagut anys que ens ha faltat més assistència. Hem de reflexionar i esperar que aquesta continuïtat del Mini, que és el Johan Cruyff, ajudi a créixer el futbol formatiu i el futbol femení.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)