El Barça es refugia en el fortí del Camp Nou

Lliga. Els blaugrana s’imposen al Vila-real gràcies a un gol de Griezmann i un altre d’Arthur la nit que Messi juga de titular per primer cop aquesta temporada però no acaba el partit per molèsties

Al Camp Nou és una altre història. Del patiment en els partits a domicili a la tranquil·litat dels de casa. El Barça té dues cares i avui tocava ensenyar la més maca. Amb Messi per primer cop jugant de titular i amb De Jong a la banqueta descansant, l’equip blaugrana s’ha imposat al Vila-real, al que ja guanyava per 2 a 0 abans d’arribar al primer quart d’hora de partit. Griezmann ha obert la llauna després de pentinar un llançament de còrner de Messi i Arthur ha fet el segon amb un magnífic xut des de fora l’àrea que ha superat Asenjo.

El Barça tenia el partit molt controlat i no passava cap angúnia. Sense fer res d’extraordinari, no estava jugant del tot malament, millorant moltíssim la imatge de l’últim partit a Granada. Però llavors Messi ha rebut un cop que l’ha obligat a ser atés a la banda per molèsties a l’abductor. L’equip blaugrana ha baixat el ritme i s’ha relaxat. El Vila-real, que no havia creat cap mena de perill, ha avançat línies i en un xut llunyà Cazorla ha retallat distàncies. Ter Stegen hauria pogut fer més perquè la pilota anava força centrada.

A Messi l’han canviat al descans perquè seguia notant molèsties i en el seu lloc ha entrat Dembélé. Valverde no ha volgut córrer cap risc amb l’argentí. De Jong ha entrat per Sergi Roberto en la segona meitat. El partit s’ha convertit en anades i tornades, sense cap control i amb bones accions de Dembélé que Luis Suárez i Griezmann no han aprofitat i Ter Stegen li ha tret un bon xut a Cazorla i un altre de Moi Gómez.

Ansu Fati ha entrat per Luis Suárez i ha disposat d’una bona ocasió amb una rematada que ha marxat fora per ben poc. El jove del planter ha revolucionat el joc i ha generat molt perill en cada una de les seves accions. Ha reclamat un penal per una falta de Peña que l’àrbitre no ha xiulat. El Barça ha buscat el gol de la tranquil·litat fins al final però se li ha resistit malgrat que Piqué n’ha tingut una de bona en un xut de falta que Asenjo ha aturat.