Un primer mos de fàcil digestió

Champions League femenina. El Barça torna a vèncer el Juventus gràcies als gols en la primera meitat d’Alèxia Putellas i Van der Gragt i supera la primera eliminatòria sense patiments

barça 2 juventus 1

BARÇA:Paños; Torrejón, Van der Gragt (Patri, 52’), Pereira, Leila; Hamraoui, Aitana, Alèxia; Graham (Jenni Hermoso, 63’), Mariona (Candela, 72’) i Oshoala.JUVENTUS:Giuliani; Hyyrynen, Sara Gama, Sembrant, Boattin; Pedersen, Galli, Rosucci (Caruso, 62’), Cernoia; Aluko i Girelli (Staskova, 78’).GOLS:1-0 (32’) Alèxia. 2-0 (39’) Van der Gragt. 2-1 (79’) Staskova.ÀRBITRE:Esther Staubli (Suïssa).T.G.:A la visitant Cernoia.PÚBLIC:3.256 espectadors.

Feina feta i sense patiments. El Barça afrontava la seva estrena europea en el Johan Cruyff amb la tranquil·litat del 0-2 de l’anada, però no només això, sinó que va tornar a vèncer el Juventus per tancar una eliminatòria en la qual ha estat netament superior al seu rival i aconseguir la classificació per als vuitens de final de la Champions League.

I això que el Juventus va sortir amb la clara intenció de collar el Barça i en la primera mitja hora va crear gairebé més perill que en tot el partit d’anada. En el 7’, Aluko va xutar desviat, mentre que just complert el primer quart d’hora, el xut de Sara Gama, a la sortida d’un córner, va requerir la intervenció salvadora de Paños, en una acció de reflexos. Però quan més patia el conjunt blaugrana, incapaç de crear possessions llargues, Alexia va anotar de cap, a centrada de Torrejón, l’1-0. Un gol sanador i que va donar l’estocada definitiva al Juventus, conscient que les poques possibilitats que tenia d’accedir als vuitens de final s’havien esfumat definitivament. Així, sense esma ni convicció, les italianes van restar a mercè del conjunt blaugrana que, instal·lat a camp contrari, va viure a plaer.

Just després de l’1-0, Graham Hansen va topar amb el pal després d’una excel·lent jugada de combinació iniciada en l’àrea pròpia i, abans de la mitja part, Van der Gragt es va imposar a la defensa rival en un córner per ampliar l’avantatge. 2-0 en el descans i una segona part del tot sobrera en què el Barça va jugar a plaer i hauria pogut ampliar encara més l’avantatge. El pal es va tornar a imposar entre les jugadores blaugrana i el gol, ja que Mariona, en el 56’, i Jenni Hermoso, deu minuts després, van topar amb la fusta, mentre que Staskova, just en la primera pilota que va tocar, sí que va tenir més encert i va anotar la diana de l’honor per al conjunt italià, que encara té molta feina per fer si vol apropar-se al nivell de l’elit europea.

PSG-Braga (7-0) 20:30 h
L’inici del partit no ha estat bo perquè no trobàvem línies clares per dins i teníem dificultats
Lluís Cortés
entrenador del barça
Els primers minuts han estat estranys. Els nervis i la seva pressió alta ens han posat en dificultats
Andrea Pereira
central del barça
Hem estat millor que en l’anada i hem apujat el nivell, però el gol ens ha fet mal i aquí s’ha acabat
Rita Guarino
entrenadora del juventus
El gol ens ha donat molta tranquil·litat. Hem vist quin era el camí a seguir, i elles com el seu objectiu s’acabava allunyant del tot