Barça

Neymar, de voler-lo fitxar a l’estiu a acabar anant a judici

Tribunals. El Barça i el brasiler dirimeixen si els 43 milions de prima de renovació són salari o un premi a la fidelitat. Les parts tenen fins al 21 d’octubre per presentar les seves conclusions

Ahir es va viure un matí intens i una mica surrealista a la Ciutat de la Justícia. El FC Barcelona i Neymar s’havien de veure les cares per la doble demanda relacionada amb la prima de renovació que el jugador va pactar amb el club blaugrana l’estiu del 2016. Durant força estona van haver-hi negociacions per arribar a un pacte de conciliació, però finalment no es va arribar a cap acord i es va celebrar el judici. El sorprenent és que els advocats de Neymar, segons la Cadena SER, es van comprometre a retirar la demanda contra el Barça si el club prometia i deixava per escrit que el fitxaria. Una condició que el club no ha acceptat per diversos motius, i un és perquè hauria d’haver fet una provisió en els comptes. També s’hi esperava la presència del jugador, però finalment aquest no hi va acudir perquè al matí ja va marxar cap a París. Dijous va sopar amb amics, entre ells el jugador del Barça Arthur Melo, i també va sortir de festa en una coneguda discoteca.

El judici ha de dirimir les discrepàncies sobre la liquidació econòmica en el moment de la marxa de Neymar al PSG l’agost del 2017. El jugador demana al Barça uns 43,75 milions d’euros que encara li falten per cobrar de la prima de renovació –ho havia de fer el 31 de juliol del 2017–, mentre que el Barça reclama el retorn de la part ja pagada de la prima, 20,75 milions, més 1,75 milions més perquè el brasiler només va quedar-se una de les cinc temporades pactades en el nou contracte, amb què Neymar passava a cobrar 33 milions d’euros. El pare i representant de Neymar també va reclamar una prima de renovació per arreglar els problemes econòmics que les irregularitats fiscals del primer contracte li havien causat al Brasil. Cal recordar que el Barça es va declarar culpable davant d’Hisenda d’aquestes irregularitats i va ser condemnat.

La prima s’havia de pagar en dues anualitats, el juliol del 2016 i el juliol del 2017. El 31 de juliol del 2016 el club va pagar 20,75 milions com a primer pagament. El 31 de juliol del 2017, el Barça, davant dels rumors de la possible marxa de Neymar, va dipositar els 43 milions restants davant de notari i amb la condició que el jugador es comprometés a complir tot el seu contracte. Dos dies després, el brasiler va pagar la clàusula de rescissió i va marxar al PSG. La discussió jurídica és sobre el fet de si aquesta prima de renovació formava part del salari del jugador, com defensa el club, i per tant només es pot cobrar la part proporcional que s’ha complert del contracte o fins i tot només si es compleix sencer com a premi a la fidelitat, o si és un pagament a banda del salari i només en concepte de prima per acceptar un allargament del contracte, com asseguren els advocats de Ney.

El jutge dictarà sentència després que, el pròxim 21 d’octubre, les parts presentin, per escrit, les seves conclusions. El portaveu del FC Barcelona, Josep Vives, es va mostrar optimista davant el cas i es va felicitar per haver pogut exposar la versió del club en aquest judici.

LA PETICIÓ DE NEY

Comprometre’s, per escrit, a fitxar-lo era la condició per no anar a judici
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)