Barça

“Ens pertoca fer un pas endavant a fora de casa”

Ernesto Valverde. Entrenador del FC Barcelona

Dues visites de Valverde amb el Barça al camp del Getafe i dues victòries per 1-2. Idèntic resultat i sensacions similars en acabar tots dos partits. Partits travats i complicats. Poc futbol i molta brega. Segell Bordalás, en definitiva. El Barça i Valverde saben sobradament el pa que s’hi dona, al Coliseum Alfonso Pérez. Fins ara l’equip no ha desplegat un bon joc lluny del Camp Nou, però avui per sumar els tres punts caldrà sobretot ofici. El Getafe exigeix sempre al seu rival el màxim d’intensitat, i aquesta ha estat segurament una les llacunes mostrades fins ara pel Barça en algun dels seus partits. Dia, doncs, per capgirar tendències. Valverde també ho veu així: “Serà un partit similar als dels dos últims anys. El Getafe és un equip rocós, que concedeix poques oportunitats al rival i que sempre juga amb moltíssima intensitat. També tenen jugadors amb capacitat per desplegar-se bé en atac. Les últimes vegades recordo que hem patit quan hi hem jugat.” “No només no hem guanyat encara fora de casa, sinó que tampoc no hem fet bons partits. És el moment de fer un pas endavant en aquest sentit. I tinc clar que el Getafe ens obligarà a fer un gran partit”, explicava ahir en roda de premsa.

Valverde demana fer un pas endavant a la plantilla i fuig de totes aquelles veus que ataquen la planificació esportiva feta per l’equip, com sí que va fer, en canvi, Piqué després del partit contra el Vila-real, en què alertava d’una pretemporada atípica, amb dues gires a dos continents diferents: “No posaré el focus en la pretemporada que hem fet. Som el Barça i tots sabem els compromisos que tenim. Quan l’equip guanya es diu que l’equip físicament està bé, i quan l’equip perd la tendència és dir que l’equip físicament no està bé.” Pel que fa al sopar de dimecres passat convocat per la plantilla, Valverde ho veu com un fet natural i positiu: “Em sembla un fet habitual en tots els equips. Ho veig normal. Lògicament quan les coses no van com un voldria, aquest tipus de sopars sempre tenen una connotació especial de cara a la premsa.”

Valverde no es va mullar en temes com el de la sanció de 300 euros pel cas Griezmann i el judici Neymar-Barça, i va preferir no entrar en valoracions. L’ombra de Neymar el persegueix en cada roda de premsa des de l’estiu del 2017. “Crec que no ha existit ni una sola roda de premsa en què no haguem parlat de Neymar. Pensava que això s’acabaria el dia que es va tancar el mercat, però veig que no. Això no s’acaba mai. No tinc res a dir sobre el judici. Són coses internes del club.”

Sí que es va pronunciar, en canvi, sobre Ansu Fati. Ell ho té clar. Prefereix que jugui amb la sub-21 i no amb la sub-17, perquè això implica tenir-lo a disposició més partits segons el calendari: “Ja veurem què passa. És una cosa de club i federació. A mi m’agradaria tenir-lo amb nosaltres tots els partits.”

L’ESTAT DE L’EQUIP

“Quan es perd és fàcil dir que és un problema físic i parlar de la pretemporada”

JUDICI FCB-NEYMAR

“Crec que no ha existit una sola roda de premsa on no hagi sortit el nom de Neymar”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)