Barça

5.000 signatures a favor del vot electrònic

Objectiu assolit. Víctor Font reuneix el suport suficient per portar a debat la proposta del vot electrònic a l’assemblea de compromissaris de diumenge. Aquest migdia ell i el seu equip han entregat les signatures necessàries a l’OAB

“Estem extremadament satisfets. Ens llançàvem a una piscina sense saber si hi havia aigua i hem superat les nostres previsions amb escreix. Hem aconseguit recollir més signatures de les esperades en només dues setmanes. El recolzament al vot electrònic és una evidència. Hi ha consens per posar al soci al centre de la vida social del club”. Són paraules de Víctor Font d’aquest mateix matí. El líder de Sí al futur no cal que es tregui el banyador. Efectivament, la piscina té aigua.

Víctor Font i el seu equip han entregat aquest migdia a l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB) les 4.989 signatures recollides per portar l’ús del vot electrònic a l’assemblea de compromissaris de diumenge. Es requerien un total de 3.253 signatures. Finalment n’han aconseguit unes 5.000. El termini finalitzava demà a les sis de la tarda. No caldrà esperar fins a última hora. Feina feta no fa destorb.

Font confia que el club no posi bastons a les rodes i que la proposta es pugui portar realment a l’assemblea. També demana poder participar en les jornades d’informació que tindran lloc dijous i divendres per tal de poder explicar amb claredat els beneficis del vot electrònic a tots aquells socis que encara no tinguin una opinió formada al respecte. En aquest sentit, el president del Barça Josep Maria Bartomeu va explicar en l’entrevista emesa per Barça TV dies enrere que la junta és partidària d’implantar el vot electrònic sempre que hi hagi garanties de fiabilitat i, molt important, que la Llei de l’Esport ho permeti. Amb el text actual, el vot electrònic en eleccions a clubs no és possible i, per tant, caldria introduir la modificació en els estatuts del Barça de manera condicionada al fet que en el nou text de la Llei de l’Esport que promou el Govern s’hi reculli efectivament aquesta possibilitat

“La gran majoria de socis amb els quals hem parlat creuen que el vot electrònic fa temps que hauria d’estar instaurat. És una forma de democratitzar el club de veritat. Des del 2003 que ja es parla del vot electrònic, però no ha interessat fer el pas. És obrir la caixa de pandora. Ja sabem que qui mana té por d’obrir la porta a un sistema que permeti votar a quanta més gent millor. En la història del Barça, des de l’època Núñez i fins ara, sempre hi ha hagut molt vot conduïble. Mai s’ha superat el 53% de participació. Qui governa sempre ha tingut mecanismes per mobilitzar el seu electorat i guiar el vot cap a un projecte concret. Nosaltres volem que voti tothom. Facilitant el vot hi ha més possibilitats que el millor projecte pel Barça sigui el que acabi sortint escollit”, explicava avui en roda de premsa, abans de l’entrega oficial de les signatures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)