Barça

Víctor Font porta l’ús del vot electrònic a l’assemblea

Objectiu assolit. El líder de Sí al Futur presenta 5.000 signatures de suport davant l’OAB i obliga el club a dur a votació la proposta en l’assemblea de socis compromissaris de diumenge

“Estem extremament satisfets. Ens llançàvem a una piscina sense saber si hi havia aigua i hem superat les nostres previsions amb escreix. Hem aconseguit recollir més signatures de les esperades en només tres setmanes. El suport al vot electrònic és una evidència. Hi ha consens per posar el soci al centre de la vida social del club.” Són paraules de Víctor Font. El líder de Sí al Futur no cal que es tregui el banyador. Efectivament, la piscina té aigua.

Víctor Font i el seu equip van entregar ahir al migdia a l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB) les 4.989 signatures recollides per portar l’ús del vot electrònic a l’assemblea de socis compromissaris de diumenge (15 h). Se’n requerien un total de 3.253. El termini finalitza avui a les sis de la tarda, però no caldrà esperar fins a última hora. Feina feta no fa destorb.

Font confia que el club no posi bastons a les rodes i que la proposta es pugui portar realment a l’assemblea. També demana poder participar en les jornades d’informació que tindran lloc dijous i divendres per tal de poder explicar amb claredat els beneficis del vot electrònic a tots aquells socis que encara no tinguin una opinió formada sobre la qüestió. En aquest sentit, el president del Barça Josep Maria Bartomeu, va explicar en l’entrevista emesa per Barça TV dies enrere que la junta és partidària d’implantar el vot electrònic sempre que hi hagi garanties de fiabilitat i, molt important, sempre que la llei de l’esport ho permeti. Amb el text actual, el vot electrònic en eleccions a clubs no és possible i, per tant, caldria introduir la modificació en els estatuts del Barça de manera condicionada al fet que en el nou text de la llei de l’esport que promou el govern es reculli efectivament aquesta possibilitat.

“La gran majoria de socis amb els quals hem parlat creuen que el vot electrònic fa temps que hauria d’estar instaurat. És una manera de democratitzar el club de veritat. Des del 2003 que ja es parla del vot electrònic, però no ha interessat fer el pas. És obrir la caixa de Pandora. Ja sabem que qui mana té por d’obrir la porta a un sistema que permeti que pugui votar com més gent millor. En la història del Barça, des de l’època de Núñez fins ara, sempre hi ha hagut molt vot conduïble. Mai s’ha superat el 53% de participació. Qui governa sempre ha tingut mecanismes per mobilitzar el seu electorat i per guiar el vot cap a un projecte concret. Nosaltres volem que voti tothom. Facilitant el vot, hi ha més probabilitats que el millor projecte per al Barça sigui el que acabi sortint escollit”, explicava ahir en roda de premsa, abans de l’entrega oficial de les signatures.

Font concep l’ús del vot electrònic no només com un sistema útil i fonamental en clau electoral, sinó que també el veu com una eina vàlida per a consultes sobre aspectes més simbòlics del club: “Tot l’enrenou amb el canvi d’escut viscut en l’assemblea de l’any passat i les setmanes prèvies n’és un magnífic exemple. Ens hi vam veure reflectits. El vot electrònic permet pronunciar-se sobre aspectes com aquell. És un exercici de transparència. També aniria bé amb relació a l’Espai Barça. El 2014 es va aprovar un projecte, que ha anat canviant amb el temps. Ningú ha pensat que tots aquests canvis haurien d’estar ratificats de nou donant veu al soci?”, argumenta.

El poder del vestidor

A Víctor Font també se li va preguntar per un dels temes que més soroll estan generant aquests dies en l’entorn blaugrana: les paraules de Piqué, el poder del vestidor i la relació amb la directiva. Font no creu que el Barça es trobi immers en una dictadura per part dels jugadors, però sí que va ser contundent pel que fa a la seva visió de la junta en aquest tema: “La junta no ha agafat el toro per les banyes i el tema s’ha fet gros. Hi ha una falta de lideratge flagrant del president i el seu equip. Sempre hi ha hagut diferències entre plantilla i junta, però les discrepàncies s’han de resoldre de portes endins”, considera.

PUNT DE VISTA

Qui governa sempre ha tingut mecanismes per guiar el vot. El vot electrònic, en canvi, democratitza el club de veritat
Les discrepàncies entre jugadors i junta s’han de solucionar internament. Hi ha falta de lideratge del president i la directiva

Desestimades les firmes de Més que un Llaç

Més que un Llaç també va presentar les seves signatures per portar a l’assemblea la proposta d’incloure el símbol del llaç groc en la imatge corporativa del club. Es van presentar un total de 5.123 signatures, però el Barça només n’accepta 495. La resta de suports havien estat via web i no inclouen firma física, i el club els ha desestimat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)