Barça

El protagonista

Luis Suárez

Ningú pot dubtar de Luis Suárez

Acomiadat amb alguns xiulets en l’últim partit que el Barça havia disputat en el Camp Nou, Luis Suárez respon a les crítiques amb allò que millor sap fer, marcar gols. Va obrir el marcador a Getafe després de rebre una gran assistència de Ter Stegen. Ahir, l’uruguaià va fer els dos gols contra l’Inter de Milà, dos gols que van servir als blaugrana per remuntar i guanyar un partit que se’ls havia posat molt difícil des del minut dos, quan Lautaro Martínez havia perforat la porteria del Barça.

Que faci més de quatre anys que no marca un gol lluny del Camp Nou en la Champions és una dada tan real com sempre utilitzada pels seus detractors, però els dos gols d’ahir possiblement acabin sent més importants que alguns dels que podria haver fet com a visitant en tot aquest temps. Perquè el Barça va poder assolir una victòria que l’encamina cap a la classificació per als vuitens de final, un pas que es podria haver complicat molt en cas de derrota al Camp Nou. Tot i treballar com sempre i tornar a compartir línia amb el seu gran amic, Leo Messi, titular, però encara en rodatge, el davanter uruguaià no havia completat una bona primera part, com tot l’equip. S’havia perdut Suárez entre els tres centrals de l’Inter, un equip que havia posat contra les cordes els de Valverde amb un gol i unes quantes oportunitats més creades al contraatac. El tap que creaven els italians en el centre de l’àrea no beneficiava Suárez.

El Barça va millorar en la segona part i Suárez ho va aprofitar. “Per alguna cosa hi ha les mitges parts. Valverde ens ha demanat més ordre a l’hora de pressionar”, va explicar el mateix Suárez després del partit. Important va ser l’entrada d’Arturo Vidal. El xilè va desordenar els italians jugant entre línies i va portar el Barça a pressionar més i millor, com havia demanat l’entrenador extremeny als seus homes. Amb ell sobre el camp, els centrals de l’Inter tenien més jugadors per vigilar i Suárez disposava de més espais i es movia més. Una bona entesa entre tots dos va acabar amb el gol de l’empat. Suárez va marcar a Vidal on volia la pilota. El xilè la hi va posar i l’uruguaià la va engaltar amb una espectacular volea que va entrar ajustada al pal de la porteria de Handanovic.

El gol de l’empat va esperonar més els blaugrana, que van tancar durant molts minuts els italians al seu camp. Als de Valverde, però, els costava trobar espais, fins que a falta de cinc minuts va aparèixer Messi per fer una de les seves. En una sortida ràpida del Barça, l’argentí va trobar espais, va deixar asseguts dos defenses i va filtrar una passada genial a Suárez. L’uruguaià, després d’un excel·lent control amb l’esquerra, va definir també amb l’esquerra davant la sortida de Handanovic. Segon gol, remuntada, important victòria i xiulets oblidats. Cinquè gol de Luis Suárez aquesta temporada per col·locar-se com a màxim golejador de l’equip. Ningú pot dubtar del pistoler.

39
intervencions
1
pilota recuperada
4
pilotes perdudes
1
falta comesa
4
faltes rebudes
3
rematades
2
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)